Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 28 nov - 07 dec 2018 Mindfulness Ghana Vakantie Ghana 1990,00

Reisbeoordelingen Mindfulness Retraite Vakantie

 • oktober 2017 Mindfulness weekend Terschelling met Mariette

  Het programma vond ik goed. Ik vond de afwisseling van binnen en buiten heel fijn en zo ook de verschillende meditatievormen. Het strand vond ik ook fijn, ik had nog nooit zo mooi het zand over het strand zien waaien. In de ruimte was er veel lawaai, verder was het heel mooi. Je krijgt het boomhut-idee, met de wind die je door de bomen hoort waaien. Het eten was fantastisch, ze zouden een kook boek moeten maken! Het lunchpakket was ook goed.
  De begeleiding vond ik heel mooi. Mariëtte’s houding voor dit soort retraites is perfect. Niet dominant, niet opvallend, je staat sterk voor wat je gelooft, je laat je ook niet beoordelen door anderen die willen domineren.  
  Mariëtte neemt haar plek en rol heel natuurlijk in. Ze probeert geen spirituele guru te zijn. Ze begeleidt zonder zichzelf boven de groep te zetten. Ze is onderdeel van de groep en begeleidend in het proces. Ik vond de fiets een toegevoegde waarde, lekker om naar het strand te gaan in de pauze. Ik vond het heel mooi hoe we op het strand zaten te mediteren met elkaar. We hadden een heel mooi contact met de groep. Echt bijzonder om dat in zo’n korte tijd te ervaren. Er kon veel gebeuren in korte tijd door deze mooie verbinding. Veel dank Elizabeth


  Mijn ervaring is heel goed, fijn en positief. Van de start af voelde het goed, met de kennismaking op een voorzichtige manier met mindful communicatie-oefeningen tussendoor. Ik voelde opbouw erin. De oefeningen werden steeds langer en minder begeleid. Dat vond ik heel knap hoe dat gaandeweg in het weekend ging. Het was een enorme verrijking.

  Ik vond de afwisseling van het programma fijn, buiten yoga en binnen zit- en ligmeditatie. En aan het einde van de dag de hele ontspannende oefening. Op het strand was ook een hele ervaring. Het programma vond ik heel goed in elkaar steken. De fiets was een toegevoegde waarde, een verrijking dat ik even op de fiets kon en de natuur kon voelen. Dat kan op zich ook in de duinen en in het bos, maar dat je ff lekker eruit kon en je moe kon fietsen vond ik heel fijn. Houd dat erin. In de pauze kun je naar de Bosplaat, daar is een hele goede energie. Mindful communicatie-oefeningen helpen me echt. Dit vind ik een belangrijke oefening, want het is een punt waarin ik mezelf verlies in het dagelijks leven. Nu ik daar oefening in heb gehad, merk ik dat ik dat regelmatig gebruik. De ervaring van de stilte overdag was prachtig, Ik besef nu hoe waardevol stilte is. Fijn om dat te mogen ervaren. Nu weet ik dat op het moment dat ik het nodig heb, ik het kan inzetten.

  Als trainer heeft Mariëtte het fantastisch gedaan. Ik houd er niet van als mensen heel overdreven zweverig worden. Zij staat met beide benen op de grond. Ze maakt de afstand tussen beginnende mediteerder en haarzelf kleiner door wie ze is. De locatie is prima, het eten goed. De slaapzaal vond ik prima en de 2 pers kamers zijn ook heel goed.

  Ik heb mooie handvatten gekregen om mee verder te gaan. En ik merk in gesprekken met m’n zus dat ik meer mindful bezig ben, ook in de communicatie. Dat pas ik regelmatig toe. Laatst zat ik op een druk terras en ging ik terug naar mn ademhaling, Dat kon ik meteen toepassen. Het weekend vol met al die oefeningen geeft veel. De mantra-muziek luister ik ook regelmatig en wil ik ‘s ochtends voor het begin van mijn werk luisteren als ik het klaslokaal in orde breng voorafgaand aan de les.

  De overgang naar het gewone leven vond ik spannend. Fijn dat ik van het mooie kleedje met pompoen, bloemetje en grasje ik iets mee kon nemen. Alsof er iets mee is gekomen van het weekend, de sfeer blijft er, je wordt eraan herinnerd. Die verbinding bleef er, dat voelt zo fijn. De tekst op de kaart die ik heb gekregen, raakt me echt en dat is ook zo waardevol. Wilma Huisman


  Er is wel wat in gang gezet tijdens het weekend. Ik zat al in een stroom, 2 weken daarvoor sterk in contact met mezelf, dat was een beginnende stroom en het weekend heeft het verder geopend.

  Dat is wat ik nu ga doen. Ik ga mn behoefte volgen en mn bezieling bewaken. Ik ontdek elke dag mooie dingen. Ik wandel in het park, mindful onderzoeken van de boom, met een open hut, ideale meditatieplek. Heb er al 2 uur zitten mediteren. Ik voelde tijdens het weekend heel duidelijk ‘het komt goed’. Heb mn hoofd losgelaten en ben in contact in mn hart. Dankjewel voor het gidsen en mij stilzetten op een goede manier en daardoor in beweging zetten. Ik ben heel blij met het weekend, ik ben vol lof.

  De verhouding praten en stilte en feedback op wat er gebeurt vond ik heel goed in verhouding. Er was voldoende stilte en voldoende ruimte om te delen. In het laatste stuk deelde ik iets dat ik wilde en daarin was ruimte. Dat vond ik heel fijn. Het is ook gedoseerd, jij weet wat je wilt bieden en ik wist dat je het proces bewaakte. Als ik iets zou vragen wat niet past, zou ik dat horen. Jij staat er als een huis, je weet wat je doet. Ik vond het fijn om die ruimte te hebben. Dat zag ik ook met anderen gebeuren. Ieder kreeg zijn eigen aandacht. Ik vond je daarin heel steunend en veilig.

  Ik heb nog nooit van mn leven zo op het strand gezeten. Ik vond het geweldig te mediteren in de harde wind. Deze oplossing was uitstekend, maar wandelen was ook goed geweest. Heel fijn dat de fiets er was in de pauze/eigen tijd, om even lekker te bewegen en weg te kunnen om op mezelf te zijn. Ik vond het heerlijk om omringd te zijn met bos, dat is geweldig. De slaapplek was prima, het eten uitstekend. Met zoveel hart en ziel gemaakt en dat proef je. De ontvangst was fijn bij receptie. Fijn op Terschelling, toppie!  Annelies


  Ik ben heel tevreden over het weekend. Ik voel me erna positiever, rustiger en blijer. Ik vond het heel fijn om mee te maken. De yoga heb ik anders beleefd dan in een normale les. Ik kon me gemakkelijker overgeven en het ging wat dieper en bewuster.

  De fiets vond ik een goede oplossing en een toegevoegde waarde .Hierdoor kon ik wat meer zien van het eiland, door in de pauze een stukje te fietsen. Meer beweging vind ik fijn.  Hele fijne locatie, heerlijk gegeten, goed verzorgd. Prima begeleiding, heel invoelend in de sturing en ook informatie van de achtergrond van mindfulness.  Dank Cathy Kassing


  Het mindfulness weekend vond ik heel fijn. De locatie vond ik super, fijne omgeving met zoveel natuur. Alles was goed geregeld. De verzorging vond ik ook goed, met wat lekkers te snoepen en lekkere dingen. Dat geeft een gevoel van samenzijn en gezelligheid. Dat past ook echt bij Mariette en dat voelde goed. 

  Ik heb een stuk rust meegenomen van het eiland. Ik creëer wat meer rust door op mijn ademhaling te letten en daar iets mee te doen. Ik wist het ergens wel, dat dat kan, maar was het vergeten. Ik merk nu dat ik dat makkelijker doe. Als ik druk en gestresst ben en ik ga dan iets trager lopen, word ik rustiger. Nu herinner ik me dat weer. Als ik over de gang jaag met in mijn hoofd ‘Nog even dit en dit doen’, dan kan ik vertragen.

  Ik herinner het me sneller. Ik merk dat ik af en toe eventjes, al is het maar 2 minuten, niets doe. Eerst leefde ik met het idee dat elke minuut benut moet worden. Zo van ‘ik moet nog zoveel en er is zo weinig tijd’. En nu zie ik dat als ik 2 minuten daarvoor pak, ik daarna weer door kan. Als ik moe ben, kan ik beter kwartier rust pakken en daarna weer wat doen. Ipv toch een stuk lezen en de details niet in me opnemen. Veel dank Yolanda

 • Mindfulness Ghana Vakantie
 • Leven en slapen in een hut
  Meedoen aan het Afrikaanse leven
  Mindfulness