Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema mindfulness-stress

16nov

Blog: De allerhoogste frequentie

Macht zei tegen de wereld: ‘Je bent van mij’.
Liefde zei tot de wereld: ‘Ik ben de jouwe’.
De liefde won.

-Rabindranath Tagore

Liefde is de taal van het hart, de lijm die alles verbindt. Liefde laat zich niet leiden en inperken door het verstand. Liefde is passie, de scheppende oerkracht die mensen motiveert, beweegt en verbindt met het leven en elkaar. Liefde is puur en zuiver en kent geen ego. Wanneer het eigenbelang te groot wordt, neemt het ego de macht van de liefde over. Het is niet liefde, maar het ego dat alles wat je lief hebt als jouw persoonlijke bezit beschouwt.

Liefde die je geeft en waar je niets voor terug verwacht. Dan geef je liefde omdat je zelf in een staat van liefde wil zijn. Simpelweg omdat de staat van het hart, van oprechte liefde het beste gevoel is. Het is het gevoel met de allerhoogste frequentie.

Om je een eindje op weg te helpen volgen hier wat tips:

1 Geef

Als je iets aan iemand geeft, ga je diegene meer waarderen, blijkt uit diverse onderzoeken. Je krijgt sterkere spieren door te sporten, je wordt een betere piloot door te trainen in een simulator, zo word je ook een mooier mens door… iets moois te doen. Je daden inspireren je gevoelens. Dat komt deels omdat je vriendelijkheid meestal ook vriendelijkheid bij die ander oproept en je daarmee mooiere kanten van diegene ziet.


2 Complimenteer

Zeg nooit iets over een ander, wat je niet face to face zou zeggen. Roddelen doen we om ons aan onze gesprekspartner te verbinden, maar tegelijk scheppen we zo nieuwe afstand tot ons ‘slachtoffer’. Maar wat als we er een sport van zouden maken iedereen die we langer dan een minuut spreken, een compliment te geven?


3 Leef je in

Verplaats je in iemands leven. Neem er de tijd voor om te bedenken waarmee diegene worstelt. Schrijf minstens 10 zaken op wat je denkt dat iemand moeilijk zal vinden. Stel je je vervolgens voor hoe je daar zelf mee om zou gaan.


4 Ontvang

Soms zijn we vriendelijk voor anderen maar hard voor onszelf. Stop daarmee. Het put je uit en maakt dat je liefde voor anderen uiteindelijk uitdroogt. Iedereen heeft het nodig om ‘bij te tanken’. Liefde voor anderen betekent ook liefde voor jezelf. Wat zou je anders doen in je leven als je ‘verliefd’ was op jezelf? Wat zou je tegen jezelf zeggen?


Wanneer ieder mens in zijn eigen kracht gaat staan en zijn capaciteiten en talenten benut, zijn we gezamenlijk in staat een maatschappij te creëren waarin liefde regeert. Wanneer liefde eenmaal in je hart gevestigd is, is ze niet meer te verbannen. Want liefde laat zich niet misleiden.

Liefde overwint alles.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

05nov

De angst voorbij

De natuur maakt nooit iets overbodigs, alles heeft een positief doel in de evolutiegeschiedenis van mens en dier. Dat geldt ook voor het gevoel angst. Angst is een emotie die opkomt bij positieve en negatieve stress. Zonder stress bestaat er geen angst! Dat is logisch, omdat ook onder levensbedreigende omstandigheden het stressmechanisme wordt geactiveerd.

Angst komt nooit voor zonder stress, terwijl stress wel zonder angst kan voorkomen. In zekere zin kunnen we zeggen dat angst een specifiek subtype van een stressreactie is. Dit inzicht is belangrijk voor de behandeling van angst. Je moet steeds de onderliggende stress mee aanpakken wanneer je je angst onder controle wilt krijgen.

Ga het aan

Het liefst gaan we de dingen waar we bang voor zijn uit de weg. Begrijpelijk, maar de confrontatie aangaan werkt vaak beter. Het is jammer als je door je angst mooie en waardevolle gebeurtenissen in het leven misloopt. Het kan dus heel wijs zijn om niet weg te lopen voor het gevoel van angst, maar je juist heel bewust te worden van de angst in jou. het doorstaan van de angstige gedachten en de bijbehorende spanning merk je dat de wereld niet vergaat. Hoe vaker je een angstig gevoel er kunt laten zijn, des te meer je vertrouwen zal groeien.  

Ontwikkel alternatieve verwachtingen

Angst ontstaat meestal vanuit een aanname dat er iets naars staat te gebeuren. Ook al heeft het verleden aanleiding tot angst gegeven, het biedt geen garantie voor de toekomst. Die toekomst kan er in elk moment anders uit zien. Bedenk dat er voor elke angstige verwachting diverse alternatieve verwachtingen bestaan. Realiseer je dat je er nog bent tot op het moment van nu, dat betekent dat je al je levenservaringen hebt overleefd! Nu nog de kunst om te ‘leven’ en niet meer te ‘overleven’. Dat doe je door steeds meer vertrouwen te krijgen en je angsten aan te kijken.

Herken wanneer je angst voelt, benoem je angsten concreet: Hoe ziet het absolute doemscenario eruit en waar ben je dus echt bang voor? Probeer een les te trekken uit deze angst. Zo kun je zowel de angst als de belemmering voor jezelf wegnemen.

Als je actief aan de slag wilt met het wegnemen of overwinnen van je eigen angsten kun je mee op reis met Spirituele Reizen. Wij bieden deskundige bewustwording en persoonlijke ontwikkeling vakanties. We begeleiden je in het vinden van jouw rust en zelfvertrouwen. 


 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

05nov

Langs dezelfde meetlat

Zeg jij wel eens tegen je beste vriendin: ‘'Jij bent echt zo stom, je kunt echt niets. Waarom maak je er altijd zo'n bende van? Wat is er nou zo moeilijk aan? Je bent echt een mislukkeling zeg!''? Waarschijnlijk niet...

Waarom eigenlijk niet? Verdient ze dat niet of lieg je tegen haar? Waarschijnlijk vind je het niet helpend en weet je dat ze er meer aan heeft als je haar aanmoedigt en positieve tips geeft. Daar heeft ze meer aan dan dat jij zegt; ‘'Nou, inderdaad je bent behoorlijk idioot zeg.''

Waarom ga je dan wel zo met jezelf om?

Dezelfde meetlat

Het is vaak een gewoonte dat je harder bent voor jezelf, dan voor een ander. Een ander willen we vaak snel vergeven, terwijl je jezelf vaak nog tijden veroordeelt om een stommiteit. Deze vorm van meten met 2 maten is weinig helpend en constructief. Stop met die twee maten en leg jezelf eens langs dezelfde meetlat als de mensen waar je van houdt. Misschien heel ongemakkelijk in het begin, maar oefening baart zonder meer kunst.

Geen smoesjes!

Ook als iets goed gaat zeg je misschien al snel ‘'Ach, dat komt omdat ik geluk had.'' Of ‘'Ik had dan misschien wel een hoog cijfer, maar het was gewoon een makkelijke opgave''. Allemaal overtuigingen die tegen je werken. Op die manier maak je eigenlijk alles dat van waarde is weg met een smoesje, een leugentje waardoor jouw positieve kanten minder waard maakt.

Focus op positief

Je kunt hiermee door blijven gaan natuurlijk, maar je kunt er ook voor kiezen te stoppen met het wegwuiven van complimentjes en ze binnen te laten komen. Schrijf bijvoorbeeld elke dag op wat anderen positief aan jou vonden of wat er goed is gegaan. Wuif het niet weg met flauwe excuses.

Wordt alles wat mooi, goed en leuk aan jezelf is overruled door de hatelijke opmerkingen en gedachtes die je naar jezelf toe maakt? Trakteer jezelf dan op een ontmoeting met Diana Bergsma, je personal coach. De personal coaching is confronterend, verdiepend en geeft inzicht in wie jij bent en wie jij wilt zijn in relatie tot jezelf en in relatie tot je werk, familie en sociale omgeving.

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

02nov

Piekeren, hoe doorbreek je dit?

"Door je zorgen te maken verdwijnen de problemen van morgen niet maar verdwijnt de kracht voor vandaag."   -Corrie ten Boom

Dubben, overpeinzen, tobben, kniezen, kwijnen, malen, mieren.... een heleboel verschillende woorden voor hetzelfde hardnekkige fenomeen: piekeren. Je hersenen blijven in cirkeltjes draaien omdat je ooit (bewust of onbewust) de conclusie hebt getrokken dat het nutteloze piekeren behulpzaam zou zijn. Pas wanneer je inziet dat dit neurotische denken je echt niet verder helpt, kun je ervan loskomen. Maar hoe doe je dat?

Probeer acfief te denken

In plaats van te blijven denken over je negatieve gemoedstoestand, zet je je zorgen op een rijtje en bedenk je mogelijke effectieve oplossingen voor problemen. Durf de situatie onder ogen te zien. Maak het concreet en kom in actie. Niks doen is ook een keuze, namelijk de keuze om stil te blijven staan.

Bedenk kleine stappen

Realiseer je daarbij dat er nooit één juiste, waterdichte keuze is. Als je een actie ondernomen hebt, ben je altijd verder gekomen, want je hebt weer nieuwe informatie waarmee je je koers kan bepalen. Niet meer afwachten en je slachtoffer voelen, maar zélf in actie komen.…..JIJ bent aan zet!

Piekerkwartier

Plan iedere dag een vast moment in waarin je een kwartier heel bewust bezig bent met je zorgen. Hou het wel op een kwartiertje! Malende momenten die je buiten dit kwartiertje om heb kun je op een ‘piekerlijstje’ zetten. Het kan best zijn dat tegen die tijd het probleem zichzelf al heeft opgelost, in dat geval: Geluksmomentje! Zo niet, heb je een kwartier om er rustig over na te denken. je zult merken dat het denken over zorgen een andere lading krijgt wanneer dit bewust gebeurd en dat je buiten het piekerkwartiertje op den duur minder gaat piekeren. Wanneer het piekerkwartier aanbreekt en er niks is om over te piekeren sla je het piekerkwartier natuurlijk gewoon over!

Herken negatieve gedachten

Herken negatieve gedachten en realiseer je dat dat is wat ze zijn: Neem ze niet al te serieus en laat je niet verleiden om er verder op door te gaan. Wanneer je verstrikt raakt in je gedachten, besef dan dat het jouw tijdelijke interpretatie is van het probleem. Morgen of overmorgen kan alles er anders uitzien en anders voelen. Het kan bijvoorbeeld helpen om afleiding te zoeken door iets actiefs te gaan doen waar je je beter van voelt, zoals een wandeling maken of gaan sporten. Door te bewegen maakt je lichaam gelukshormonen aan die ook helpen bij het aanpakken van die negatieve piekerspiraal.

Aarzel niet langer en ga aan de slag. Iedereen kan het!  

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod