Reizen is bezinnen en tot rust komen

Als het even niet vanzelf gaat...

Depressie; we hebben allemaal wel eens mindere momenten als een blue monday, een gevoel van eenzaamheid of het idee dat de hele wereld het op je gemunt heeft. Meestal is dat na een paar dagen wel weer overgewaaid. Maar wat als dat niet zo is?

Wanneer je je depressief voelt, is het niet eenvoudig om erachter te komen wat de oorzaak is. Vaak komt een depressie niet voort uit één oorzaak, maar vloeit eerder voort uit een combinatie van factoren. Dat kan een traumatische gebeurtenis zijn, levensomstandigheden, een genetische aanleg. Zo zijn er zeker nog meer oorzaken van depressiviteit.

Een aantal redenen waarom mensen depressief raken:

Chronische Stress

Een beetje stress kan best goed voor je zijn. Wanneer het chronisch wordt, raakt je stress-hormoon permanent verhoogd en raken je hormonale processen uit balans. Langdurige stress kan tot depressie leiden.

Financiële schulden

Er is geen twijfel dat geld belangrijk is in de samenleving. Chronisch geldgebrek of zelfs schulden kunnen je een algemeen gevoel van hopeloosheid geven.

Een negatief beeld over je lichaam

In een samenleving geobsedeerd door het 'ideale lichaamstype' ligt het op de loer jezelf steeds de maat te nemen en als verre van ideaal te gaan zien. Je zelfbeeld en zelfliefde hebben hier onder te lijden.

Verbroken relaties

Een relatiebreuk is een van de meest stressvolle ervaringen, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer je vol vertrouwen met een partner leefde en je je emotioneel sterk gehecht voelde, kan een breuk een grote invloed op je gemoed hebben. Ook het gevoel dat je niet goed genoeg bent wordt vaak op dit soort momenten versterkt.

Om het hoofd te kunnen bieden aan depressieve gevoelens helpt het om positieve mechanismen te ontwikkelen. Wanneer je op onderzoek gaat naar innerlijke conflicten, kun je inzicht krijgen in welke punten jou stress brengen. Dit inzicht geeft je ruimte om nieuwe keuzes te maken, die jou innerlijke rust brengen.

Het kan heel fijn zijn om de hulp van iemand in te roepen die er voor jou is, onbevooroordeeld, om je door jouw proces heen te helpen. Een coach of therapeut kan je helpen om een nieuwe balans te vinden, om je positiever over jezelf te gaan voelen. Een coach kan je vooral ook laten zien hoe je zelf je innerlijke kracht weer kunt oppakken.  

Wat helpt?

  • Zorg voor een fijne routine in je dagelijkse dingen
  • Doe aan beweging, het maakt gezonde stoffen aan in je hersenen
  • Eet gezond; het is letterlijk en figuurlijk voeding
  • Neem voldoende rust

Laaf je aan de juiste mensen. Zoek een omgeving waar jij je comfortabel voelt. Dat kan al heel klein zijn; een plekje in de natuur. Probeer creatief te zijn, positief ingestelde mensen te ontmoeten. Onthoud dat je elk moment de keuze hebt hoe je omgaat met de dingen die zich in je leven aandienen. Zet gewoon de eerste stap, ook al is het een mini-stap. Schaam je zeker niet om hulp in te roepen. Wees trots op jezelf!

Een spirituele reis of een individuele coaching traject heeft al vele mensen geholpen. Zet NU die eerste stap!Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →