Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 20 apr - 22 apr 2018 Festival van Liefde Nederland vanaf 299,00

Inleiding Het Festival

Festival van Liefde...Kom je ook?

Geef je tijdig op...graag voor 8 april, dank.

Soms kan het gevoel van liefde ver weg voelen...in dit Festival mag je het weer ervaren. Om jezelf te herinneren wie je werkelijk bent en daarin te ontspannen. Van hoofd naar hart, is de weg van Liefde. 

Het is de enige manier om te gaan met spanning, niet tevreden zijn, met eenzaamheid, met hectiek, met oordelen, met je hoofd.

Liefde overwint, heelt, vergeeft, ontvangt en geeft.

Doe mee met onze inspirerende workshops zoals: mindfulness, dans, meditatie, yoga, stemexpressie en wandelen.

Op deze dag van afsluiting van het festival kijk ik terug op een festival vol beweging. Veel divers aanbod, verstilling en intens actief van dans, meditatie, zingen, natuur, openheid, verbinding. Een uniek cadeau aan mezelf. Dank Henk

De Trainers zijn: Mariëtte Verhoef, Marije Vermerris en Diana Bergsma

Speels, Licht, Liefdevol 

Kies uit de workshops en:

 • Beleef een fijne tijd
 • Krijg een energieboost
 • Ontmoet gelijkgestemde
 • Krijg meer zelfvertrouwen
 • Wees liefdevol naar jezelf en de ander
 • Ga naar huis vol inspiratie om anders met je lijf om te gaan

Lekker Ontspannen

Beleef een enerverende tijd op het mooie Terschelling en kom ontspannen weer thuis. Reserveer tijdig jouw plek, zodat je dit unieke festival niet hoeft te missen. Hoe is festival onstaan?, lees meer

Een Festival voor jong en ouder...

Liefde is voor iedereen, ongeacht je leeftijd...Laat je inspireren op dit bijzondere, gezellige en verbindende festival. Het festival is kleinschalig opgezet, waardoor er alle aandacht is voor jou. Kom met je vragen, we zijn er voor jou!

Lees onze workshops en doe mee!

Knuffelen en aandacht voor jou

Met Diana. Liefde is ook een heerlijke knuffel krijgen...en oprechte aandacht waardoor jij je gezien voelt. Dat mag je volop vragen deze dagen. 

Kom tot rust in je lijf

Door verschillende bewegingsoefeningen word je uitgenodigd om je te verbinden met jezelf en je eigen energie. In de ontspanningsmeditatie kom je tot rust in je lichaam en laat je de dag los voor je naar bed gaat.

Je lichaam als tempel

Hoe zou het zijn als je je lichaam als tempel kunt zien? Er wordt wel eens gezegd ‘het lichaam is de zetel van de ziel’. Als je zo naar je lichaam kijkt, als bron van liefde en licht, wat gebeurt er dan? Je ervaart hoe het is om met compassie en milde aandacht met je lichaam om te gaan. Liefde voor je lijf pur sang!

Mindful yoga en aandacht

Bij mindful yoga volg je met milde aandacht de rustige bewegingen die je maakt. Je wordt je bewust van de effecten in je lichaam en de grenzen die je tegenkomt. Op een liefdevolle manier onderzoek je je grenzen en leer hier op een milde manier mee omgaan. Na deze workshop voel je je weer in harmonie met je lijf en energie.

Festival van Liefde in actie voor WarchildLiefdevol met jezelf omgaan 

In ons leven kunnen we door verwachtingen van onszelf en onze omgeving veel spanning ervaren, wat zich kan vertalen in vermoeidheid en pijn in ons lichaam. In deze workshop krijg je uitleg over wat stress en spanning in je lichaam teweeg kan brengen, bespreken we thema’s zoals vermoeidheid, slapen en grenzen aangeven, kun je hierover vragen stellen en doen we concrete oefeningen.


Stiltewandeling en mediteren aan zee

Verdiep jezelf verder in de stilte. We wandelen samen in stilte door het bos & de duinen naar de zee. Ontdek de bijzondere verschijning van de natuur. Voel de verlichtende energie en breng je lichaam lekker in beweging. Geniet van de zon, de wind en het water. Daarna zitten we enige tijd aan de waterlijn in meditatie.

Liefdevol verbinden met je lijf in beweging en dans

In ons leven worden we vaak geleid door ons hoofd en ons lichaam volgt daar achteraan. In deze dans word je begeleid om je lichaam te laten leiden. Ervaar hoe het is om naar je lichaam te luisteren en te volgen hoe je het wil bewegen. In beweging kijken we met liefde naar ons lijf, ook naar de plekken die je moeilijk vindt, waar je beperkingen ervaart of die je niet goed kan accepteren, om vervolgens met meer vrijheid te kunnen bewegen.

Dansavond met meditatie

We nodigen je uit om jezelf lekker los te schudden vanavond. Om daarna in stilte tot jezelf te komen. Deze dansmeditatie is een unieke beleving van beweging & stilte!

Compassie meditatie ~ liefdevolle aandacht naar binnen

In deze meditatie keer je met liefdevolle aandacht naar binnen, diep in jezelf. Is het jouw uitdaging om met jezelf te zijn, kom dan ervaren hoe je jezelf in liefde ontmoet! Je krijgt ook handvaten om compassie voor jezelf en anderen toe te passen in je dagelijkse leven.

Dansexpressie ~ vrijheid in beweging

De dansexpressie nodigt je uit om jezelf te laten zien. Ervaar de vrijheid van jezelf zijn in de beweging. Vind jij het moeilijk om jezelf zichtbaar te maken, kom dan ervaren hoe je expressie geeft aan jouw unieke zelf!

Stemexpressie en improvisatie

Met Diana: Na de adem-, stem- en lichaamswarming-up, gaan we verder met stemexpressie, samenklinken en improvisatie, heerlijk om je lijf wakker te schudden en je energie verhogen.

Workshop: Kun jij kijken vanuit liefde naar jezelf?

Met Diana. Deze workshop gaat over hoe je meer vanuit je hart en liefde in het leven kan staan. En hoe je op een andere manier naar je leven kan kijken. Soms heb je de verbinding met je bron verloren en hoe kun je die versterken? Samen met de groep gaan we in gesprek,

Viering van je lijf

Als afronding van het weekend willen het leven en ons lijf vieren. We verbinden wat we het hele weekend ervaren hebben, zodat we dat kunnen verankeren en mee kunnen nemen naar huis. Laat je verrassen door deze workshop.

Doe je mee? Meld je aan

Naar boven

Voor wie

Voor wie

Voor wie is dit Festival van Liefde?
Voor vrouwen en mannen uit België en Nederland. 


Is het Festival een verplicht programma?
We vragen iedereen bij de opening en afsluitceremonie te zijn daar tussenin is helemaal aan jou. Iedere dag wordt er een dagprogramma gepubliceerd waarin wordt aangegeven welke workshops er wanneer gegeven worden. Je kunt een keuze maken uit een of meerdere workshops die je aanspreken.


Is dit Festival net als andere Festivals?

Nee, dit festival is echt kleinschalig. De naam van het festival is onstaan door een gedicht van de dichter Rumi. Liefde is het centrale thema en rondom dit thema worden er verschillende leuke workshops aangeboden. Jij kan op een fijne en prettige manier het thema Liefde onderzoeken voor jezelf. Een liefdevolle wereld is hard nodig!


Krijg ik het programma thuisgestuurd?
Nee, je krijgt te plekke op de locatie inzicht in het programma en je kunt je dagelijks inschrijven op de verschillende workshops


Waar is het Festival?

Folkshegeskoalle Schylgeralan
​Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn
Terschelling


Hoe zijn de slaaplamers verdeeld?
Op Folkshegeskoalle zijn er alleen 1 en 2 persoonskamers. 


Wifi
Op de locatie heb je vrij toegang tot WIFi


Alcholhol en Drugs gebruik, hoe gaan we daarmee om?
Het festival van Liefde is een bewustzijnsfestival.
Onze ervaring is dat drugsgebruik van negatieve invloed is op het bewustzijnsveld wat we met zijn allen creëren, vandaar dat we het gebruik hiervan niet gewenst vinden. Het gebruik van alcohol is toegestaan mits met mate, het kan invloed hebben op je emoties en je handelen. Wees voorzichtig

Naar boven

Prijzen

 

 • Brege slaapkamer op basis van 2 pers. kamer is €349,- ( 1 pers. kamer toeslag €50,-)
 • Roeke slaapkamer is op basis van 2 pers. €328,-
 • Kleine slaapzaal is voor meerdere pers. €299,-
  Alle kamers hebben een douche, wastafel en toilet.

Wat zit in het festival?

 • Je hebt vrij gebruik van alle voorzieningen van de locatie zoals, gezellige zitjes en bos 
 • De maaltijden: buffet ontbijt, lunchpakket en soep, en in de avond 3 gangen diner
 • 2 nachten in een mooie slaapkamer met eigen toilet, wasbak en douche
 • 2 groepsruimtes die we gebruiken
 • Alle workshops gegeven door Mariette en Diana en Marije
 • Het festival is bedoeld vrouwen en mannen, voor "jong en oud", we kunnen écht van elkaar leren!
 • ​Organisatie door Spirituele Vakantie Reizen

Exclusief het festival is

 • Reiskosten
 • ​Boekingskosten reisgarantie €15,00 euro inc. BTW
 • Toeristenbelasting €3,30
 • 1 pers. kamer toeslag 50,- op speciaal verzoek, alleen voor Brege kamer
 • Drankjes en koffie buiten de maaltijden om
 • Wijn bij de maaltijden of in de avond
 • Maaltijden en drankjes buiten de locatie
 • Fietsen huur

Naar boven

Team

Diana Bergsma

Ik ben Diana Bergsma, eigenaar en drijvende kracht achter Spirituele Vakantie Reizen. 

Ik ben diep geraakt door het leven, het universum, de aarde, de natuur en mensen. Ik raak niet uitgekeken en uitgeleerd. In mijn leven gaat het om liefde en volgens mij is dat ook het enige waar het in het leven over gaat. Ik heb twaalf jaar in Zuid Spanje gewoond, in de bergen en rust. Dat heeft een diepgaand effect gekregen in mijn spirituele ontwikkeling. Ik beleef mezelf als een mens die vanuit liefde en licht leeft en werkt. Ik help mensen graag om hun licht en liefde bron te versterken. Waardoor zijzelf hun waarheid vinden. No nonsens, direct, humor, helder, ontspannen, sprankelend, veilig, warm en liefde zijn mijn kernwoorden.
Ik ben lichtwerker en proces - transformatie coach, kunstzinnig, psycho - sociaal, agogisch counselor. Ik heb inmiddels ruim 25 jaren ervaring, Lees over mijn studies! 

Het is fantastisch om spirituele reizen te organiseren en te begeleiden. Ik hou van mensen en blijf geboeid hoe zij zich ontwikkelen. Het doet mijn hart goed als ik zie dat mensen zichzelf vinden, hun verlangens, dromen en hart weer volgen en vertrouwen op hun intuïtie. 

Alle reizen zijn gemaakt vanuit het idee dat je tijdens je vakantie tot rust komt,  leert over andere culturen, en jezelf ontwikkelt als mens. Een prachtige combinatie die onze deelnemers erg waarderen.
Mijn collega's die zelf ook zzp'er zijn geven de inhoud van de reis op eigen verantwoordelijkheid.

Vele deelnemers schreven over hun ervaringen, lees maar
Lees ook over mijn boek:  "Een ontmoeting met jezelf, 18 vrouwen vertellen."  
Ben je een ondernemer bezoek dan ook mijn Zakelijke Coaching website. 

We zien je graag, tot ziens, Diana Bergsma

www.spirituelevakantiereizen.nl

Mariëtte Verhoef

Mindfulness reizen

Mariëtte is allround mindfulnesstrainer en met haar warme persoonlijkheid begeleidt ze je naar ontspanning en bewustwording. Mariëtte is rustig en down to earth. Zij is onze trainer in de Mindfulness reizen naar Ghana en de mindfulness weekends in Nederland. Haar leven in Ghana maakt dat zij een specialist is binnen twee gebieden, mindfulness en Ghana. Mensen gaan graag met haar mee, voelen zich op gemak en veilig bij haar. 

“Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven. Vanuit die rust kun je je beter verbinden met je intuïtie en leven vanuit je hart. Ik ga uit van de kracht van sensitiviteit en breng mensen op een enthousiaste manier in contact met hun volle potentieel.”

Ze heeft opleidingen afgerond in de bekende Mindfulness Based Stress Reductie training en de Mindfulness Based Emotionele Intelligentie training ontwikkeld bij Google. Door de beroepsvereniging VMBN is ze erkend in de hoogste categorie 1.

Haar achtergrond in Msc Sociologie & Human Resources, een leven in Afrika en spirituele ontwikkeling maakt haar tot een professional die mindfulness belichaamt en op een moderne en toegankelijke manier brengt. Mariëtte geeft zowel trainingen voor particulieren in Leidsche Rijn en Utrecht, als landelijk trainingen in het bedrijfsleven met Bridgeman in Business.

www.anansitraining.nl

Naar boven

Reisschema

DAG 1 » Vrijdag

aankomst tussen 14.00 en 15.00 met koffie/ thee 
​15.00 kennismaking 
18.30 diner
20.30 avondprogramma

DAG 2 » Zaterdag

07.45 sunrise
08.30 ontbijt
09.30 - 11.00 kies je workshop
11.30 - 13.00 kies je workshop
13.15 lunch
​​15.30 - 17.00 kies je workshop
18.30 diner
20.30 avondprogramma

DAG 3 » Zondag

07.45 sunrise
08.30 ontbijt
09.30 - 11.00 kies je workshop
11.30 - 13.00 afronding met de hele groep
13.15 lunch
terug met de boot om 16.15 met sneldienst, en met veerboot om 17.30

Naar boven

Vervoer naar Nederland

Spirituele Vakantie reizen koopt geen vluchten, geen boot tickets, levert geen pakketreizen met vervoer, de deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer naar en van de locatie.

Wij vinden het fijn als je tussen 14.00 en 15.00 aanwezig bent. Zoek nu naar Beschikbare afvaarten van Harlingen - Terschelling.
Zo kun je boeken https://www.rederij-doeksen.nl/boeken/departures

Staat er bij 'type afvaart' (Via)? Dan gaat deze afvaart niet rechtstreeks. U dient rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten. Ms Midsland is voor mindervaliden zeer slecht toegankelijk. Let op: op de sneldienst kunnen geen motorvoertuigen en fietsen worden vervoerd!


Carpool
Veel mensen vinden het fijn om samen te rijden naar Harlingen, vanaf de 1 ste week april kun je jouw gegevens geven voor de carpoollijst. Samen uit - Samen thuis!

Naar boven

De locatie » Folkshegeskoalle Schylgeralân » Terschelling » Nederland

Badweg Hoorn 11
8896 KC
Terschelling
Nederland
www.folkshegeskoalle.nl

Twintig minuten lopen van de zee ligt De Folkshegeskoalle, zij bestaat sinds 1948. Al meer dan een halve eeuw komen mensen hier om hun identiteit te beleven, elkaar te ontmoeten en zich te ontplooien. Na de Tweede Wereldoorlog werden overal in Nederland Volkshogescholen opgericht vanuit het besef: ieder heeft zijn eigen waarde, laat er respect zijn. Laten we werken aan een andere, betere wereld. De Folkshegeskoalle Schylgeralân is altijd onafhankelijk gebleven van subsidie, en is nu nog de enige en laatste volkshogeschool van Nederland.

De Brêge (De Brug)

Het fraaie ronde gebouw De Brêge is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet.  Boven is een ronde lichte conferentieruimte, de Brêgeseal. Er ligt een groot terras omheen.

Samen eten in It Rom, dat hoort bij de filosofie van de Folkshegeskoalle. je gebruikt de maaltijd samen met de andere gasten. We laten je graag genieten van het goede der aarde. Daarom gebruiken we verse, voornamelijk biologische ingrediënten en Terschellinger natuurkaas, en schenken we Max Havelaar koffie. We eten vegetarisch of volgens je medisch dieet.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Onze reizen zijn: Groepsreizen - Individueel -gezins reizen  en we geven ook het Festival van Liefde

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Ons team is gespecialiseerd en hebben erkende opleidingen gevolgd en zijn vaak zelf trainer of docent binnen een opleiding.
Wij organiseren professionaliserings dagen waardoor we als team blijven ontwikkelen en zo effectief mogelijk werken. Als team leren we van elkaar, stimuleren elkaars groei zodat wij met open hart en hoofd de reizen optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk coaching traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen voor een brede groep mensen toegankelijk zijn. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. 

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. 

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft Maatwerk reizen voor groepen, bedrijven en organisaties. Kijk naar ons aanbod KLIk hier
Wij denken met je mee over de noodzakelijke verzekeringen, vaccinaties, visa, autohuur of het vervoer van en naar de luchthaven. Kortom, wij verzorgen jouw reis van compleet.

Ga naar de homepage

Naar boven

 • Festival van Liefde
 • Aandacht voor je lijf
  Zee en natuur
  Rust
  Liefde