Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 20 apr - 22 apr 2018 Festival van Liefde: Liefde voor je lijf Nederland 349,00

Inleiding Het Festival

Festival Liefde voor je lijf

Stress, allemaal krijgen we er in meerdere of mindere mate mee te maken. En we voelen het, niet alleen in ons hoofd maar in ons hele lijf. Heb je een druk leven en wil je die stress voorkomen, ervaar dan het festival Liefde voor je lijf. Even minder “in je hoofd” en meer aandacht voor je lijf. Krijg een energieboost op het mooie Terschelling

Het festival Liefde voor je lijf staat bol van inspirerende workshops vol mindfulness, meditatie, chi kung en dans. Doe wat jou past of waar jij zin in hebt en:

 • Beleef een fijne tijd
 • Krijg een energieboost
 • Ga naar huis vol inspiratie om anders met je lijf om te gaan

Beleef een enerverende tijd op het mooie Terschelling en kom ontspannen weer thuis. Reserveer jouw plek, zodat je dit unieke festival niet hoeft te missen.

Nu reserveren

Je reserveert enkel je plek, dit is nog geen definitieve boeking


Ervaar je lijf en voorkom stress met laagdrempelige workshops, beleef een fijne tijd met gelijkgestemde mensen en kom terug met nieuwe, frisse ideeën. Tijdens de workshops:

 • Kom je in verbinding met jezelf
 • Krijg je meer zelfvertrouwen
 • Leer je te ontspannen op jouw manier

Laat je inspireren op dit bijzondere, gezellige, diepe en verbindende festival. Het festival is kleinschalig opgezet, waardoor er alle aandacht is voor jou. Je leert op een ontspannen manier meer over jezelf, de liefde en je lijf.

Tijdens het festival Liefde voor je lijf zijn er workshops van trainers Mariëtte Verhoef, Marije Vermerris en Nellie Weststeijn-van Hengel. Met Mindfulness, Dans, Chi Kong, Shiatsu massage, Meditatie, Wandelen en genieten van de natuur op Terschelling.

Lees onze workshops

Verbinden in beweging & ontspanningsmeditatie

Door verschillende bewegingsoefeningen word je uitgenodigd om je te verbinden met jezelf en de ander op een speelse manier. In de ontspanningsmeditatie kom je tot rust in je lichaam en laat je de dag los voor je naar bed gaat.

Lichaamsmeditatie

In deze meditatie ga je met liefdevolle aandacht je lichaam langs. Ervaar hoe het is om je lichaam helemaal te voelen zoals het is op dit moment en het liefdevol te ontvangen. Zo kom je uit je hoofd en in je lijf.

Praktische uitleg en bespreking over liefdevol met jezelf omgaan in een stressvol leven

In ons leven kunnen we door verwachtingen van onszelf en onze omgeving veel spanning ervaren, wat zich kan vertalen in vermoeidheid en pijn in ons lichaam. In deze workshop krijg je uitleg over wat stress en spanning in je lichaam teweeg kan brengen, bespreken we thema’s zoals vermoeidheid, slapen en grenzen aangeven, kun je hierover vragen stellen en doen we hier een paar concrete oefeningen mee.

Dansen met je hele lichaam

In ons leven worden we vaak geleid door ons hoofd en ons lichaam volgt daar achteraan. In deze dans word je begeleid om je lichaam te laten leiden. Ervaar hoe het is om naar je lichaam te luisteren en te volgen hoe je het wil bewegen. Je zult verrast worden door jezelf!

Stiltewandeling en mediteren aan zee

Verdiep jezelf verder in de stilte. We wandelen samen in stilte door het bos & de duinen naar de zee. Ontdek de bijzondere verschijning van de natuur. Geniet van de zon, de wind en het water. Daarna zitten we enige tijd aan de waterlijn in meditatie.

Liefdevol verbinden met je lijf

Als je je verbindt met je lijf, kun je ook dingen tegenkomen die je moeilijk vindt. Beperkingen van je lichaam, vormen die je niet mooi vindt of pijn die je moeilijk kunt accepteren. In deze workshop verbind je je op een liefdevolle manier met deze plekken in je lichaam, zodat je je vrijer voelt in je lijf en je meer verbonden voelt met je lijf.

Dansavond met meditatie

We nodigen je uit om jezelf lekker los te schudden vanavond. Om daarna in stilte tot jezelf te komen. Deze dansmeditatie is een unieke beleving van beweging & stilte!

Zitmeditatie ~ liefdevolle aandacht naar binnen

De zitmeditatie wordt ook wel de koningin van de mindfulness genoemd. Tijdens deze meditatie keer je met liefdevolle aandacht naar binnen, diep in jezelf. Is het jouw uitdaging om met jezelf te zijn, kom dan ervaren hoe je jezelf in liefde ontmoet!

Dansexpressie ~ vrijheid in beweging

De dansexpressie nodigt je uit om jezelf te laten zien. Ervaar de vrijheid van jezelf zijn in de beweging. Vind jij het moeilijk om jezelf zichtbaar te maken, kom dan ervaren hoe je expressie geeft aan jouw unieke zelf!

Mindfulness in de natuur

Ga op speelse ontdekkingstocht en gebruik al je zintuigen om de schoonheid in de natuur te ervaren. Zien, ruiken, horen, voelen, proeven: een wondere wereld opent zich als je met je volle aandacht aanwezig bent.

Qi Gong met Nellie

Nellie neemt je mee in langzame, rustige en vloeiende bewegingen waardoor jij je al snel in balans voelt na alle drukte en stress in je leven. Zij leert je door 25 minuten Qi Gong te doen, hoe jij jezelf weer in je kracht en lijf komt. Je mediteert je als ware in beweging. Qi Gong is een chinese bewegingsleer, waarbij je jouw zogenaamde “vervuilde” energie(Qi) laat gaan en “verse” energie(Qi) uit de kosmos opneemt. Trek warme sokken aan en zij neemt je graag mee in deze zeer toegankelijke en bevrijdende oefening.

Shiatsu Massage met Nellie

Heb je klachten als hoofd/nek/rugpijn? Kom je maar niet tot rust, slaap je slecht, heb je veel stress, een wattenhoofd, ben je besluiteloos, kun je dingen niet los laten? Vanuit de Oosterse geneeskunde komen al dit soort klachten door onbalans in de energiehuishouding zoals: leegtes en blokkades. Nellie is een een zeer ervaren Shiatsu therapeute en met haar Shiatsu massage(drukpuntmassage) voedt zij de leegtes en maakt los wat vast zit.

Met Nellie mag genieten van een 35 minuten durende massage, deze geeft een diepe weldadige ontspanning, je komt weer thuis in je eigen lijf. Zij werkt vanuit zachtheid en verbinding. Tijdens de massage draag je makkelijk zittende kleding en lig je comfortabel op een futon/matras. Jouw investering is €25,- graag contact betaald.

Naar boven

Voor wie

Voor wie

Voor wie is dit Festival van Liefde?
Voor vrouwen en mannen uit België en Nederland. 


Is het Festival een verplicht programma?
We vragen iedereen bij de opening en afsluitceremonie te zijn daar tussenin is helemaal aan jou. Iedere dag wordt er een dagprogramma gepubliceerd waarin wordt aangegeven welke workshops er wanneer gegeven worden. Je kunt een keuze maken uit een of meerdere workshops die je aanspreken.


Is dit Festival net als andere Festivals?

Nee, dit festival is echt kleinschalig. De naam van het festival is onstaan door een gedicht van de dichter Rumi. Liefde is het centrale thema en rondom dit thema worden er verschillende leuke workshops aangeboden. Jij kan op een fijne en prettige manier het thema Liefde onderzoeken voor jezelf. Een liefdevolle wereld is hard nodig!


Krijg ik het programma thuisgestuurd?
Nee, je krijgt te plekke op de locatie inzicht in het programma en je kunt je dagelijks inschrijven op de verschillende workshops


Waar is het Festival?

Folkshegeskoalle Schylgeralan
​Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn
Terschelling


Hoe zijn de slaaplamers verdeeld?
Op Folkshegeskoalle zijn er alleen 2 persoonskamers. 


Wifi
Op de locatie heb je vrij toegang tot WIFi


Alcholhol en Drugs gebruik, hoe gaan we daarmee om?
Het festival van Liefde is een bewustzijnsfestival.
Onze ervaring is dat drugsgebruik van negatieve invloed is op het bewustzijnsveld wat we met zijn allen creëren, vandaar dat we het gebruik hiervan verbieden. Het gebruik van alcohol is toegestaan mits met mate, het kan invloed hebben op je emoties en je handelen. Wees dus voorzichtig

Naar boven

Prijzen

Jouw investering is €349,00

 • Op basis van 2 pers. kamer

Wat zit in het festival?

 • Je hebt vrij gebruik van alle voorzieningen van de locatie zoals, gezellige zitjes en bos 
 • De maaltijden: buffet ontbijt, lunchpakket en soep, en in de avond 3 gangen diner
 • 3 nachten in een mooie slaapkamer met eigen toilet, wasbak en douche
 • 3 groepsruimtes die we gebruiken
 • Alle workshops gegeven door Mariette en Nellie en Marije
 • Het festival is bedoeld vrouwen en mannen, voor "jong en oud", we kunnen écht van elkaar leren!
 • Toeristenbelasting €4,65
 • ​Organisatie door Spirituele Vakantie Reizen

Exclusief het festival is

 • Reiskosten
 • ​Boekingskosten reisgarantie €15,00 euro inc. BTW
 • 1 pers. kamer toeslag 65,- 
 • Drankjes en koffie buiten de maaltijden om
 • Wijn bij de maaltijden of in de avond
 • Maaltijden en drankjes buiten de locatie

Je kan gelijk ook boeken voor de Shiatsu massage

Met Nellie mag genieten van een 35 minuten durende massage, deze geeft een diepe weldadige ontspanning, je komt weer thuis in je eigen lijf. Zij werkt vanuit zachtheid en verbinding. Tijdens de massage draag je makkelijk zittende kleding en lig je comfortabel op een futon/matras. Jouw investering is €25,- graag contact betaald aan Nellie op de locatie.

Naar boven

Team

Mariëtte Verhoef

Mindfulness reizen

Mariëtte is allround mindfulnesstrainer en met haar warme persoonlijkheid begeleidt ze je naar ontspanning en bewustwording. Mariëtte is rustig en down to earth. Zij is onze trainer in de Mindfulness reizen naar Ghana en de mindfulness weekends in Nederland. Haar leven in Ghana maakt dat zij een specialist is binnen twee gebieden, mindfulness en Ghana. Mensen gaan graag met haar mee, voelen zich op gemak en veilig bij haar. 

“Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven. Vanuit die rust kun je je beter verbinden met je intuïtie en leven vanuit je hart. Ik ga uit van de kracht van sensitiviteit en breng mensen op een enthousiaste manier in contact met hun volle potentieel.”

Ze heeft opleidingen afgerond in de bekende Mindfulness Based Stress Reductie training en de Mindfulness Based Emotionele Intelligentie training ontwikkeld bij Google. Door de beroepsvereniging VMBN is ze erkend in de hoogste categorie 1.

Haar achtergrond in Msc Sociologie & Human Resources, een leven in Afrika en spirituele ontwikkeling maakt haar tot een professional die mindfulness belichaamt en op een moderne en toegankelijke manier brengt. Mariëtte geeft zowel trainingen voor particulieren in Leidsche Rijn en Utrecht, als landelijk trainingen in het bedrijfsleven met Bridgeman in Business.

www.anansitraining.nl

Nellie Weststeijn - van Hengel

Shiatsu therapeut

Nellie voelt zich vertrouwd en verbonden met mensen. In haar Shiatsu behandelingen werkt zij zacht, sensitief, liefdevol en in harmonie. Doordat zij je zo wezenlijk aangeraakt kom jij een beetje los van alles wat afleid, je komt tot de kern en weer thuis in je eigen zelf. In deze chaotische tijd raak je algauw ondergesneeuwd, van je voeten gegooid, ontworteld. Je bent vaak aan het overleven. Nellie vindt het fijn om mensen weer terug te brengen bij zichzelf. Zodat zij vanuit die rust weer zelf kunnen voelen en denken.

Shiatsu is een vorm van drukpuntmassage. Deze vindt zijn oorsprong in de al duizenden jaren bestaande Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu ondersteunt het lichaam in zijn zelfhelend vermogen.
Onze levensenergie stroomt in energiebanen, zogenaamde meridianen, door ons lichaam. Elke meridiaan heeft een eigen verloop. De Chinese Geneeskunde vertaalt lichamelijke en psychische klachten naar een onbalans in de energiehuishouding. Dit wordt veroorzaakt door leegtes en blokkades in de meridianen. Shiatsu vult die leegtes en heft blokkades op. Daardoor verminderen of verdwijnen klachten en treedt er een diepe weldadige ontspanning op.

Naast haar werk als hartfunctielaborant heeft zij de drie jarige Shiatsutherapie opleiding gevolgd bij Qing Bai in Nijmegen. Zij heeft al 5 jaar een eigen Shiatsu praktijk aan huis. Jaarlijks volgt zij trainingen o.a.: burn out behandeling, nek/rugpijn bestrijding, werken volgens de 5 elementen, cranio sacraal basis technieken.

www.shiatsutherapievelp.nl

Marije Vermerris

Marije is een beweger en danser in hart en nieren. Haar passie is mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Dit doet ze met zachtheid en aandacht, met oog voor wat iemand van binnenuit beweegt. Daarbij zet ze haar kracht en haar speelsheid in, die ze ook graag aanboort bij andere mensen.

“Ik geloof dat ieder lichaam op een bepaalde manier wil bewegen, expressie en ruimte wil geven aan wie je diep van binnen bent. Het lichaam herbergt de wijsheid en de veerkracht om met uitdagingen en kansen om te gaan. In het lichaam ervaar ik de speelsheid, kracht en luchtigheid van het leven. Het liefst dans ik met alle uitdagingen en mooie ervaringen die het leven geeft.”

Zij werkt als psychomotorisch therapeut in haar eigen praktijk Tembea in Wijk bij Duurstede en zoekt in haar begeleiding naar de wijsheid, kracht en talenten die ieder mens in zich heeft. Ze heeft haar hele leven bewogen, in verschillende sporten en in dans. De laatste jaren heeft ze zich vooral verdiept in vrije dans en contemporary dance. Deze verdieping brengt ze tevens in de praktijk door dansavonden en dansdagen te begeleiden vanuit Dans!kerk en in samenwerking met Dansklooster.

Naar boven

Reisschema

DAG 1 » Vrijdag

aankomst tussen 14.00 en 15.00 met koffie/ thee en koekje
​15.00 kennismaking en workshop
18.30 diner
20.30 mantra zingen

DAG 2 » Zaterdag

07.45 sunrise
08.30 ontbijt
09.30 - 11.00 kies je workshop
11.30 - 13.00 kies je workshop
13.15 lunch
​​15.30 - 17.00 kies je workshop
17.15 - 18.00 samen in stilte
18.30 diner
21.00 meditatie

DAG 3 » Zondag

07.45 meditatie
08.30 ontbijt
09.30 - 11.00 kies je workshop
11.30 - 13.00 kies je workshop
13.15 lunch
14.00 Samen afronden, gedag zeggen & vertrek
terug met de boot om 16.15 met sneldienst en met veerboot om 17.30

Naar boven

Vervoer naar Nederland

Spirituele Vakantie reizen koopt geen vluchten, geen boot tickets, levert geen pakketreizen met vervoer, de deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer naar en van de locatie.

Beschikbare afvaarten van Harlingen - Terschelling

Wij vinden het fijn als je tussen 14.00 en 15.00 aanwezig bent.
Zo kun je boeken https://www.rederij-doeksen.nl/boeken/departures

Staat er bij 'type afvaart' (Via)? Dan gaat deze afvaart niet rechtstreeks. U dient rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten.

Ms Midsland is voor mindervaliden zeer slecht toegankelijk. Kies, indien mogelijk, een afvaart met ms Vlieland of ms Friesland.

*Genoemde tarieven zijn per persoon, per enkele reis. De tarieven zijn indicatief. Let op: op de sneldienst kunnen geen motorvoertuigen en fietsen worden vervoerd!


Carpool

Veel mensen vinden het fijn om samen te rijden naar Harlingen, vanaf de 1 ste week dec kan je je gegevens geven voor de carpoollijst. Samen uit - Samen thuis!

 

Naar boven

De locatie » Folkshegeskoalle Schylgeralân » Terschelling » Nederland

Badweg Hoorn 11
8896 KC
Terschelling
Nederland
www.folkshegeskoalle.nl

Twintig minuten lopen van de zee ligt De Folkshegeskoalle, zij bestaat sinds 1948. Al meer dan een halve eeuw komen mensen hier om hun identiteit te beleven, elkaar te ontmoeten en zich te ontplooien. Na de Tweede Wereldoorlog werden overal in Nederland Volkshogescholen opgericht vanuit het besef: ieder heeft zijn eigen waarde, laat er respect zijn. Laten we werken aan een andere, betere wereld. De Folkshegeskoalle Schylgeralân is altijd onafhankelijk gebleven van subsidie, en is nu nog de enige en laatste volkshogeschool van Nederland.

De Brêge (De Brug)

Het fraaie ronde gebouw De Brêge is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet.  Boven is een ronde lichte conferentieruimte, de Brêgeseal. Er ligt een groot terras omheen.

Samen eten in It Rom, dat hoort bij de filosofie van de Folkshegeskoalle. je gebruikt de maaltijd samen met de andere gasten. We laten je graag genieten van het goede der aarde. Daarom gebruiken we verse, voornamelijk biologische ingrediënten en Terschellinger natuurkaas, en schenken we Max Havelaar koffie. We eten vegetarisch of volgens je medisch dieet.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar en directeur van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Ons team is gespecialiseerd en hebben erkende opleidingen gevolgd en zijn vaak zelf trainer of docent binnen een opleiding.
Wij organiseren professionaliserings dagen waardoor we als team blijven ontwikkelen en zo effectief mogelijk werken. Als team leren we van elkaar, stimuleren elkaars groei zodat wij met open hart en hoofd de reizen optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Kan ik vanuit het bedrijf of organisatie een reis boeken?

Spirituele Vakantie Reizen werkt met werknemers uit grote en kleine bedrijven. Steeds meer mensen binnen een bedrijf of organisatie hebben een budget om een coaching reis te ondernemen. Daarnaast is de coaching vakantie in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. Zij kunnen hun instrumentarium uitbreiden m.b.v. dynamisch coachen en counselen in Voice Dialoque, psychodrama, opstellingen, stemexpressie, biografie werk en dit inzetten als extra tool in hun werk.

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk coaching traject is anders en wordt op maat opgesteld. De kosten voor een coachingstraject worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching sessies en/of coaching reis. In overleg stellen we de coaching doelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching reis vergoeden.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen en retraites voor een brede groep mensen toegankelijk zijn. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. De dag na terugkomst geeft de stichting de gelden vrij aan de reisorganisatie. Indien de reisorganisatie niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal deze gelden gebruiken om je terug te betalen, de reis door een andere reisorganisatie uit te laten voeren of om je terug naar huis te halen. 

Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. Je loopt nooit meer het risico dat je jouw vooruitbetaling, en daarmee je vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. Maar ook als je op reis bent en daar strandt door een faillissement van de reisorganisatie is STO er voor je. Zij zorgen ervoor dat je weer veilig terug naar huis gehaald wordt.

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft bewezen dat zij in staat is Maatwerk reizen te creëren voor groepen, bedrijven en organisaties. Ons team bestaat uit specialisten die ook uit het bedrijfsleven komen en al jaren groepen en deelnemers op reis meenemen. 

Afhankelijk van de behoefte kunnen we in overleg mooie reizen maken, we nemen graag initiatieven en hebben kennis van locaties, landen en geven graag advies.

Ga naar de homepage

Naar boven

 • Festival van Liefde: Liefde voor je lijf
 • Speels
  Aandacht voor je lijf
  Terschelling