Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Mindfulness-retraite

Mindfulness-retraite

" Aandacht geven op een bepaalde manier, gericht op het hier en nu en zonder te(ver)oordelen"

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness volgens Jon Kabat-Zinn

Mindfulness is een manier om aandacht te besteden aan wat er gebeurt in je leven. Het concept is heel eenvoudig. Je aandacht focust zich op een bepaalde manier: doelbewust, in het huidige moment en zonder te oordelen. Het verhoogt het bewustzijn, helderheid en acceptatie van onze huidige blik op de werkelijkheid.

Het helpt je dingen te herkennen en stelt je in staat om weg te stappen van gewone, vaak onbewuste emotionele en fysiologische reacties op alledaagse gebeurtenissen.

Mindfulness is aandacht met betrekking tot het lichaam, gevoelens, gedachten, zintuiglijke prikkelingen en de emotionele gesteldheid in het hier-en-nu. Je bent je bewust van wat er op ieder moment gebeurt. Het is een vorm van observeren die open is, zonder oordelen, objectief, met onverdeelde aandacht en zonder dat wat zich in je bewustzijn voordoet te manipuleren, vast te houden of je ermee te identificeren.

Het voorziet ons van helderheid, inzicht en begrip. Het beoefenen van mindfulness laat je toe om volledig aanwezig te zijn in je eigen leven en werk. Het helpt je om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Mindfulness retraite in Italië

Een mindfulness retraite geeft inzicht en helpt je om keuzes te maken vanuit je hart. Je leert je hoofd met je hart en je handen te verbinden daardoor krijg jij minder stress. Jezelf leren kennen is een van de beste voordelen van een retraite-vakantie. 

Spirituele Vakantie Reizen biedt je de mogelijkheid om uit je comfort-zone te stappen en dat ook nog eens op hele leuke manier. Je verblijft in kleinschalige locatie. Wij zien in de loop van de jaren een stijgende groei van mensen die "iets zoeken", "meer willen van het leven", en zichzelf ook nog eens willen uitdagen om een persoonlijk proces aan te gaan binnen een avontuurlijke setting.

"Rust - Bezinning  - Aandacht - Persoonlijke ontwikkeling" staan hoog op de lijst van vele mensen die zich realiseren dat er meer in het leven is.  

Wil je meer weten? 

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →