Reizen is bezinnen en tot rust komen

Terug naar Nieuwsbrief / Archief

Ik sta voor het raam en volg de kleur wisselingen van de lucht, van roze naar geel en dan naar rood. En zelfs goud. De betovering breekt door een flinke onweersbui.

Ik ga terug naar mijn bed, voel nog de warmte van de lakens en ga verder met lezen van het "nieuws". Het laatste jaar kan ik het nieuws niet meer verdragen, de ellende wordt groter in de wereld, lijkt het.

Ze willen paniek zaaien, de mensen bang maken denk ik vaak. En ja, soms als ik het nieuws lees bekruipt me ook dit gevoel. In mijn warme bed lijkt het zoveel veiliger. Ik neem een douche en spoel het van me af.

Later zit ik met een theetje te mijmeren over mijn leven. Over mijn ontmoetingen met zoveel fantastische mensen. Mijn reizen naar al die prachtige landen, mijn buitenlandse contacten. De fijne collega's waarmee ik werk. Mijn zoon van 19 die zo liefdevol en open in de wereld staat, mijn Kenyaanse zoon waarmee ik een diepe band heb. Mijn dierbare vrienden die er "altijd" zijn.

Mijn leven gaat over liefde, weet ik. Ik besluit vanaf nu geen enkel nieuws meer te volgen. Ik wil me niet bang en klein voelen. En ik wil ook niet gevoelloos naar het nieuws kijken. 

Ik ben vastberaden, ik wil mijn liefde delen met jou en de wereld.

Zo...dat is nogeens nieuws!

Liefde, Diana

Meer mensen willen alleen op reis en dan het liefst naar verre landen en in contact met de bevolking!

Dhr Aan de Stegge zegt dat de Afrikaanse landen als Gambia, Rwanda en Oeganda in opkomst zijn, omdat steeds meer mensen ontdekken dat hier een "prachtige natuur" te zien is. "Veel Nederlanders die op zoek zijn naar zon en ook niet te veel geld willen of kunnen besteden, komen erachter dat Gambia ook een mooie vakantiebestemming is....lees verder

Wil je goedkoop vliegen? Ga dan op dinsdag!

Je kunt het beste op dinsdag in het vliegtuig stappen. Dat is namelijk de goedkoopste dag om te vliegen, zo heeft reiszoekmachine Momondo.nl becijferd. Een vlucht op dinsdag is zo’n 10 procent goedkoper dan vliegen op zaterdag, wanneer een vliegticket het duurst is. lees verder

Heb jij aandacht voor mensen?

Hoeveel wezenlijke, authentieke contacten heb jij nog op een dag? Ja goed, je volgt je vrienden op facebook, je groet je collega’s bij de koffieautomaat en maakt een praatje over het weer. Maar hoeveel echt contact heb je? Hoeveel gesprekken gaan echt ergens over? Hoeveel mensen kijk je in de ogen en ‘zie’ je echt? lees verder

Agenda

23 - 26 dec Kerst festival Terschelling

26 - 28 januari Mindfulness weekend Terschelling

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →