Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Terug naar overzicht

Mindfulness-weekend

Stress is de belangrijkste oorzaak waardoor mensen uit balans raken. Mindfulness leert je om anders met stress om te gaan, door met bewuste aandacht in het hier en nu te zijn. “Hoe gaat het nu met mij?”, Wat heb ik nu nodig?”, “Welke keuze maak ik nu?” 

Mindfulness kun je ook vertalen als: bewustzijn, alertheid, opmerkzaamheid, oplettendheid. Tijdens de retraite wordt je geleerd om doelbewust aandacht te schenken aan die dingen waar we gewoonlijk aan voorbijgaan. Op deze wijze leer je om je eigen krachten te ontwikkelen en anders om te gaan met jezelf en met klachten als stress en emoties en pijn.

Door mindfulness toe te passen in je dagelijkse leven ervaar je meer rust en ontspanning, wordt je je bewust van oude denk- en gedragspatronen, maak je keuzes die voor jou goed zijn, ontstaat er een positiever beeld van jezelf en je omgeving, ben je in staat om (nog) meer genieten van je leven.

Mindfulness in de retraite

In de 3 daagse mindfulness-retraite kom je helemaal tot jezelf. De retraite is grotendeels in stilte, dit helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf. Er zijn ook delen die niet in stilte zijn zoals de oefening mindful communicatie en de maaltijden. Je hoofd komt tot rust, je lichaam voelt ontspannen. Je ontwikkelt bewust je je aandacht, waar je ook in het dagelijks leven veel profijt van hebt. Hierdoor vindt je de rust in jezelf, waar je ook bent.