Reizen is bezinnen en tot rust komen

Terug naar Nieuwsbrief / Archief

Wijze lessen uit Ghana

Een prachtig geschreven artikel van het ghana-verkeersbureau in Nederland.

Een lemen hutje met uitzicht op een houtskoolvuur. Een oude vrouw staat met haakse rug in de pruttelende massa te roeren. Ze is de baas in dit dorp met rieten daken en geitjes. Op de één of andere manier dulden de landgoden in Katarga geen mannelijke chiefs. Ik krijg vast eten van haar, zo gaat dat hier in Ghana. Overal waar ik kom, word ik gastvrij ontvangen.

Woon ik ook zo in Ghana? Nee, mijn huis is modern: gepleisterd, kozijnen met gaas, golfplaten op het dak. De binnenplaats is van beton. Daar liggen al mijn 'broertjes' en 'zusjes' televisie te kijken terwijl ze kruidenballetjes draaien tegen schorpioenenbeten. Meer dan twintig familieleden wonen hier onder de aansturing van Oma Kaka Taimoko. Jong en oud, iedereen doet zijn ding. De kleine Ibrahim bijvoorbeeld. Elke keer als ik thuiskom staat hij klaar om mijn tas te dragen. lees verder

Onze Mei reis gaat naar Spanje...

Dit keer met een bijzonder experiment: Jij bepaalt wat jij betaalt

Wil je meedoen aan dit bijzondere aanbod? Wij vinden het belangrijk om te experimenteren met het thema: jij bepaalt wat je betaalt. We willen graag nieuwe inzichten hoe we op een andere manier kunnen omgaan met geld. Wie weet is dit wel het meest eerlijke betalingssysteem. Daar willen we achter komen. Met jou! 

Wil je niet zelf bepalen dan kan je de prijslijst aanhouden...

Lees verder

Heb je behoefte aan personal coaching?

Iedereen heeft wel eens hulp nodig, op welk gebied dan ook. Wacht niet te lang anders worden de problemen groter dan je wilt. 

Heb je last van:

  • conflicten op je werk en privé
  • conflicten in je relatie, partner, kind e.d.
  • reduceren en omgaan van stress, paniek, angst
  • nieuwe communicatie vaardigheden en assertiviteit, grenzen
  • verwerken van ziekte en trauma (b.v. seksueel misbruik, kanker)
  • zelfbeeld, eigenwaarde en zelfvertrouwen 
  • verandering van werk, of heb je een burn-out waarvan je herstellend bent?

Herken je dit?
De consequenties zijn dat als jij problemen hebt op je werk of privé je stress level verhoogd is. Daardoor raak je uit balans, ben je vaker ziek en zit je slecht in je vel. En zet jij je eigenwaarde en zelfvertrouwen op het spel!

Doe er wat aan...lees verder

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →