Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reizen » 18 mrt - 30 mrt 2018 Zeilreizen voor Singles in Maart Caribbean 2195,-

Klimaat Caribbean

Guadeloupe is een overzees departement van Frankrijk, gelegen in de Caribische Zee. Guadeloupe bestaat uit een aantal bewoonde en onbewoonde eilanden en heeft een tropisch moessonklimaat volgens de klimaatclassificatie van Koppen-Geiger (type Am). Guadeloupe telt op jaarbasis ongeveer drieduizend uur zonneschijn, meet gemiddeld binnen een jaar 1400 tot 1700 millimeter neerslag en heeft een gemiddelde dagtemperatuur die vrijwel het hele jaar rond de tropische waarde van dertig graden Celsius ligt. Op het eiland Basse-Terre vind je de vulkaan La Soufrière die met een hoogte van 1467 meter boven de zeespiegel mede bepalend is voor het klimaat van dit grootste eiland van Guadeloupe. Op de vulkaan zelf heb je door hoogteverschillen te maken met lagere temperaturen, aan de loefzijde zorgt de vulkaan voor meer neerslag (het houdt de depressies tegen), terwijl aan de loefzijde door de beschutte ligging aanzienlijk minder neerslag valt. Hier profiteert de aan de westkust gelegen hoofdstad Basse-Terre van, waardoor deze stad tot de meest aangename plekjes van Guadeloupe behoort.

Geld

Guadeloupe is deel van Frankrijk dus de munteenheid is Euro.

In Dominica is de munteenheid EC$, Eastern Caribbean Dollar (XCD). Die kan je daar afhalen met een credit card (Visa, MasterCard). Je kan ook meestal in US$ betalen vermits er een vaste wisselkoers is tussen de twee (1 USD = 2,7 XCD). Als je wat te veel EC$ over hebt bij je vertrek kunnen wij die wel overkopen.

Als je helemaal zeker wil zijn dat je overal kan betalen, breng dan wat Amerikaanse Dollars (best ook wat kleinere biljetten) en je gewone Euro's mee.

  • Zeilreizen voor Singles in Maart
  • Zeilen
    Single's
    Kleine groep
    Regenwoud