Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema persoonlijke-ontwikkeling

24dec

De kracht van je stem

De stem is het instrument bij uitstek voor healing en transformatie. We zijn allemaal al ontelbare keren geroerd door de kracht van een lied. Iedereen kent het gevoel door de stem geraakt te worden tot in het diepste van zijn wezen.

De stem is kracht, een poort tot de dimensie van de ziel en het hart. Maar voordat we hier wat dieper op in gaan, wat is een stem precies en hoe komt deze tot stand?

Technische benaderd

De stem is het geluid dat ontstaat doordat lucht in trilling wordt gebracht door een bijzonder trillingspatroon van de stembanden. Deze bestaan uit twee paar slijmvliesplooien die voorin het strottenhoofd beginnen. Daar zitten ze ter hoogte van de adamsappel met kleine spiertjes aan de voor en achterkant vast aan het kraakbeen in een v vorm. Er zijn twee paar stembanden: twee aan de linkerkant en twee aan de rechterkant. De bovenste twee stembanden zijn echter valse stembanden die je  niet kan laten trillen. De onderste stembanden zijn de ware stembanden en worden ook wel de stemplooien genoemd. samen vormen deze stembanden de stemspleet.

Bij het praten gaan de slijmvliesranden van de stemplooien tegen elkaar trillen. De spleet wordt daarbij afwisselend steeds weer gesloten en geopend. Dit sluiten en openen van de stemplooien gebeurt heel snel: bij een gewone spreekhoogte van de man wel 100 keer per seconde en bij gewone spreekhoogte van de vrouw wel 200 keer per seconde. De manier van sluiten en openen is heel bepalend voor de stemkwaliteit. Hoe abrupter de stemplooien sluiten in iedere trillingsbeweging, hoe helderder de stem. Vrouwen hebben over het algemeen een hogere stem dan mannen, doordat zij een kortere stembanden hebben. De tonen die gemaakt worden hebben daardoor een hogere frequentie en krijg je een hoger geluid. Hoe langer de stembanden, hoe lager het geluid.

De expressie van je stem

Je stem wordt niet alleen gebruikt om een boodschap over te brengen, hoe iemand zich voelt kunnen we er ook uit afleiden. We zijn goed in staat emoties in de stem te herkennen. Wie zich schaamt, praat met een ontspannen, zachte, monotone en hese stem; bij verdriet klinkt de stem krakerig, trillerig, monotoon en slecht gearticuleerd; boosheid komt tot uiting in een gespannen, schorre en luide stem, een hoog spreektempo en goede articulatie. Uit gezichtsuitdrukkingen kunnen we weliswaar ook emoties halen, maar de stem is betrouwbaarder en geeft een betere weerspiegeling van hoe iemand zich écht voelt. Gezichtsuitdrukking kun je namelijk beter controleren en manipuleren dan je stem.

Stem als instrument om te helen

De stem is niet alleen een indicatie van iemands stemming maar een uiting van iemands geest. De stem maakt een impressie in het fysieke lichaam, het emotionele lichaam en het spirituele lichaam. In oude culturen werd de stem gebruikt als genezend instrument. Tegenwoordig zijn we echter niet meer gewend om met de stem onze binnenwereld te ontdekken en daarmee dus ook het helend vermogen van de stem. In onze cultuur is zang een vorm van kunst en vermaak geworden. Als we zingen moet het mooi klinken, anders hebben we liever dat je je mond houdt. Dat is best zonde want wanneer we onze stem gebruiken harmoniseren en ordenen de klanken en trillingen het lichaam. Zo kunnen spanningen en/of blokkades loskomen en kan het lichaam zichzelf weer herstellen.

De helende stem ontwikkelen is het vermogen ontwikkelen om in contact met de bron te zijn. In dit middelpunt horen we de geheimen van de natuur, het verlangen van de ziel, de stem van anderen en de stem van genezing in aansporingen, openbaringen en richtlijnen.

Daarnaast verdiept en herstelt de helende stem het contact met onszelf. Het raakt de kern van spanning, pijn, en emoties als verdriet en vreugde. Tegelijkertijd is het ook in staat pijn en verdriet te zuiveren en te helen. Het ontspant de geest en laat lichaamsenergie weer stromen. Wanneer we de intuïtieve en creatieve stem in ons de ruimte geven gaan we voorbij ons denken en maken we verbinding met wat er daadwerkelijk in ons leeft.

Durf jij je stem vrijuit te laten klinken?

Diana Bergsma werkt tijdens haar coaching vakanties met stemexpressie en soundhealing. Je leert bij haar je te uiten en hoe jij je stem vrijuit kan laten klinken.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

21dec

Boek The power of the Heart

The Power of the Heart. Laat je hart je gids zijn van Baptist de Pape The Power of the Heart brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht. Wat hebben Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Maya Angelou met elkaar gemeen?

Ze onderkennen de noodzaak van het luisteren naar je hart. Auteur Baptist de Pape sprak met hen en nog vele anderen. Hij creëerde een boek met een verrassende wetenschappelijke en spirituele onderbouwing dat aan het begin staat van een onstuitbare internationale beweging: laat je hart je gids zijn. Vind je ware potentie en je geluk, leef dichter bij je intuïtie. Coelho, Allende, Tolle, Chopra en Angelou inspireren, De Pape overtuigt.

Deze co-creators die in het boek aan het woord komen, hebben gezamenlijk 380 miljoen boeken verkocht! Door zowel hun ontroerende persoonlijke verhalen als wijze raad co-creëerden deze leermeesters samen met Baptist de Pape een sensationeel portret in boekvorm en als film van het hart als een onuitputtelijke bron van liefde en wijsheid die het verstand ver te boven gaat. The Secret anno 2014, geschreven door een Nederlandse jongen. 

‘We hebben onszelf geprogrammeerd om alles in het leven rationeel te benaderen. Dit boek- en filmproject laat ons juist zien hoe de stem van ons hart onze kijk op geld, gezondheid, relaties en andere facetten van het leven op verbluffende wijze kan veranderen,’ zegt Baptist de Pape.

Wil je dit boek kopen, ga dan naar BOL.com

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

18dec

Mysterieus en boeiend: jezelf leren kennen

Wees wie je wilt zijn, met al je plussen en je minnen

Met je onrust en je pijn en met je liefde diep van binnen

Met je zorgen, je vertrouwen, met je vreugde en je leed

Met wat zich nog zal ontvouwen en....met wat je het liefste maar vergeet.....

Met je warmte, je bezieling en met jouw spontaniteit

Met je pracht gevoel voor humor met je stijl,  je waardigheid

Wees wie je wilt zijn, dan wint jouw licht aan kracht en gloed

Dan zal je stralen vanuit je kern omdat je dan....jezelf ontmoet

  • Sabine Hess

Het proces van jezelf leren kennen is mysterieus en boeiend. Steeds meer mensen ervaren het als de essentie van hun bestaan. De roep om onszelf te leren kennen komt uit ons diepste wezen. Is dit de baan die je werkelijk wilt? Hoe om te gaan met gevoelens van onzekerheid, verwarring of paniek? Ben je tevreden met je relatie en het leven dat je leidt? Of is er meer uit het leven en vooral uit jezelf te halen?

Maar waarom is het toch zo moeilijk om onszelf te leren kennen? Waarom lijken aspecten van onszelf verborgen, moeilijk te vinden of te ervaren? Het belangrijkste is niet bang te zijn om eerlijk naar jezelf te kijken. Natuurlijk zul je als je afdaalt in jezelf zaken leren waar je niet tevreden mee bent maar durf die schaduwkanten onder ogen te zien! Pas wanneer je je bewust bent van iets kan je het veranderen, toch? Ook je schaduwkanten kan je stukje bij beetje veranderen, of er in elk geval bewust mee om gaan.

Wil jij heel graag jezelf (terug) vinden maar weet je niet hoe te beginnen? Of ben je gewoon benieuwd hoe andere vrouwen dit aan hebben gepakt? Lees dan het boek Ontmoeting met Jezelf van Diana Bergsma. De persoonlijke verhalen van deze 18 vrouwen zijn bijzonder en hartverwarmend, geven jou een steuntje in de rug om ook te kiezen voor hetgeen naar waar jij verlangt en nodig hebt. Deze vrouwen gingen je voor en zij durven nu met hart en ziel voor zichzelf te staan.

Wie ben jij? Wat wil je echt? Wordt je bewust van je levenswijze en ontdek welke overtuigingen en rollen nog helemaal bij je passen. Dat is een mooie ontmoeting met jezelf.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

16dec

Muziek, de bewustmaker door klank

Klank, muziek, is krachtig. Er is vrijwel niemand die ongeroerd blijft door klank of muziek. Het is iets universeels. Het hoort bij de mens, ons bestaan. Het leven is doordrongen van klank. Er bestaat geen cultuur waar klank of muziek geen rol speelt.

Vrijwel altijd dient muziek om ons welzijn te bevorderen. Het ontspant, inspireert, maakt je los, verbindt, raakt je, brengt je naar binnen. Muziek doet iets met je, dat kan niet anders!

Klanken raken je op een manier die niet te beschrijven is, het is een persoonlijke ervaring, iets wat jou op jouw unieke manier kan raken. De impact van muziek op je gestel is enorm, al staan we daar niet altijd bij stil. Het kan je hoofd tot rust brengen, je emoties juist laten stromen of tot rust brengen, je lijf in beweging zetten omdat je mee moet bewegen op het ritme. Verdriet en vreugde, klank brengt de sfeer, klank draagt en maakt draagbaar. Denk maar eens aan je lievelingsmuziek, dat doet meteen iets met je.

De wijsheid van klank, ritme en muzikale rituelen wordt al vele eeuwen door volksstammen gebruikt. Het wordt van generatie op generatie overgedragen. Niet alleen vanuit een rituele en genezende werking zoals de sjamanistische ritmes die trance kunnen brengen, maar ook iets dichterbij vandaag de dag: volksliederen. Fado bijvoorbeeld, het neemt meteen iedereen mee en raakt vele harten. Vanuit een meer oosterse traditie kennen we mantra’s waar je in mee kunt gaan en je tot je diepste kern kunt laten beroeren door de kracht van klink en recitatie. Voor bijvoorbeeld Sjamanen en Tibetanen is klank en ritme een essentiële manier om de onvoorwaardelijke liefde van het leven tot uitdrukking te brengen.

Sjamanen en priesters waren zich bewust van de dimensie van klank als drager van rituelen en gebeden. Monniken, Sjamanen, Soefies, maar eigenlijk elke religieuze stroming maakt gebruik van klank als bewustmaker of het scheppen van verbinding. Op belangrijke momenten in het leven is er: muziek.

De kracht van klank is meetbaar omdat klank uit trilling bestaat. Trilling op verschillende frequenties, welke gericht gekanaliseerd kunnen worden. Alles is trilling en trillingen beïnvloeden elkaar. Ook in onze psyche, ons lichaam en op energetisch niveau. In ons lichaam trilt elke cel, elk weefsel, elk orgaan op haar eigen vibratie. De frequentie van de hersengolven vertraagt en zowel het denken als het zenuwstelsel kalmeert.

Omdat alles uit trilling en frequenties bestaat, ook onze lichamen, kan er een ultieme harmonie tussen in dit geval lichaam en klank gecreëerd worden. Het gevoel van samenvallen, kan je brengen bij het ervaren van ‘eenheid’ en je hart wagenwijd openen. Overbodig te zeggen dat een gevoel van euforie of intiem moment van geraaktheid voor velen het gevolg zal zijn. Een thuiskomen bij jezelf.

Speciale muziek kan je heel gericht helpen om te ontspannen, tot rust te komen en bij thuis te komen bij jezelf. Muziek en klank die afgestemd is op jou, creëert harmonie.

Klank en stilte, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder stilte geen klank en zonder klank geen stilte. Stilte heeft iets bijzonders; het is leeg en toch geheel omvattend.

Klank kan je meenemen naar de stilte in jezelf en zo een van de meest directe manieren zijn om de verbinding met jezelf te ervaren; de kern van je wezen.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

11dec

Liefde

 

Liefde is een ander willen beschermen tegen de wereld, maar soms helaas ook tegen zichzelf

 Liefde is het kunnen geven aan een ander, zelfs als het betekent dat jij dan minder hebt

Liefde is een ander dragen als ze niet meer verder kunnen of willen gaan

Liefde is een anders visie respecteren ook al zie jij de dingen anders

Liefde is naar een ander kijken en de persoon achter het uiterlijk zien

Liefde is een combinatie van lijm, genotsmiddel en pijnstiller

Liefde is trouw en loyaal zijn door alle tegenslagen heen

Liefde is een ander in zijn nood tot steun willen zijn

Liefde is een ander troosten als ze zwak zijn

Liefde is zorg dragen voor iemand

Liefde is het kunnen vergeven

Liefde is onvoorwaardelijk

Liefde is acceptatie

Liefde is loslaten

Liefde is

 

Ja, liefde is aan een half woord genoeg hebben, wanneer de ander je op een bepaalde plek aanraakt of naar je kijkt en dan weten wat hij of zij wil of bedoelt. Wanneer je de ander ruimte gunt én blij bent als deze ruimte gebruikt wordt voor zichzelf en dus de ander steunt en accepteert zonder voorwaarden.

Het is datgene wat elke relatie diepgang geeft. Of het nou een relatie is tussen ouder en kind, partners of geliefden. Het is een ‘staat van zijn’ waarmee je bewust contact kunt maken. Iedereen, zonder uitzondering kent deze staat, ook al is deze soms diep in ons verborgen.

Dit is het beste te vergelijken met het gevoel dat een moeder voor haar kind heeft. Het is het wensen dat de ander gelukkig mag zijn. En, niet onbelangrijk, wensen dat jezelf gelukkig mag zijn. Het gevoel kan soms ook spontaan bij je opkomen bij het zien van een puppy, lammetje of een ander jong en wollig dier.

Liefde kun je richten op iedereen, inclusief jezelf en kan je voelen voor veel mensen en dieren. Echter niet voor allemaal en dat is begrijpelijk. Er zijn van die mensen… en dáár zit nou precies de kern. Juist wanneer je jezelf in staat kan stellen om liefde te voelen voor iedereen, ook de mensen waar je minder goed mee overweg kan, kom je los van je negatieve gedachten. En wees nou eerlijk, is dat niet het aller belangrijkste?

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

05dec

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie bestaat al zo lang als de mensheid, maar wat is het nu eigenlijk precies? Simpel gezegd is energetische therapie het overbrengen van kosmische of universele energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staan.

Maar waar komt die energie vandaan?

Alles is energie; het menselijke lichaam, de natuur, de dieren, de huizen, de tafel waar je aan werkt, de stoel waarop je zit. De muziek waar je naar luistert, de lucht die je inademt, het water in de zee en het vuur in de haard. Dingen die je weet. Alles wat waarneembaar is, maar ook alles wat niet waarneembaar is. Alles is energie en alles heeft een andere eigen samenstelling van energie, een eigen frequentie.

Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we van nature al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is. De kanalen waardoor deze energie van nature door het lichaam gaat, zijn bij veel mensen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd geraakt door pijnlijke en/of onverwerkte ervaringen. De levensenergie kan daardoor niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Bij het energetisch werken wordt gebruik gemaakt van het energiesysteem in- en om de mens.

Vanuit een holistische visie (kijkend naar het geheel) kun je zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel, een energetisch deel en een spiritueel deel. Wanneer één deel uit balans is, heeft dit effect op de andere delen. Door een beroep te doen op het zelfhelende vermogen ben je in staat jezelf te helen. Je neemt als het ware het heft (weer) in eigen handen en wordt de “chauffeur” van je eigen “voertuig” Het waarnemingsvermogen breidt zich uit en verdiept zich en je bent in staat verstoringen eerder op te merken en te helen.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

05dec

Een ontmoeting met jezelf

Vraag jij jezelf wel eens af: ‘Wie ben ik’, ‘Wat wil ik nou echt’ of ‘Welke kleur wil ik aan mijn leven geven’? Leef jij je leven op jouw manier? Of blijf je je aanpassen? Durf je je te onderscheiden? Te kiezen voor wat jou echt gelukkig maakt?

Hoe kun je een positieve invloed hebben op het grotere geheel? Mooie en krachtige vragen om inzicht te krijgen in wie je bent en welke keuzes het beste bij je passen.

Vaak begint hier de bewustwording van de manier waarop je tot nu toe leefde, je motivaties, overtuigingen. Welke oude overtuigingen heb je nog en welke rollen speel je? Wie ben ‘ik’ en wat wil ‘ik’ nu écht in mijn leven zijn oprechte vragen aan jezelf.

Hoe kom je tot het punt van een echte ontmoeting met jezelf?

En wie ontmoet je dan in jezelf? Onze "IK" bestaat uit meerdere delen. Je kent dat wel, die stemmetjes in je hoofd die je tot iets dwingen of de controle willen hebben. Ze kunnen jouw geluk in de weg staan, maar ook aan je geluk bijdragen.

Hoe dan? Hoe kunnen deze ‘stemmetjes’ samenwerken zodat jij meer in je kracht staat? Hoe kun jij je gelukkiger en vitaler voelen?

Op deze vragen geeft vragen geeft Diana Bergsma, coach & counselor met ruim 25 jaar ervaring, antwoordt in een dynamische en interactieve lezing. Zij nodigt je uit mee te denken en mee te doen met oefeningen die je kunnen helpen om meer in verbinding te komen met jezelf. Ze schreef het boek ‘Een ontmoeting met jezelf’.

De verhalen in dit boek zijn geschreven door inspirerende vrouwen die opkomen voor zichzelf, hun werk, hun familie, hun dromen en verlangens. Zij illustreren hun verhaal aan de hand van vele voorbeelden, die aanmoedigend, ontroerend en troostend zijn. De schrijfsters laten zien dat beperkingen ook mogelijkheden kunnen worden, wanneer je bereid bent open en eerlijk naar je leven te kijken en als je durft te veranderen.

Thema's die in dit boek aan bod komen zijn: • de acceptatie van een eetstoornis • wat heeft een burnout te vertellen • van armoede naar directeur • wie ben ik als moeder • wat leer ik van mijn kanker • verantwoordelijkheid nemen voor mijn “ik” • ongewilde kinderloosheid • van hoofd naar hart

De persoonlijke verhalen van de vrouwen zijn bijzonder en hartverwarmend, geven jou een steuntje in de rug om ook te kiezen voor hetgeen naar waar jij verlangt en nodig hebt. Deze vrouwen gingen je voor en zij durven nu met hart en ziel voor zichzelf te staan.

Wil je het boek "een ontmoeting bestelen? Wil je lezen over de ervaringen van de deelnemers die deze coaching reis hebben meegemaakt? Klik hier

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod