Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 27 jun - 06 jul 2017 Mindfulness reis Ghana: Change and Exchange Ghana 1990,00

Klimaat Ghana

Het klimaat van Ghana

De Republiek Ghana is een land gelegen in het westen van het continent Afrika. Ghana ligt aan de Golf van Guinea en grenst aan de landen Ivoorkust, Togo en Burkina Faso. Het landschap van Ghana bestaat vooral uit laagvlaktes aangevuld met een hoger gelegen gebied dat behoort tot de Ashanti-heuvels. Dit centraal in het zuiden gelegen gebied kent een gemiddelde hoogte van 600-700 meter boven de zeespiegel. 

Twee klimaattypes
Het klimaat van Ghana laat zich grofweg indelen in een tweetal klimaattypes. Het grootste deel van Ghana heeft een tropisch klimaat, waarbij er vooral sprake is van een tropisch savanneklimaat. In het zuidwestelijke kustgebied gaat dit over in een tropisch moessonklimaat. Het uiterste noorden van Ghana dat grenst aan Burkina Faso heeft vooral kenmerken van het warme steppeklimaat. 

Warmte
Ghana heeft gedurende het hele kalenderjaar te maken met hoge temperaturen. Voor het grootste deel van het land geldt dat de maximumtemperatuur gemiddeld rond de tropische grens van dertig graden Celsius ligt. De noordelijke regionen worden warmer, met name in de maanden februari, maart en april als het kwik richting de veertig graden gaat.


Het paspoort van de aanvrager. Dit mag een noodpaspoort zijn. Het paspoort moet:

  • Minstens zes maanden geldig zijn na elke inreis
  • Minstens drie lege visumpagina's bevatten, waarvan twee naast elkaar

Paspoort en visum Ghana

Reis je binnenkort naar Ghana, of via Ghana naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Ghana.

Heb ik een visum nodig voor Ghana?

Om als toerist naar Ghana te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Ghana aanschaffen via de Ghanese ambassade in Den Haag. Een toeristenvisum voor Ghana is drie maanden geldig. De geldigheid van het visum kan tijdens je verblijf in Ghana verlengd worden bij de immigratiedienst in het land. De geldigheid van het visum gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

Visum aanvragen Ghana

Om succesvol een visum voor Ghana aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Ghana in Den Haag. Zo moet je onder meer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat een visum voor Ghana aan kunt vragen. Voor een visum met meerdere inreizen moet je middels een schriftelijke verklaring aangeven waarom je een multiple entry visum nodig hebt. Ook moet je een vluchtschema waarop meerdere inreizen zijn vermeld kunnen tonen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.


Geld

In Ghana wordt de volgende muntsoort (valuta) gebruikt: De Ghanese cedi (GHS): deze munt is verdeeld in 100 Pesewa. De munt is herkenbaar aan het teken ₵.

Je moet voor je reis naar Ghana je geld wisselen in Ghana, bij aankomst op het vliegveld. Betalen met de creditcard is makkelijker, maar bij grotere bedragen vaak duurder. Controleer daarom vooraf bij je bank of creditcard maatschappij wat de kosten zijn.

  • Mindfulness reis Ghana: Change and Exchange
  • Leven en slapen in een hut
    Meedoen aan het Afrikaanse leven
    MIndfulness