Wij doen alles voor jouw geluk

Reisbestemming Maleisië en Thailand

Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

Klimaat

Maleisie en Thailand zijn tropische landen dichtbij de evenaar, waar de temperatuur gedurende het hele jaar tussen 25 en 35 graden schommelt. Het voelt vaak warm en vochtig aan. Op de eilanden en zee waait er vaak wel een windje en hierdoor is het wel aangenaam.

Valuta en bankpas

Het lokale betaalmiddel in Maleisië is de Maleisische ringgit (MYR). Voor 1 € krijg je 4.78 RM. (koers op 4 september 2018). Het lokale betaalmiddel in Thailand is de Thaise baht (THB). Voor 1 € krijg je ongeveer 38 baht. (Koers op 4 september 2018)

Met een Maestro betaalpas/bankpas kun je bij de meeste betaalautomaten (ATM) geld afhalen. Enige uitzonderingen daargelaten dus het is verstandig ook een visa, mastercard of creditcard mee te nemen. Geef aan je bank door voor welke periode je gebruik wilt maken van je bankpas in Maleisië en Thailand. Verander het van Europa in Wereld!

Paspoort en visum

Voor zowel Maleisië als Thailand is een paspoort vereist dat minimaal 6 maanden geldig is tot vertrek uit het land.

Thailand: Bij verblijf korter dan 30 dagen hoef je geen visum aan te vragen.
Maleisië: Bij verblijf korter dan 90 dagen hoef je geen visum aan te vragen.

Vaccinaties en malariatabletten

Vaccinaties
Raadpleeg altijd je arts bij gezondheidsbeperkingen of het verstandig is om deze reis te maken. Haal op tijd de vaccinaties. Op de site van de GGD, http://www.ggdreisvaccinaties.nl vind je informatie over vaccinaties en kun je een afspraak maken bij jouw in de buurt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor het consult en voor de vaccinaties.

Malariatabletten
Malaria komt voor in bepaalde gebieden van Maleisië en Thailand. Voornamelijk in het binnenland. Op de eilanden en de kustgebieden komt het eigenlijk niet voor, dus voor de zeilvakantie zelf is het niet nodig. Mocht je voor of na gaan rondtrekken het binnenland dan kan het raadzaam zijn om wel malariatabletten te nemen. Overleg zo nodig met je huisarts.

Dengue
Dengue is een door muggen overdraagbare ziekte veroorzaakt door een virus. In de gebieden waar wij zeilen komt deze ziekte wel voor. De mug die deze ziekte overdraagt is overdag actief en niet 's nachts, zoals de malaria mug.

Voorkom dat je gebeten wordt door een mug
Draag overdag, tijdens wandelingen in de jungle, bedekkende kleding of smeer je goed in met een muggenmiddel met DEET. Gelukkig zijn er aan boord zelden muggen te bespeuren!

Reis Verzekeringen

Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

Als je ziek wordt

Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →