Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema relatie-liefde

25jan

Liefde doet leven

“Om oneindige liefde te ervaren is er in de eerste plaats zelf-liefde nodig. Dat betekent elk deeltje van jezelf in alle openheid verwelkomen, vanuit totale acceptatie. Dan zal een helende kracht elk aspect van je leven raken.”

Liefde voor jezelf, is een staat van zijn die vaak wordt vergeten. Geven vinden we vaak gemakkelijker dan ontvangen en een ander vinden we vaak beter en mooier dan onszelf. Zo doen we onszelf tekort en raakt onze bron van vitaliteit langzaamaan steeds leger. En dat terwijl het je geboorterecht is om geluk en liefde in je leven te ervaren. Niemand uitgezonderd.

Van jezelf houden betekent dat je met meer vertrouwen en kracht in de wereld staat. Je hebt meer moed om te leven naar wat voor jou belangrijk is. Jezelf accepteren, is jezelf liefhebben. Het geeft je kracht, energie, vertrouwen en je kunt meer aan. In jezelf geloven is goed voor je zelfvertrouwen. Van jezelf houden is waardevol, onafhankelijk van uiterlijke zaken als je uiterlijk, slimheid of rijkdom.

Wanneer je happy bent met jezelf, trek je gemakkelijker andere mensen aan. Ze zullen je energie fijn vinden, inspirerend, relaxed en vooral ‘zo lekker jezelf’. Ga jezelf maar na, hoe fijn is het om bij iemand te zijn die heerlijk zichzelf is? Het nodigt vanzelf uit om ook helemaal jezelf te zijn.

Liefde voor jezelf zorgt ervoor dat je in balans bent. Het geeft je meer innerlijke rust. Negativiteit en onzekerheid krijgen dan weinig voet aan de grond bij je. Onzekerheid kan veel invloed hebben op je relaties en functioneren, het is een vorm van zelfsabotage. Vertrouw in jezelf, vind jezelf leuk zoals je bent en je gaat vanzelf stralen. Accepteer je eigenaardigheden, ook die maken wie jij bent.

We zijn allemaal een vat vol eigenschappen met een 360 graden perspectief. Het is toch onmogelijk dat je alleen maar leuke en fijne eigenschappen hebt? Waar zon is, is schaduw. Waar schaduw is, is zon. Ken je schaduwkanten en heb ze lief, want ze horen net zo goed bij je. Wil je meer ontspanning in je geest en lijf? Besluit dan om alle kanten van jezelf te zien vanuit de blik van je allerbeste vriend of vriendin. Daar krijg je meteen een warm gevoel van. Het maakt je mooi, van binnen en van buiten.

(1) Zonder liefde kunnen mensen niet leven. Je kunt wel degelijk sterven aan een gebroken hart. En andersom doet liefde leven, maakt liefde dat ziekten genezen, of draaglijk worden. Evolutionair gezien zijn wij allemaal van Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt zoals Marlene Dietrich ooit zo zwoel zong: van kruin tot teen ingesteld op liefde, op saamhorigheid, op bij elkaar horen. Want met elkaar kunnen we altijd en overal beter overleven; buitengesloten en eenzaam ronddolend in de woeste natuur redden we het niet. De manier waarop liefde geuit wordt, is van cultuur tot cultuur verschillend. Maar dat mensen beter gedijen als ze zich met elkaar verbonden voelen, is universeel.

(1)Deels uit DE GENEZENDE KRACHT VAN LIEFDE door Lisette Thooft

kom ook naar het Festival van Liefde

Liefde doet leven

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

25jan

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft 10 procent van de Nederlandse beroepsbevolking last van burnout-verschijnselen. Bij GezondheidsNet komen er dan ook veel vragen binnen over dit onderwerp. 1. Hoe help ik iemand met een burn-out?

Een goede vriendin van me zit al bijna een half jaar thuis met spanningsklachten. Ze zegt zelf dat ze gewoon 'teveel aan haar hoofd heeft'. Ik denk dat ze een burn-out heeft. Hoe kan ik haar helpen?

"Het is typisch voor mensen die een burn-out ontwikkelen dat zij zelf als laatste door hebben wat er gebeurt. Het kan dus goed zijn dat jij eerder dan je vriendin de klachten overziet. Typische burn-out klachten zijn uitputting of extreme vermoeidheid en cynisme, dus een kritische, afstandelijke houding ten opzichte van het werk of collega’s. Een burn-out is per definitie werkgerelateerd, maar meestal spelen ook privé-factoren een rol. Denk aan relatieproblemen of het verlies van een naaste. De optelsom van stress op het werk en de problemen thuis hollen je langzaam uit totdat je geen greintje energie meer over hebt.

Tien jaar geleden kregen mensen met een burn-out nog het advies om thuis lekker uit te rusten. Maar dit maakt de klachten alleen maar erger. Tegenwoordig wordt aangeraden om wel door te werken, maar (veel) minder uren te maken of minder (zware) taken op je te nemen.

Je kunt er op aandringen dat je vriendin naar de huisarts of naar de Arbo-arts gaat. Verder kun je het beste focussen op de problemen die je vriendin thuis heeft. Vraag daar actief naar, laat je niet afschepen met een half antwoord. En zoek samen met je vriendin naar een oplossing."

2. Mijn burn-out kostte mij m'n zelfvertrouwen

burn-out en zelfvertrouwenVorig jaar raakte ik in de ziektewet door een burn-out. Ik dacht altijd dat het mij niet zou overkomen. Ik dacht dat ik een sterke en zelfverzekerde man was, maar nu heb ik geen enkel zelfvertrouwen meer. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan?

"Bijna alle mensen met een burn-out verliezen hun zelfvertrouwen. Een burn-out overkomt ook juist de mensen die ijverig en serieus hun werk doen. Zulke mensen zijn kritisch op zichzelf. Dat verandert heus niet nadat zij een burn-out hebben gekregen. Als kritische mensen merken dat ze bijna geen werk meer verzetten, gaan zij zichzelf verwijten maken en zij voelen zich schuldig. Dat ondergraaft hun zelfvertrouwen.

Probeer eens wat minder kritisch te zijn op jezelf en op het werk dat je aflevert. Perfectie is niet haalbaar en niet nodig. Een klein beetje minder perfect mag toch ook wel een keer? Soms vraag ik mensen om zichzelf te trainen in imperfectie. Wit eens een muurtje, maar doe de plinten niet. Doe de was, maar strijk hem niet. Zie je wel? Kan best."

3. Ik kan sinds mijn burn-out niet meer tegen teveel prikkels

Ik heb de diagnose burn-out gekregen van een arts. Dat was twee jaar geleden, na de geboorte van mijn zoontje. Lichamelijk voel ik me wel weer redelijk goed. Maar ik heb sinds die tijd vreselijk veel moeite met teveel prikkels, zoals drukke plekken of bijeenkomsten waarop teveel mensen tegelijk praten. Gaat dat ooit nog over?

"Een burn-out is een heftige aanslag op de zenuwen. Die hebben bij sommige mensen langer de tijd nodig om te herstellen dan bij andere mensen. Dat is een kwestie van aanleg of, zo je wilt, van pech hebben. En vergeet niet wat het betekent om een baby te hebben. Dat is op zich al zwaar, laat staan in combinatie met een burn-out.

Het goede nieuws is dat het over gaat. En hoe eerder je maatregelen treft, hoe eerder dat gebeurt. Laat je met de kinderen helpen door je partner of familie. Maak afspraken met je baas om bijvoorbeeld je werktijden aan te passen, of om minder zwaar werk te doen. Leer om de dingen goed te doen in plaats van perfect. En wie zegt dat je naar drukke plekken en vergaderingen moet gaan?"

4. Helpt vakantie tegen mijn stress?

Ik ben al een tijd gespannen en gestrest vanwege mijn werk, maar ook omdat mijn relatie niet goed loopt. Zou het helpen om even op vakantie te gaan, om zo even de problemen te vergeten?

"Dat hangt er van af. Als je met vakantie gaat om alles op te lossen, is de kans groot dat dit mislukt. Iets oplossen doe je op de plek waar het mis is. Als je denkt dat je bij thuiskomst op een grote reset-Knop kan drukken, zul je bedrogen uitkomen. Alle problemen zullen er gewoon nog zijn. En waar komt het idee vandaan dat vakantie gelijkstaat aan geheugenverlies? Je zou de eerste niet zijn die niet kan genieten van dat prachtige uitzicht aan de Costa del Sol omdat je in gedachten heel ergens anders bent.

Chronische stress verdwijnt niet door een vakantie, door een nieuwe auto of door een setje nieuwe kleren. De enige manier om de stress te bestrijden is door de oorzaak weg te nemen. Dat betekent voor jou dat je moet gaan praten met je werkgever of met je Arbo-arts en dat je met je partner gaat bekijken wat er thuis moet veranderen.

Een vakantie heeft zin als je de problemen hebt opgelost, of daarmee bezig bent. Dan is een vakantie welverdiende rust. Een beter vooruitzicht voor de toekomst geeft een beter uitzicht aan de Spaanse kust."

5. Werkweken van 80 uur

Ik maak me zorgen over mijn 27-jarige zoon. Hij is vorig jaar begonnen aan een nieuwe baan bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Hij vertelt regelmatig dat hij werkweken maakt van 80 uur. Hij vindt het allemaal maar stoer, maar ik maak me zorgen. Vooral ook omdat hij laatst vertelde dat hij slecht slaapt. Dit is toch niet goed voor hem? Stress op het werk

"Je hebt gelijk. De combinatie van hoge werkdruk en slecht slapen putten een mens uit. De cultuur op grote advocatenkantoren kan bovendien hard zijn: voor wie zijn best doet is de beloning hoog, maar wie niet meedoet ligt eruit. Niet iedereen is daar tegen bestand.

Maar ja, jouw zoon misschien wel. Ken je de uitdrukking 'mijn kind moet een jas aan omdat ik het koud heb'? De werkdruk die jouw zoon misschien wel aan kan, zou voor jezelf te hoog zijn. Maar moet je zoon een andere baan nemen omdat jij al moe wordt als je aan al dat harde werken denkt?

Heb wat vertrouwen in je kind. Mensen doen wel gekkere dingen op die leeftijd. Natuurlijk kun je je zorgen uiten. Natuurlijk kun je zeggen: kom eens wat vaker bij ons eten, je bent zo mager. Maar het is toch ongelooflijk knap dat hij bij zo’n kantoor werkt? En het is toch geen probleem als hij dat niet redt? Dan komt hij gewoon weer lekker even thuis wonen en dan kun je hem heerlijk vertroetelen. Wees solidair met hem, wat er ook gebeurt. Daar heeft hij het meeste aan."

6. Teveel werk door ontslagronde

Vanwege bezuinigingen zijn er vorig jaar op mijn werk veertien collega’s ontslagen. Het was een regelrechte ramp. Uiteraard ben ik blij dat ik nog werk heb, maar de sfeer is vreselijk. We moeten met minder mensen hetzelfde werk doen. Ik merk dat iedereen een beetje aan het einde van z’n Latijn is. Dat geldt ook voor mij. Hoe kan ik kenbaar maken dat het zo niet gaat?" 

"Bespreek met je collega’s hoe zij denken over de situatie. Kies iemand uit die gaat praten met de directie, namens jullie allemaal. Op deze manier zal men de klachten serieuzer nemen dan wanneer je in je eentje aanklopt. Alleen ben je ook gemakkelijker te isoleren door kwaadwillende bazen.

Mocht dit niet lukken, of heb je geen zin al die heisa, dan kun je altijd nog alleen naar je direct leidinggevende stappen en zeggen wat er aan scheelt. Als je door een te hoge werkdruk en het verlies van plezier in je werk een burn-out oploopt, heeft je baas niets aan je. Het gesprek kan dan ook plaatsvinden vanuit een gemeenschappelijk belang, namelijk het belang van het bedrijf waar je werkt. Door met je baas te gaan praten, laat je zien dat het je iets kan schelen. Daar kan toch geen mens op tegen zijn?"

Burn-out reizenKijk ook eens bij onze burn-out reizen. Met een vakantie van Spirituele Reizen investeer in je eigen geluk en kwaliteit van leven. Een spirituele reis waarin je rust vindt, bij jezelf komt en leert leven vanuit het hier en nu. In alle spirituele reizen werken we met krachtige en beproefde programma onderdelen om doelgericht het beste uit jezelf te halen. Het programma is persoonlijk en op de groep afgestemd. Om stress achter je te laten, spanning om te zetten in ontspanning en je hoofd weer helder te maken.

 

 

Gratis brochure

Download dan de gratis brochure Stress van Fonds Psychische Gezondheid, doe de stresstest en leer stressklachten aanpakken. Bronvermelding: Jean-Pierre van de Ven, psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

09jan

Werkstress, leg de lat niet te hoog

Tegenwoordig heeft iedereen het druk! Stress ligt daarom ook snel op de loer. Om te voorkomen dat je snel last van stress krijgt, zijn hier een paar tips die je misschien kunnen helpen om iets meer te ontspannen.

Las rustmomenten in

Als je druk aan het werk bent, kun je al snel vergeten dat je pauze hebt. Las per dag een paar rustmomenten voor jezelf in. Ga even van je werkplek af, zodat je niet de hele dag op dezelfde plek zit. Als je een paar rustmomenten per dag inplant, ben je even weg van alle drukte en kun je jezelf even opladen. Wandel tien minuutjes buiten of ga bijvoorbeeld eens buiten de deur lunchen.

Beweeg

Bewegen is heel belangrijk, dat wist je misschien al, maar doe je het ook? Probeer iedere dag genoeg te bewegen. Fiets naar het werk of ga een stukje wandelen tijdens de lunchpauze. En plof na het werk niet meteen op de bank, maar ga een ronde hardlopen of een uurtje wandelen. Door iedere dag genoeg te bewegen, zul je merken dat je je beter voelt. Ook kun je tijdens een sportsessie je drukke werkgedachtes aan de kant zetten en je helemaal focussen op het sporten.

Opschrijven

Maak je hoofd leeg door het op te schrijven. Word je overladen met opdrachten? Structureer het en maak er een lijstje van. Door het op te schrijven, maak je je hoofd leeg en kun je het lijstje af gaan werken. Schrijf de dingen die de meeste prioriteit hebben bovenaan, zodat ze opvallen. Het geeft ook een fijn gevoel als je dingen door kunt strepen: je hebt weer een opdracht afgerond.

Praat

Praten is heel belangrijk, het lucht je op en je loopt niet meer rond met een rotgevoel. Het is ook belangrijk om problemen op tijd aan te geven bij je werkgever. Vind je dat je téveel opdrachten krijgt en krijg je daardoor al het werk niet af? Geef dat aan en praat erover! Als het je echt teveel wordt, vraag dan om een dag vrij of voor werkvermindering. Je baas zal heus wel begrijpen dat je even een stapje terug moet doen als het even niet meer goed gaat. Het is juist goed om het op tijd aan te geven, want zo kun je een burn-out voorkomen!

Bronvermelding en lees verder; http://www.baaz.nl/content/werkstress-hoe-kun-je-het-voorkomen

Burn-out preventie

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders last heeft van burn-outverschijnselen en niet goed weet hoe om te gaan met stress. Spirituele Reizen geeft aandacht hiervoor in haar coaching vakanties. Hier leer je anders naar jezelf te kijken. Je krijgt handvatten om met stress om te gaan. En het allerbelangrijkste is, dat je weer het gevoel krijgt de controle te hebben over je leven. Deze spirituele reizen zijn bedoeld ter preventie van burn-out en tegelijkertijd het leren omgaan met burn-out.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

09jan

Hoe blijf je in verbinding binnen je relatie

Wanneer je in een relatie stapt heb je beiden verwachtingen, wensen en dromen. beiden neem je dit alles mee in de relatie en hopelijk maak je daar dromen van die door de ander worden geaccepteerd of zelfs gedeeld. Maar wat als jouw dromen vaker een lagere prioriteit hebben dan die van je partner en je relatie op het spel komt te staan?

Zonder gedeelde interesses blijft uiteraard van een relatie ook maar weinig over. Anders gezegd: wanneer jullie je leven, zowel zonder als met elkaar geen richting meer weten te geven en geen dromen, wensen en verlangens meer delen, wordt de relatie er een als broer en zus in plaats van gevuld met passie en vuur.

De essentie van een liefdesrelatie is dat je je verbonden voelt met de ander en elkaar blind kunt vertrouwen zonder te oordelen. Is dat gevoel niet heerlijk? Niet meer zonder de ander kunnen en willen, elkaar alles kunnen vertellen, het gevoel dat er diepte is in jullie relatie. Wanneer je samen een veilige haven hebt gecreëerd voor elkaar kan en mag je je in die haven kwetsbaar naar elkaar opstellen. Als je het gevoel hebt dat dat echt niet mogelijk is voor jou heb je misschien wat aan onderstaande adviezen.

Ken jezelf

Natuurlijk niet wat je lievelingskleur is of hoe je je koffie drinkt. Weet dat je uniek bent, er is er maar een op aarde zoals jij. Weet dat jij de moeite waard bent en neem geen genoegen met minder. Tegenwoordig wordt de nadruk gelegd op wat er allemaal mis is in de wereld en de mooie dingen worden als vanzelfsprekend beschouwd. Vind je innerlijke kracht en houd deze stevig vast. Het zal een anker zijn in stormachtige tijden.

Geluk maak je zelf

Laat je geluk niet afhangen van wat een ander wel of niet doet, je maakt het jezelf dan alleen maar moeilijk. Invloed uitoefenen op een ander is immers veel moeilijker dan jezelf beïnvloeden. Vind de passie in je leven en ga dingen doen die JOU gelukkig maken. Ga naar dat feestje al heeft je partner geen zin. Je bent hierdoor veel minder afhankelijk van een ander en maakt je eigen geluk.

Focus op het goede

Kijk eens wat vaker naar mooie punten van de ander. Dring niet aan op wat er allemaal anders kan maar besluit eens om het met rust te laten, Doe die wc bril zelf eens naar beneden en vraag jezelf nou eens af: Hoe vervelend is het nou uiteindelijk? Accepteer het dat je wat later op een feestje komt omdat de make-up bijgewerkt moest worden. Richt je in plaats daarvan op al het goede van de ander. Vaak overheerst negativiteit, draai het nu eens om. Het glas is halfvol!

Aandacht

Aandacht geven wordt steeds schaarser en helemaal door de komst van de smartphones, tablets e.d. Het is heel belangrijk om een stuk onverdeelde aandacht te geven aan een ander. Als je zelf iets aan het vertellen bent is het ook fijn om gehoord te worden. Maar meestal is het al genoeg door er alleen maar voor de ander er te zijn. Blijf de mensen die je lief hebt aandacht geven. Dat wat je aandacht geeft, dat groeit. De relatie zal alleen maar groeien.

Vergeef

We zijn allemaal mensen en mensen maken nou eenmaal fouten. Als je zelf spijt hebt van iets voelt het ook fijn om vergeven te worden. En geef ook je eigen fouten toe. Samen kom je er vaak makkelijk uit en zorg je ervoor dat dit niet de relatie in de wegstaat. Wanneer je ermee blijft zitten maak je het probleem alleen maar groter dan het is.

Herken je ‘gevoelige snaar’

Als iemand je precies weet te raken met een op- en/of aanmerking geef degene dan niet de schuld van jouw reactie. Je kunt een ander niet veranderen alleen jezelf en hoe jij reageert op een situatie. Leer je ‘gevoelige snaar’ te herkennen, en herken het als je begint te reageren. Stop! Doe iets anders om je reactie te veranderen. Verlaat de ruimte desnoods en haal even diep adem.

Natuurlijk kun je met je partner nog veel meer de diepte in door juist bewuster in het leven te gaan staan. Niet alleen verrijk je jezelf, je verrijkt de verbinding en relatie. Dan kan liefde groeien naar steeds meer onvoorwaardelijke liefde.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod