Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 23 dec - 26 dec 2017 Kerst Festival van Liefde 2017 Nederland korting

Inleiding Het Festival

Evenement: Festival van Liefde 23 tot 26 dec 2017

Met Mariëtte Verhoef en Diana Bergsma.

Hou van jezelf, hou van een ander!

Festival van liefde is een kleinschalig besloten evenement (niet religieus) en is geschikt voor mensen die kerst op een andere manier willen vieren. Veel mensen komen omdat ze bewuster in het leven staan en beseffen dat kerst over liefde gaat en daarvoor hun hart openen. Je bent zoveel meer dan je lijf of je verstand. In het diepst van je geest ben je liefde. En waar liefde is, is er geen afscheiding, geen haat, angst en woede. Kom, geniet en wees gelukkig! 

Ik ben heel enthousiast over het festival. Het was echt een onderdompeling in liefde vanaf het begin tot het einde. Hulde voor het hele team! De locatie is ook prachtig, fijne sfeer en heel goed verzorgd. Ingrid.

Lees eens de reviews van andere deelnemers.

Het idee achter dit festival, lees meer


Kijk door de ogen van je hart

De wereld om ons heen is vaak hard, het is zo nodig dat we met elkaar ons liefdevol verbinden, ons hart openen naar onszelf en de ander. Dat verbinden doen we door: mooie gesprekken over liefde, aandachtig zijn naar een ander, bewustwording van hier en nu, samen mooie workshops volgen die jou helpen om je fijn te voelen.

Op deze dag van afsluiting van het festival kijk ik terug op een festival vol beweging. Veel divers aanbod, verstilling en intens actief van dans, meditatie, zingen, natuur, openheid, verbinding. Een uniek cadeau aan mezelf. Dank Henk

Graag zien we je met de kerstdagen. Kom genieten van de weidsheid van het water en de natuur op dit unieke stukje Nederland. Je verblijft op een prachtige locatie vlakbij zee. Het festival start 23 dec. tussen 14.00 - 15.00 en eindigt op 26 dec. na het ontbijt.

Wat een fijn, vrij, verbindend, voedend en inspirerend festival. Goede begeleide workshops. Heerlijke locatie, mooie verschillende zalen om in te werken en prettig dat je steeds naar buiten kunt. Jolanda

Onze kleinschalige Festivals zijn uniek, speels, gezellig, professioneel. 
Is het festival zweverig? Welnee, gewoon lekker doen!
We zien je graag.  Boek wel tijdig je plek. Vol is Vol. 

 

 

Je mag kiezen uit de vele workshops


* Workshop: Liefdevol in contact met de ander

Met Mariette: Een workshop waarbij we op een bewuste liefdevolle manier met elkaar in contact gaan. Waarin we met elkaar verbinden op een diepere laag en met milde open aandacht in gesprek gaan over wat er in je leeft. Laat je verrassen door de inzichten en de ervaring om je werkelijk gehoord te voelen door een ander.

* Workshop: Liefdevolle Mindful Yoga

Met Mariette: Bij mindful yoga volg je met milde aandacht de rustige bewegingen die je maakt. Je wordt je bewust van de effecten in je lichaam en de grenzen die je tegenkomt. Op een liefdevolle manier onderzoek je je grenzen en leer hier op een milde manier mee omgaan. Na deze workshop voel je je weer in harmonie met je lijf en energie.
 

* Workshop: Mantra’s zingen 

Mariëtte: samen zingen we mantra’s die ons verbinden met de Universele Liefde. Ervaar hoe onze klanken met elkaar versmelten, voel de saamhorigheid en het licht in deze donkere dagen. Geen stress: je hoeft niet kunnen zingen om mee te doen.

 

 

* Workshop: Yoga – mindful bewegen (staand/liggend) 

Met Mariëtte: Mindful bewegen is een serie van lichaamsoefeningen die we in aandacht doen. Wees je bewust van de bewegingen, de effecten in je lichaam en de ademhaling tijdens de oefeningen. Onderzoek je grenzen en leer hier op een milde manier mee om te gaan. Na deze workshop voel je je weer verbonden met je lijf en energie.

 

* Workshop: In dialoog

Met Diana. Geen woorden, maar het beeld op papier of in klei. Zonder bewust op pad te gaan, het onbewuste in jezelf laten spreken. Juist door kunstzinnig bezig te zijn de taal van je hart laten spreken. Leren kijken, aanraken en voelen. Spelen als een kind, waardoor je de vormen en kleuren ziet veranderen. Je brengt een dialoog op gang tussen jou en je beeld... boeiend, (aan)sprekend en helend.

 

* workshops stem en expressie

Met Diana. Na de adem-, stem- en lichaamswarming-up, gaan we verder met stemexpressie, samenklinken en deze keer ook met improviseren met de stem in de groep.
We gaan improviseren, waarbij we een eigen lied laten klinken, met en zonder tekst.

 

* Workshop: Liefde in beeld

Met Diana. Non-verbaal ga je in een spel. Samen creëren helpt je om weer een andere kijk op jezelf te krijgen. Een boeiende en leuk samenspel met de klei tafel.


 

* workshop: De troostvogel

Herman van Veen heeft een prachtig gedicht geschreven over de troostvogel. Soms als je verdrietig bent vliegt hij weg met jou verdriet. Een uitnodiging aan jou om een je eigen troostvogel te kleien. Dan zal de vogel een lied voor je zingen.

 


* Samen een mooie en gezellige avond maken

Wij nodigen je uit om je muziek instrument, een lied wat je mooi vindt,  een spel, een gedicht..iets waarmee je kan bijdrage aan een mooie en gezellige avond. Ons uitgangs punt is: samen maken we het Festival van Liefde. * Workshop: Vuurceremonie

Vuurceremonie. Op 25 december beginnen de 12 heilige nachten, die al in de oudheid werden gevierd om het oude jaar af te sluiten en ons voor te bereiden op het nieuwe. Met een vuurceremonie ontsteken we symbolisch het licht van de zon en het vuur in onszelf. Verbrand in het heilige vuur wat je niet meer nodig hebt zodat je weer fris en schoon het nieuwe mag verwelkomen. 

 

* Workshop: Non-verbaal....

Met Diana. Deze workshop wordt niet uitgelegd, samen met een groep met kwasten en verf in de weer. O ja, je blijft wel schoon!

 

 

* Workshop: Kijk met de ogen van je hart...

Deze workshop is bedoeld voor een ieder die met een vraag zit en vanuit het hart antwoorden wilt. Samen en met de groep gaan we een ontdekkingsreis aan.


 

* Wat wens ik voor 2018?

In deze workshop sluiten we samen op een ontspannen manier 2017 af. We kijken terug op het afgelopen jaar, naar de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt en de overwinningen die je hebt behaald (misschien zelfs wel op jezelf). Wat neem je mee naar 2017 en wat niet? Welke wensen heb je voor 2018? De inzichten en ontspanning neem je mee naar het nieuwe jaar!

 

* Wandelen

Stiltewandeling 
Met Mariette: Een wandeling door de natuur waarbij alle zintuigen worden ingezet om bewustzijn te ontwikkelen. Wat zie je, wat hoor je, wat ruik je, wat voel je; wees bewust aanwezig in dit moment. De wandeling brengt bezinning en verdieping.


 

 

 

Naar boven

Voor wie

Voor wie is dit Festival van Liefde?
Voor vrouwen en mannen uit België en Nederland. 


Is het Festival een verplicht programma?
We vragen iedereen bij de opening en afsluitceremonie te zijn daar tussenin is helemaal aan jou. Iedere dag wordt er een dagprogramma gepubliceerd waarin wordt aangegeven welke workshops er wanneer gegeven worden. Je kunt een keuze maken uit een of meerdere workshops die je aanspreken.


Is dit Festival net als andere Festivals?

Nee, dit festival is echt kleinschalig. De naam van het festival is onstaan door een gedicht van de dichter Rumi. Liefde is het centrale thema en rondom dit thema worden er verschillende leuke workshops aangeboden. Jij kan op een fijne en prettige manier het thema Liefde onderzoeken voor jezelf. Een liefdevolle wereld is hard nodig!


Krijg ik het programma thuisgestuurd?
Nee, je krijgt te plekke op de locatie inzicht in het programma en je kunt je dagelijks inschrijven op de verschillende workshops


Waar is het Festival?

Folkshegeskoalle Schylgeralan
​Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn
Terschelling


Hoe zijn de slaaplamers verdeeld?
Op Folkshegeskoalle zijn er alleen 2 persoonskamers. 


Wifi
Op de locatie heb je vrij toegang tot WIFi


Alcholhol en Drugs gebruik, hoe gaan we daarmee om?
Het festival van Liefde is een bewustzijnsfestival.
Onze ervaring is dat drugsgebruik van negatieve invloed is op het bewustzijnsveld wat we met zijn allen creëren, vandaar dat we het gebruik hiervan verbieden. Het gebruik van alcohol is toegestaan mits met mate, het kan invloed hebben op je emoties en je handelen. Wees dus voorzichtig!

Naar boven

Prijzen

Vraag €50,- korting aan!! Boek NU.

Jouw investering is €489,- of € 429,-    * zie uitleg tarieven

 • Op basis van 2 pers. kamer, tegen kerst kunnen de 1 pers. kamers verdeeld worden

Wat zit in het Kerst festival?

 • Je hebt vrij gebruik van alle voorzieningen van de locatie zoals, gezellige zitjes en bos 
 • De maaltijden: buffet ontbijt, lunchpakket en soep, en in de avond 3 gangen diner
 • 3 nachten in een mooie slaapkamer met eigen toilet, wasbak en douche
 • 3 groepsruimtes die we gebruiken
 • Alle workshops gegeven door Mariette en Diana
 • Mantra zingen - dans en vuur avonden
 • Het kerst festival is bedoeld vrouwen en mannen, voor "jong en oud", we kunnen écht van elkaar leren!
 • Toeristenbelasting €4,65
 • ​Organisatie door Spirituele Vakantie Reizen

Exclusief het festival is

 • Reiskosten
 • ​Boekingskosten reisgarantie €15,00 euro inc. BTW
 • 1 pers. kamer toeslag 65,- 
 • Drankjes en koffie buiten de maaltijden om
 • Wijn bij de maaltijden of in de avond
 • Maaltijden en drankjes buiten de locatie

*Uitleg tarieven
Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich welkom voelt op dit festival kunnen wij eenmalig een korting aanbieden voor mensen die dit echt nodig hebben.

 • Heb je een gezinsinkomen van minder dan €1500,- bruto per maand, dan betaal je €429,- .+ 15,- boekingskosten reisgarantie.  Graag even laten zien.

Naar boven

Team

Diana Bergsma

Ik ben Diana Bergsma, eigenaar en drijvende kracht achter Spirituele Vakantie Reizen. 

Ik ben diep geraakt door het leven, het universum, de aarde, de natuur en mensen. Ik raak niet uitgekeken en uitgeleerd. In mijn leven gaat het om liefde en volgens mij is dat ook het enige waar het in het leven over gaat. Ik heb twaalf jaar in Zuid Spanje gewoond, in de bergen en rust. Dat heeft een diepgaand effect gekregen in mijn spirituele ontwikkeling. Ik beleef mezelf als een mens die vanuit liefde en licht leeft en werkt. Ik help mensen graag om hun licht en liefde bron te versterken. Waardoor zijzelf hun waarheid vinden. No nonsens, direct, humor, helder, ontspannen, sprankelend, veilig, warm en liefde zijn mijn kernwoorden.
Ik ben lichtwerker en proces - transformatie coach, kunstzinnig, psycho - sociaal, agogisch counselor. Ik heb inmiddels ruim 25 jaren ervaring, Lees over mijn studies! 

Het is fantastisch om spirituele reizen te organiseren en te begeleiden. Ik hou van mensen en blijf geboeid hoe zij zich ontwikkelen. Het doet mijn hart goed als ik zie dat mensen zichzelf vinden, hun verlangens, dromen en hart weer volgen en vertrouwen op hun intuïtie. 

Alle reizen zijn gemaakt vanuit het idee dat je tijdens je vakantie tot rust komt,  leert over andere culturen, en jezelf ontwikkelt als mens. Een prachtige combinatie die onze deelnemers erg waarderen.
Mijn collega's die zelf ook zzp'er zijn geven de inhoud van de reis op eigen verantwoordelijkheid.

Vele deelnemers schreven over hun ervaringen, lees maar
Lees ook over mijn boek:  "Een ontmoeting met jezelf, 18 vrouwen vertellen."  
Ben je een ondernemer bezoek dan ook mijn Zakelijke Coaching website. 

We zien je graag, tot ziens, Diana Bergsma

www.spirituelevakantiereizen.nl

Mariëtte Verhoef

Mindfulness reizen

Mariëtte is allround mindfulnesstrainer en met haar warme persoonlijkheid begeleidt ze je naar ontspanning en bewustwording. Mariëtte is rustig en down to earth. Zij is onze trainer in de Mindfulness reizen naar Ghana en de mindfulness weekends in Nederland. Haar leven in Ghana maakt dat zij een specialist is binnen twee gebieden, mindfulness en Ghana. Mensen gaan graag met haar mee, voelen zich op gemak en veilig bij haar. 

“Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven. Vanuit die rust kun je je beter verbinden met je intuïtie en leven vanuit je hart. Ik ga uit van de kracht van sensitiviteit en breng mensen op een enthousiaste manier in contact met hun volle potentieel.”

Ze heeft opleidingen afgerond in de bekende Mindfulness Based Stress Reductie training en de Mindfulness Based Emotionele Intelligentie training ontwikkeld bij Google. Door de beroepsvereniging VMBN is ze erkend in de hoogste categorie 1.

Haar achtergrond in Msc Sociologie & Human Resources, een leven in Afrika en spirituele ontwikkeling maakt haar tot een professional die mindfulness belichaamt en op een moderne en toegankelijke manier brengt. Mariëtte geeft zowel trainingen voor particulieren in Leidsche Rijn en Utrecht, als landelijk trainingen in het bedrijfsleven met Bridgeman in Business.

www.anansitraining.nl

Naar boven

Reisschema

DAG 1 » zaterdag 23

aankomst tussen 14.00 en 15.00 met koffie/ thee en koekje
​15.00 kennismaking en workshop
18.30 diner
20.30 mantra zingen en stemexpressie

DAG 2 » zondag 24

07.45 meditatie
08.30 ontbijt
09.30 - 11.00 kies je workshop
11.30 - 13.00 kies je workshop
13.15 lunch
​​15.30 - 17.00 kies je workshop
17.15 - 18.00 samen in stilte
18.30 diner
21.00 klankbad

DAG 3 » maandag 25

07.45 meditatie
08.30 ontbijt
09.30 - 11.00 kies je workshop
11.30 - 13.00 kies je workshop
13.15 lunch
​15.30 - 17.00 kies je workshop
17.15 - 18.00 samen in stilte
18.30 diner
21.00 vuurceremonie

DAG 4 » dinsdag 26

Vertrek na ontbijt, wil je langer op Terschelling blijven, kijk dan naar de mogelijkheden! Ook kan je een dag eerder aankomen, vraag aan de locatie. Je kan zelf de locatie bellen op: 0562 448 954

Naar boven

Vervoer naar Nederland

Spirituele Vakantie reizen koopt geen vluchten, geen boot tickets, levert geen pakketreizen met vervoer, de deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer naar en van de locatie.

Beschikbare afvaarten van Harlingen - Terschelling

Wij vinden het fijn als je tussen 14.00 en 15.00 aanwezig bent.
Zo kun je boeken https://www.rederij-doeksen.nl/boeken/departures

Staat er bij 'type afvaart' (Via)? Dan gaat deze afvaart niet rechtstreeks. U dient rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten.

Ms Midsland is voor mindervaliden zeer slecht toegankelijk. Kies, indien mogelijk, een afvaart met ms Vlieland of ms Friesland.

*Genoemde tarieven zijn per persoon, per enkele reis. De tarieven zijn indicatief. Let op: op de sneldienst kunnen geen motorvoertuigen en fietsen worden vervoerd!


Carpool

Veel mensen vinden het fijn om samen te rijden naar Harlingen, vanaf de 1 ste week dec kan je je gegevens geven voor de carpoollijst. Samen uit - Samen thuis!

Naar boven

De locatie » Folkshegeskoalle Schylgeralân » Terschelling » Nederland

Badweg Hoorn 11
8896 KC
Terschelling
Nederland
www.folkshegeskoalle.nl

Twintig minuten lopen van de zee ligt De Folkshegeskoalle, zij bestaat sinds 1948. Al meer dan een halve eeuw komen mensen hier om hun identiteit te beleven, elkaar te ontmoeten en zich te ontplooien. Na de Tweede Wereldoorlog werden overal in Nederland Volkshogescholen opgericht vanuit het besef: ieder heeft zijn eigen waarde, laat er respect zijn. Laten we werken aan een andere, betere wereld. De Folkshegeskoalle Schylgeralân is altijd onafhankelijk gebleven van subsidie, en is nu nog de enige en laatste volkshogeschool van Nederland.

De Brêge (De Brug)

Het fraaie ronde gebouw De Brêge is rondom een duin gebouwd. Er zijn 11 ruime tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet.  Boven is een ronde lichte conferentieruimte, de Brêgeseal. Er ligt een groot terras omheen.

Samen eten in It Rom, dat hoort bij de filosofie van de Folkshegeskoalle. je gebruikt de maaltijd samen met de andere gasten. We laten je graag genieten van het goede der aarde. Daarom gebruiken we verse, voornamelijk biologische ingrediënten en Terschellinger natuurkaas, en schenken we Max Havelaar koffie. We eten vegetarisch of volgens je medisch dieet.

Naar boven

Vraag & antwoord

Spirituele Vakantie reizen voldoet aan de financiële garantieverplichting (bij faillissement en repatriëring) van artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. Wij zijn lid van de STO garantie en lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties:​   Spirituele Vakantie reizen                 Spirituele Vakantie Reizen                   

Vraag & Antwoord Spirituele Vakantie Reizen

Diana Bergsma is eigenaar en directeur van Spirituele Vakantie Reizen. Samen met vakkundige en inspirerende collega’s organiseert zij unieke spirituele reizen, die aansluiten op de ontwikkeling van ieder mens. 

Dé specialist in internationale spirituele reizen

Bij ons kun je kiezen voor een groepsreis, individueel, met je gezin, relatie of organisatie. Wij hebben vele mooie reizen zoals: avontuurlijke coaching en mindfulness reizen naar Kenia, Ghana, Italië, Griekenland, Marokko en Spanje. Prachtige meditatie, motor of kamelen reis in de woestijn van Marokko. Zeilreizen naar Maleisië en Thailand. Wellness en safari reizen, culturele rondreizen en het Festival van Liefde.

Hoe kan ik een reis boeken?

Onze thema's zijn in reizen aangeboden. Bij elke reis zie je een oranje knop waarop staat "schrijf je in", deze link gaat naar het online boekingsformulier. Binnen 8 uur krijg je bericht op je vragen. Maandelijks heb je keuze uit vele sprankelende thema’s in Spirituele vakantie reizen.

Een spirituele reis boeken vanuit België

Vele deelnemers komen uit België, op alle facturen staan de BIC en IBAN code vermeld. Vele Belgen reizen via vliegveld Brussel of Eindhoven. in overleg kijken we naar de beste opties.

Hoe check ik of er plaats is in een spirituele reis?

Het beste is direct te mailen via de website of info@spirituelevakantiereizen.nl. Je kunt bellen met nummer 0639804150. Dit zijn de tijden: MA-VR 09:00-​20​:00​ en ZA / ZO 12:00-1​7​:00

Kan ik vanuit het bedrijf of organisatie een reis boeken?

Spirituele Vakantie Reizen werkt met werknemers uit grote en kleine bedrijven. Steeds meer mensen binnen een bedrijf of organisatie hebben een budget om een coaching meditatie of mindfulness reis te ondernemen. Daarnaast zijn deze reizen in het kader van professionalisering en deskundigheidsbevordering, ook een mooie gelegenheid voor psychologen, coaches en therapeuten. 

Offerte aan het bedrijf

Steeds meer deelnemers zijn zzp’er, professionals, ondernemers die zowel persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen en particulieren die persoonlijke wensen hebben. Iedere persoon en/of organisatie is uniek, elk traject is anders en wordt op maat opgesteld. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching reis vergoeden.

Waar betaal je voor?

Wij streven altijd naar een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zodat de spirituele reizen voor een brede groep mensen toegankelijk is. Elke reis heeft zijn eigen kosten, zorgvuldig berekend en onder andere afhankelijk van het aantal trainers, het type reis, de locatie en het aantal deelnemers waarvoor de reis geschikt is. De intake, inschrijving en de nazorg zijn gratis.

Hoe vindt de betaling plaats?

Spirituele Vakantie Reizen is lid van de STO. Als reiziger betaal je de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Indien de reisorganisatie niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). 

Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. Je loopt nooit meer het risico dat je jouw vooruitbetaling, en daarmee je vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. 

Voordelig vliegen

Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen buiten de vakanties (uitzonderingen daargelaten). Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen en kies je zelf vanaf welke luchthaven je vertrekt. Onze deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Op de website vind je onder ‘vervoer’ de links naar verschillende maatschappijen en de vluchten die reeds geboekt zijn.

Uiteraard helpen wij je graag bij het boeken van een goede vlucht!

Maatwerk Reizen voor bedrijven, gemeentes en organisaties

Spirituele Vakantie Reizen heeft bewezen dat zij in staat is Maatwerk reizen te creëren voor groepen, bedrijven en organisaties. Ons team bestaat uit specialisten die ook uit het bedrijfsleven komen en al jaren groepen en deelnemers op reis meenemen. 

Afhankelijk van de behoefte kunnen we in overleg mooie reizen maken, we nemen graag initiatieven en hebben kennis van locaties, landen en geven graag advies.

Kijk NU bij ons reis aanbod

Naar boven

 • Kerst Festival van Liefde 2017
 • Vuuravond
  Leuke workshops
  Dichtbij de zee
  Liefde