Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema spirituele-reizen

31aug

De olifant in de kamer

Blog geschreven door Alexander Veerman

In het dagblad Trouw zijn we in de afgelopen weken bijgepraat over onze seksualiteit. Na een artikel over de vrouwelijke seksualiteit, volgde een artikel over mannelijke seksualiteit, en op 19 maart een derde artikel over de seks in relaties (19/4: standje waakvlam. -nog niet vrij beschikbaar op internet). Deze artikelen focussen zich op het (ontbreken van)  plezier beleven aan seks. In het eerste artikel komt naar voren dat veel vrouwen vooral hun mannelijke partner plezier proberen te doen en zelf tekort komen. Ook blijkt bijna de helft van de vrouwen pijn te ervaren bij het vrijen. In het artikel over mannelijke seksualiteit blijken veel mannen op te moeten boksen tegen een onjuiste beeldvorming. Ze hebben moeite om hun vrouwelijke partner te bevredigen, ervaren een gebrek aan opwinding en schamen zich over hun seksueel disfunctioneren. In het derde artikel, tenslotte, wordt beschreven hoe in een langdurige relatie het verlangen naar elkaar en seksualiteit steeds meer zullen afnemen.  Al met al een wat somber ogend beeld: vrouwen en mannen die worstelen met hun eigen seksualiteit en met de seksualiteit in hun relatie.

De olifant in de kamer

Aandacht voor seksualiteit is belangrijk. Goede seksualiteit bouwt immers op, bevestigt en  bekrachtigt. Negatieve seksualiteit breekt af. Daarom is het van belang om stil te staan bij de oorzaken van problemen met seksualiteit. Het is nodig om te zoeken naar wegen om ruimte te vinden voor helende intimiteit en seksualiteit. De richting waarin in de artikelen gezocht wordt (sleur, schaamte en geen aandacht voor de eigen seksualiteit) vertellen in mijn beleving niet het hele verhaal. Het lijkt erop dat iedereen de olifant in de kamer probeert te negeren.

 lees verder het Blog van Alexander Veerman

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

28aug

De ene coach is de andere niet, durf assertief te zijn

Wat is coaching? Of beter: wat is goede coaching? De ene coach is de andere niet. Wat jij nodig hebt van een coach, kan heel anders zijn dan wat een ander nodig heeft. Hoe weet je of een coaching traject voor jou werkt? Wanneer het klaar is? Ofwel, hoe weet je wanneer coaching voor jou goed is en wanneer het moment is om weer zonder coach je weg met hernieuwde kracht te vervolgen?

Laten we eerlijk zijn, op het moment dat je een coach nodig hebt, zul je je 9 van de 10 keer in een meer kwetsbare positie voelen. Immers, je geeft jezelf bloot en zegt ‘Help me’ met dit stukje. Reden genoeg om bewust de tijd te nemen om een coach te vinden die goed bij je wensen aansluit.

Wanneer roep je de hulp van een coach in?
Als je vastloopt, de goede raad van vrienden je niet verder helpt en je met terugkerende belemmerende patronen te maken hebt. Het lukt je niet om meer uit jezelf te halen. Dat kan op het gebied van werk, relatie, vriendschappen zijn. Je kunt je draai maar niet vinden. Een goede coach gaat even een tijdje naast je staan en kijkt met je mee, doelgericht met een helder kijk op de kern van jouw vraag. Laat jou je eigen antwoorden vinden, luistert en steunt je vanuit de normen en waarden die voor jou echt belangrijk zijn. Hij of zij zal vooral luisteren en je vragen stellen waarmee je uitgedaagd wordt om verder na te denken. Om tot een antwoord te komen dat bij jou past, zonder jou te beïnvloeden of te sturen.

Het meest succesvol zal een coaching traject zijn wanneer jouw proces zodanig begeleidt wordt, dat de inzichten en antwoorden uit jouw eigen koker komen. Zo krijgt jouw intrinsieke kracht de ruimte en kan het beklijven voor een duurzaam resultaat en waardevolle investering in je leven. Alle antwoorden, wijsheden,
kwaliteiten en krachten zijn al in jou aanwezig. Een goede coach helpt je om deze naar buiten te brengen om zo doelgericht aan je ontwikkeling te werken en nieuwe stappen te zetten.

Hoe weet je of een coaching traject klaar is voor jou?
Merk je dat je niet meer echt vooruitkomt, geen duidelijke stappen meer zet en komen gesprekken op dezelfde inzichten uit? Grote kans dat het tijd is om weer zonder coach je vleugels uit te slaan. Benoem dit en bespreek het met je coach. Zijn jouw coachdoelen gerealiseerd maar stelt de coach je voor om nog
verder te gaan? Sta er dan goed bij stil of de behaalde doelen voor dit moment afdoende voor je zijn, of dat je inderdaad nog een nieuwe slag kunt maken. Vraag door naar de motivatie van je coach, wat ziet hij of zij voor zich in het verder ontwikkelen van jouw potentieel? Zie je dit zelf ook zo? Laat je je coachen? Stel bij aanvang goed je doelen vast, op basis waarvan kun je tussentijds nagaan of je op de goede weg zit? Spreek een tussentijds evaluatiemoment af, zodat er bijgestuurd kan worden als dat nodig is. Je laten coachen is een absolute diepte investering in jezelf waar je de rest van je leven de vruchten van kunt plukken.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

22aug

Doorleef mindere momenten; de schat voor vitaliteit

Hoe zit dat eigenlijk als je een tijdje wat treurig bent, niet lekker in je vel zit en wat down bent? Is er dan meteen iets met je? Ben je dan depressief? Is er dan iets mis met je?

Welke maatstaf is daarvoor eigenlijk te hanteren? Mag je best een paar weken of maanden minder levenslust of depressieve neigingen hebben? Op een uitzondering na, zal iedereen bij tijd en wijlen mindere periodes hebben. Waarschijnlijk is dat ook gewoon heel normaal. Echter, we leven in een maatschappij waar je gelukkig moet zijn, in de ogen van velen is het onmogelijk om in dit land echt een reden te hebben om depressief te zijn. Het najagen van geluk brengt waarschijnlijk juist ongeluk.

Welke ruimte is er in het dagelijkse leven om een fase van depressie of terneergeslagen toe te staan? Net als de seizoenen van de natuur, kent ieder mens ook fases als seizoenen van verschillende emoties. Burn-out en depressie ontstaat misschien wel omdat we onszelf niet de ruimte geven deze emoties te ervaren, te doorleven. Vaak wordt medicatie voorgeschreven omdat het niet fijn is om niet goed in je vel te zitten. De vraag is of deze medicatie wel zo goed doet.

“De psychiatrie kiest liever voor een chemische aanpak om ‘het probleem te verwijderen’, in plaats van mensen te helpen om aan de slag te gaan met de oorzaak van hun lijden.”

Uit onderzoek blijken er tal van factoren te zijn die helpen om depressies het hoofd te bieden. Het artikel Depressie is GEEN chemische onbalans in uw hersenen, geeft een aantal interessante inzichten:

Bewegen is noodzakelijk. Op dit gebied zijn de uitkomsten van een onderzoek geweldig positief, met studies die bevestigen dat lichamelijke activiteit bij gedeprimeerde mensen minstens zo goed werkt als antidepressiva. Een van de redenen waarom dit zo is volgt uit de toename van het niveau van endorfines, de “feel good” hormonen in de hersenen.

Meditatie, Zen of Yoga kan je helpen. Soms is het enige wat je nodig hebt een wandeling in de open lucht. Leer bovendien beter omgaan met emotionele onderwerpen waar je je misschien niet eens bewust van bent.

Kijk naar je stress – Depressie is een vervelende toestand, het is echter geen ‘ziekte’. Het is veel meer een teken dat je lichaam en je leven uit balans zijn.

Dit is belangrijk om bij stil te staan, want vanaf het moment dat je je depressie als een ‘ziekte’ beschouwt ga je denken dat je een medicijn nodig hebt om er van af te komen. In werkelijkheid is alles wat je nodig hebt, het herstellen van het evenwicht in je leven, en een van de cruciale methodes is naar deze stress te kijken.

Zorg voor volop zonlicht  - Zorg ervoor dat je genoeg zonlicht krijgt om gezonde vitamine D aan te maken. Vitamine D is ook een essentiële factor om depressie te behandelen of binnen de perken te houden. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen met de laagste niveaus van vitamine D in hun bloed 11 maal vaker geneigd waren tot depressieve gemoedstoestanden dan degenen met een normaal vitamine D niveau. Vitamine D tekort is tegenwoordig meer de norm dan een uitzondering, en wordt aanvulling ervan vandaag de dag toegepast bij zowel psychiatrische als neurologische kwalen.

Neem jezelf onder de loep, wees mild voor jezelf. Onderzoek wat je nodig hebt en zorg dat je in balans blijft, of dat je de balans herstelt. Een zonnige reis met rust en ontspanning, met of zonder reflectie en inzichten, beweging of vitale raw food kan wonderen doen. Juist ruimte maken voor stilte om je mindere momenten te doorleven, dragen alle potentie van vitaliteit in zich.

Meer over het artikel Depressie is GEEN chemische onbalans in uw hersenen, is hier te lezen: http://www.earth-matters.nl/98/2173/blijvend-actueel/depressie-is-geen-chemische-onbalans-in-uw-hersenen-enndash-dit-is-het-bewijs.html

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

22aug

Burn-out: de uitnodiging om ruimte te maken

We kunnen er allemaal mee te maken krijgen: Burn-out. De koek is op, het licht is even uit. Een halfuur geleden heb je met volle overtuiging je werk gedaan en als je er nu naar kijkt, vraag je je af wat je in hemelsnaam gedaan hebt. Een burn-out behoeft niet zozeer een therapie, maar vooral een time-out.

Een burn-out is niet weg te poetsen, het vraagt een nieuwe omgang met behoeften, gewoontes en vaak een aanpassing van werk-of woonomgeving. Soms zijn er terugkerende patronen die om een diepere benadering vragen. Maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Er zijn tal van manieren om een burn-out in goede banen te leiden en met hernieuwde balans en energie aan de slag te gaan.

Burn-out.nl geeft een helder overzicht van diverse methoden om met een burn-out om te gaan. Enkele voorbeelden:

* Lichaamstherapie. Overal in ons lichaam is emotie opgeslagen. Door bepaalde oefeningen en lichaamsbewegingen kan deze emotie vrijkomen. Daardoor ontstaat er bewust zijn over. Dit kan aangenaam of onaangenaam zijn...in elk geval wordt het geacht bevrijdend te werken. Alles 'stroomt' weer.

* Cognitieve gedragstherapie. Bij deze therapie staat centraal: bij welk gedrag voel je je gelukkig of competent, en bij welk gedrag niet? Wat valt te veranderen aan het gedrag? En welke kerngedachten heb je? Wat is te veranderen per kerngedachte?

* Gestalttherapie. Deze therapie heeft veel met gewaarwording te maken, de gevoelens die in je opkomen in het 'hier en nu'. Er wordt niet gesproken over het verleden, en niet over de toekomst...het gaat om het hier en nu.

Als centraal element komt terug: ruimte maken voor jezelf en wat er in je leeft. Aandacht geven aan die zaken waardoor jij het gevoel krijgt dat je geleefd wordt. Door hier anders naar te gaan kijken, ze los te laten, krijg je een nieuwe focus. Of het nou om privé of zakelijke situaties gaat, tijd voor jezelf is essentieel.

Er zijn tal van onderzoeken waaruit blijkt hoeveel mensen last hebben van burn-out verschijnselen. Omgaan met het reduceren van stress is vaak lastig. Een time-out en even een andere omgeving kunnen een compleet nieuw perspectief geven waardoor inzichten, nieuw gedrag en balans opnieuw ervaren kunnen worden.

Ben je een echte doorzetter? Sta jij altijd voor iedereen klaar en ga je altijd maar door? Doe jij jezelf regelmatig te kort? En vind je het tijd dat dit verandert?

De Anti-Stress retraite voorkomt stress en burn-out. Je leert anders naar jezelf te kijken en krijgt handvatten om met stress om te gaan. Het allerbelangrijkste: je krijgt weer het gevoel controle te hebben over je leven. Deze Anti Stress reizen zijn bedoeld ter preventie van burn-out en tegelijkertijd het leren omgaan met burn-out.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

17aug

Vipassana meditatie

Gast Blogger Atmani:

Vipassana meditatie
Ik besloot mee te doen aan een 10 daagse Vipassana retraite. 2500 jaar geleden ontwikkelde Gautama de boeddha deze methode om te oefenen in dit moment te blijven. De recent overleden indiase leraar SN Goenka was een fervent beoefenaar en heeft in de hele wereld centra opgericht waar je deze kunt beoefenen in 10 daagse retraites. Een prachtig maar wat verstoft hotel in Karlsruhe, gelegen op een heuvel met geweldig uitzicht, was de perfecte locatie. Tijdens de retraite werden mannen en vrouwen van elkaar gescheiden, dit zou alleen maar afleiden van het mediteren.
Ik sliep op een kamer met een oostenrijkse jongen, dit had ik de eerste dag begrepen want daarna gingen we volledig in stilte. SN Goenka

Speciale uurtje
‘s Ochtends om 5 uur ging de wekker en om 6 uur begon de eerste sessie. Op een groot videoscherm verscheen SN Goenka die ons de hele 10 dagen door de retraite zou leiden. Hij legde de beginselen van de meditatie uit; zit comfortabel rechtop, sluit de ogen en ga met de aandacht naar de in en uitademing door de neus en voel hoe deze subtiel afkoelt bij de inademing en warm word bij de uitademing. Wanneer je merkt dat je gedachten afdwalen ga je weer met je aandacht hier naar toe. Na het ontbijt de tweede sessie en na de lunch het ‘speciale uurtje’. In dit uur gaf Goenka de instructie om volledig stil te blijven zitten. Niet krabben als je jeuk hebt, niet verzitten als je been in slaap valt. Aan het gesteun en gekreun te horen had niet iedereen het hier even makkelijk mee. Na de eerste keer kreeg ik de smaak te pakken en bleef ik ook tijdens de andere sessies roerloos zitten. Na de 10 dagen terug in de trein werd ik verliefd op een meisje die ook mee had gedaan, helaas stapte zij een halte eerder uit. De stilte doet wonderen, maar ik blijf een biologisch wezen.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

17aug

Innerlijke stilte en Angry Punk

Gastblogger Atmani:

Vreemd om woorden te gebruiken om stilte uit te leggen. In mijn ervaring is de stilte dat waarin alles plaatsvindt. Er heeft zich in mij een shift van focus plaats gevonden. Waar er eerst een identificatie was met alles wat er aan gedachten was is deze veranderd naar een observatie van deze gedachten. Deze observatie is gedachteloosheid. Dat houdt niet in dat er geen gedachten meer zijn, zeker niet. Dit is een grote valkuil in de spirituele zoektocht. Je hebt een hoofd, daarin zitten hersenen, die produceren gedachten (of vangen ze op, als een antenne, daarover verschillen de meningen). Deze gedachten zijn vaak nuttig en hebben een functie, ze zijn bedoeld om ons te doen overleven. Echter vaak is er een constant doorgaande stroom van ideëen, oordelen en fantasieën. Ik kan me nog sterk herinneren dat ik als kind op een nacht wakker in bed lag in paniek. Ik merkte dat ik mijn gedachten niet meer kon stoppen, alsof ik was overgenomen door een grote woordenmachine met een eigen wil waar ‘ik’ niets meer over te zeggen had. Deze paniek is de basis geweest van mijn zoektocht naar een diepere spirituele waarheid.

Angry Punk
In mijn pubertijd begon ik boeken te lezen van Zen boeddhisten, van Carlos Castaneda en van alles wat ik in de bibliotheek kon vinden met betrekking tot spiritualiteit. Er zat veel kaf tussen het koren en veel mensen waar ik een open geest verwachtte bleken toch sterke morele oordelen te hebben met lange lijsten van verboden en geboden waar een ‘normaal’ en gezond mens nooit aan zou kunnen voldoen. Vooral de oordelen over seksualiteit stonden me enorm tegen, hoe kan iets wat zo natuurlijk is met zoveel moraliteit worden behangen? Pas toen ik de boeken van de Indiase mysticus Osho ging lezen ging er in mij iets resoneren. Zijn oorspronkelijke en originele visie op seks en emotie als iets wat doorleeft moet worden in plaats van onderdrukt raakte bij mij een gevoelige snaar. Ik kwam er achter dat ik enorme moeite had met het uiten van mijn emoties, ik kropte alles op en slikte mijn gevoelens in. Op mijn 19e ging ik trainingen volgen op de Osho Humaniversity, een spiritueel therapeutisch centrum in Egmond aan zee. Het eerste programma wat ik deed duurde 14 dagen, het toeristenprogramma. Twee weken lang kreeg ik een nieuwe naam, Angry Punk, en deden we soms dag en nacht door verschillende meditatie- en therapeutische oefeningen met de nadruk op het voelen en de expressie van emotie.

Daarna heb ik verschillende losse weekend workshops gedaan en in 1989 de AUM marathon; 5 dagen geen slaap en min of meer non-stop de intensieve AUM meditatie waarin in 12 stadia in een achtbaanvaart alle basisemoties worden geuit en daarmee gereinigd. Ik werd een van de jongste en eerste AUM meditatieleiders van Nederland. Zoals ik het zie maak je door het doen van deze krachtige meditaties de fysieke kanalen in het lichaam waarmee we ons kunnen uitdrukken weer open. In deze maatschappij zoals die nu is leer je niet hoe je boos moet worden, hoe je moet huilen of wat een gezonde manier is om je seksualiteit te delen.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

17aug

Waarom de ziel uit de psychologie verdween

Boek: De onttovering van de waanzin

Boek: de onttovering van de waanzin

 

Waarom de ziel uit de psychologie verdween.

 

Psychologie in de tijd van de ondergang van het magisch universum en de opkomst van de wetenschap. In De onttovering van de waanzin wordt verteld hoe tussen 1550 en 1700 in West-Europa werd gedacht over de werking van de menselijke geest en over waanzin in het bijzonder. De meeste mensen kennen wel de donkere kant van de toenmalige menskunde, de heksenvervolgingen en demonenuitbanningen, maar niet de scholen voor levenskunst uit de Renaissance en de kleurrijke menskunde van hoofd, hart en buik als drie zielencentra.  

In korte tijd, een ruime eeuw, is de ‘oude’ menskunde vervangen door een nieuwe, op hersens en zenuwen gerichte psychologie. Hoe is dat gebeurd? In dit boek wordt de opkomst van het moderne mensbeeld gereconstrueerd, een mensbeeld dat in onze westerse cultuur zo gewoon geworden is dat we het niet meer als mensbeeld herkennen, maar dat in 1600 nog zo vreemd was dat mensen het zich niet eens konden voorstellen [......]

Aan de ene kant zien we spectaculaire vernieuwing en verdieping. Maar tegelijkertijd kunnen we ons afvragen: zijn we niet ook belangrijke inzichten kwijtgeraakt?

Lees verder op de website van Marius Engelbrecht.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

15aug

Volledige aandacht: bron van ontspanning en rust

Wanneer ben jij het meest in je element? Vergeet je de tijd, ga je op in wat je doet en is er op dat moment even niets anders dan dat? Een moment van flow, ontspanning, met je volledige aandacht bij dat wat je aan het doen bent. Dan val je samen met het moment, een moment dat een grote kwaliteit in zich draagt.
Herken je dit, kun je er meteen een gevoel bij krijgen? Het zijn vaak momenten, hoe groots of kleins ook, van innerlijke rust, ontspanning en geluk.

Helaas laat de waan van de dag weinig ruimte voor dit soort momenten. Er is altijd wat te doen; werk, sociaal leven, sport, studie, gebrek aan tijd. De grap is dat juist bewust ruimte maken voor momenten van ontspanning en rust, er voor zorgt dat je veel meer energie krijgt implicerend dat je efficiënter bent en dus tijd over houdt. Gek genoeg vinden we het lastig om rustmomenten in de dagelijkse activiteiten te integreren, want ‘geen tijd!’ Bewust kiezen om meer tijd te maken voor rust, ontspanning, volledige aandacht voor 1 ding, zorgt voor meer kwaliteit van leven.

Mindfullness is een vorm van toegepaste Zen; het scheppen van ontspanning en rust in je leven. Psychologie Magazine schrijft: Wat is dan het geheim van mindfulness? Waarom gaan mensen zich er zoveel beter door voelen? In de eerste plaats is het een training om meer in het hier en nu te zijn. In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of de toekomst. Veel dingen doen we automatisch: tandenpoetsen, traplopen, in de bus zitten, douchen. Wanneer we een dagelijkse route fietsen, letten we nauwelijks op de omgeving. Bij thuiskomst herinneren we ons dan ineens dat we eigenlijk hadden willen omfietsen om een brief op de post te doen.

En als we zin hebben in iets lekkers, is het soms al op voordat we er erg in hebben, en zijn we vergeten om ervan te genieten. Steeds dwalen onze gedachten af naar dingen die ons bezighouden: wat we allemaal nog moeten doen, hoe het toch komt dat we steeds maar ruzie krijgen met die ene vriendin, en wat we tegen die arrogante kwal hadden moeten zeggen maar niet gezegd hebben. Zo kunnen we zomaar een groot deel van de dag ‘missen’, omdat onze gedachten in het heden of het verleden zijn. Wie lijdt aan depressies, angsten of pijn, heeft dat nog zelfs een tandje erger.

Mindfulness leert om er echt te zijn tijdens het fietsen, eten en ramen lappen. Elke keer als uw gedachten automatisch afdwalen – en dat is heel vaak – brengt u de aandacht op een vriendelijke manier weer terug in het nu: bij wat u doet, voelt en ervaart.

Ben je toe aan meer rust en ontspanning? Wil je de kwaliteit van je leven verbeteren? Met onze reizen en retraites nodigen we je graag uit. 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

01aug

Dromen: durf je nog?

Hoe is het met jouw dromen gesteld? Laat jij je fantasie nog wel eens de vrije loop om te dromen over alle mogelijkheden die er nog voor je in het verschiet liggen? Durf je nog nieuwe dromen na te jagen?

Maar misschien vind je het helemaal niet nodig, ben je uitermate tevreden met je leven precies zoals het is. Ben je dankbaar voor wat je tot nu toe hebt bereikt en neem je hier genoegen mee. Of... knaagt of kriebelt er soms toch iets dat zegt: ‘Goh, ik zou nog wel eens...’ Of realiseer je je wat echt belangrijk is in het leven en wil je daar graag meer mee doen.

Als kind dromen en fantaseren we er op los; niets is te gek, alles kan. Heerlijk, een wereld vol mogelijkheden! Maar ja, we worden ouder, gaan meer meelopen in de pas. Dat betekent vaak ook dat we steeds meer onze kinderlijke onbevangenheid en creativiteit minder ruimte geven. Soms zelfs uit de pas raken met onszelf, onze eigenheid. Dan wordt het tijd om weer bij te sturen. Het blijkt namelijk dat als je teveel van je eigenheid inlevert, burnout en overspannenheid snel op de loer liggen. Jezelf voeden, trouw blijven aan je eigenheid en daar ruimte voor houden, is essentieel om in balans te blijven. Dat is allicht makkelijker gezegd dan gedaan!

Ieder mens is uniek, draagt een schat in zich. Soms sleept het dagelijkse leven je mee en raak je de verbinding met die schat in je kwijt. En misschien is dat ook nodig, om daarna jezelf opnieuw te kunnen hervinden. Om opnieuw het avontuur met jezelf aan te gaan en stil te staan bij ‘Waar droom ik eigenlijk van?’
Durf jij het avontuur met jezelf aan te gaan en jezelf deze vraag te stellen?

Je dromen volgen is het avontuur van je hart. Daar ligt je inspiratie, je enthousiasme, je hart vertelt je waar je energie van krijgt, waarvan je gaat stralen of zegt ‘Yes!’. Luister naar je hart, stel je open, laat je intuïtie spreken en luister er naar, voel je innerlijke vrijheid. Durf je nog en ben je wakker genoeg?

“The best way to make your dreams come true is to wake up.” Muhammed Ali

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

01aug

Jij bent een talent!

Jij bent een talent!

ta·lent: natuurlijke begaafdheid; aanleg

Talent: iets dat toebedeeld is aan een enkeling, of hebben we allemaal een uniek talent? Wat is talent eigenlijk en waarom is het belangrijk om je talent te benutten?

Ieder mens heeft iets waar hij of zij goed in is, het is dat wat iemand uniek maakt. Van nature hebben we allemaal iets waar we opvallend goed in zijn. Een talent.

Omdat talent ons van nature toebehoord, is het een krachtige bron. Leven vanuit die bron geeft vitaliteit, creativiteit, voldoening en zorgt voor een gezonde eigenwaarde. Het niet benutten van je talent, zal een onbevredigend gevoel geven en vaak resulteren in bijvoorbeeld je minder energiek voelen.

Het is de natuur die ervoor zorgt dat leven vanuit talent, voor ons allemaal het meeste gemak geeft. Immers, een eekhoorn door rivieren laten zwemmen om zijn voedsel te vinden, zal veel meer energie kosten dan wanneer de eekhoorn vrij door de boomtoppen beweegt en welhaast ‘vliegt’ van tak naar tak. Dat gaat het dier vanzelf af. Zo geldt het ook voor ieder mens; dat waar je het beste in bent, gaat je van nature en dus met veel gemak af. Talent is iets wat nagenoeg vanzelf gaat, je weinig energie kost en juist energie geeft.

We hebben vaak geleerd in onze opvoeding en in ons werkende leven dat je ‘hard moet werken’, ‘je best moet doen’, ‘bloed, zweet en tranen’. Maar dat is natuurlijk tegenstrijdig en heel erg ineffectief ten opzichte van leven en werken vanuit je talent: dat gaat vanuit gemak. Talent is dat wat je zelf niet in de gaten hebt en voor jou vanzelfsprekend is. Daarom is het vaak lastig om je eigen talent te benoemen.

Je talent ontdekken is enorm waardevol. Het vergroot je eigenwaarde, je vitaliteit en zorgt ervoor dat je in balans blijft. Je voedt jezelf terwijl je je talent deelt in je werk- en privé-leven. Je laat het vrij stromen, een gevoel van voldoening groeit en je zult je minder afhankelijk voelen van wat anderen van je vinden. Het mooie van leven vanuit je talent is dat het verder zal groeien. Ontspanning, plezier en succes zullen groeien.

Hoe sta jij ervoor? Leef jij vanuit je talent? Is het tijd voor een verandering om ruim baan te maken voor je talent? 

“I have no special talents. I am only passionately curious.” Albert Einstein

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod