Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 31 okt - 11 nov 2018 Spirituele reis in Kenia - Watamu Afrika-Kenia

Klimaat Afrika-Kenia

Het klimaat van Kenia

De Republiek Kenia is een land dat gelegen is in het oosten van Afrika. Kenia, ook geschreven als Kenya, ligt aan de Indische Oceaan. Het land kent grote hoogteverschillen, waarbij Mount Kenya met haar 5199 meter hoogte zelfs de op één na hoogste berg van heel Afrika is. Het land is naar deze enorme berg vernoemd. De grote variaties in in het landschap worden versterkt door het verschil in vegetatie, dat veroorzaakt wordt door verschillen in de klimatologische omstandigheden. Kenia is van de Afrikaanse landen die rondom de evenaar liggen het droogste land.

Kustplaats Mombassa kent eigenlijk één regenseizoen dat in april begint en in juni ophoudt. De aansluitende periode is echter geen droog seizoen maar een lange periode waarin er aanzienlijk minder neerslag valt zonder dat er sprake is van een droogte. Gemiddelde temperatuur in Maart is 26 graden en in September 24 graden.

Keniaanse Shilling (KES)

De Keniaanse shilling is de officiële munteenheid van Kenia, De Keniaanse shilling wordt beschouwd als stabiele valuta. In Kenia kun je alleen geld wisselen bij banken, hier betaal je wel een hoge commissie. De Keniaanse shilling werd in 1966 ingevoerd als vervanger van de Oost-Afrikaanse shilling.

1 KES = 0,01 Euro
1 Euro = 116,28 KES
Per datum: 10/20/2015

  • Spirituele reis in Kenia - Watamu
  • Safari 
    Zee en strand
    Top locatie
    Leuke excursies