Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema relatie-liefde

29mei

reis van de heldReis van de Held

Reizen is niet iets van de laatste tijd. Eeuwen geleden verkenden pioniers de wereld, in de hoop andere culturen te ontdekken. Reizen is misschien altijd al spiritueel geweest. Pioniers bleven jaren weg en kwamen terug met mooie verhalen. Met hun ontdekkingen, schreven zij geschiedenis die dateert van voor Christus. Nu in de 21ste eeuw hoeven wij er niet meer op uit om te leren over andere landen en culturen. Je opent simpelweg een boek of surft op het internet.

Spirituele reizen ‘zweverig’?

De behoefte aan reizen is al lang niet meer alleen gestoeld op het ontdekken van andere culturen. Reizen is veel eerder een manier geworden om jezelf te leren kennen en ruimte te maken voor ook de verdiepende en bezielende kant van het leven. Een spirituele reis gaat over loslaten en daar is niets zweverigs aan.

In ieder mens zit een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet bovenmatig te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je eigen identiteit verder te ontdekken en ontwikkelen.

Reis van de Held

Het daadwerkelijk invulling geven aan je verlangen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Ongetwijfeld kom je op deze reis naar jezelf beren op de weg reis van de heldtegen. Je wordt geconfronteerd met je weerstanden, emoties en wellicht stuit je ook op de nodige weerstand uit je omgeving.

Op een dergelijke persoonlijke reis is inspiratie vaak heel welkom. Als mens ben je weliswaar uniek, het mens-zijn deel je met de rest van de mensen op deze wereld. De levensweg die we allemaal te gaan hebben, zou je kunnen zien als een Reis van de Held. De keuze óf we deze ook daadwerkelijk aangaan, is een persoonlijke kwestie.

Onze westerse wereld is een snelle wereld waar weinig ruimte wordt gemaakt om stil te staan bij onze dromen. Op het moment dat we er bij stilstaan, ervaren we het vaak als beangstigend om deze dromen vorm te geven. Bang voor een teleurstelling of bang voor verandering.

“Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn, onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.” Marianne Williamson

Korte termijn droom

Een reis is een prachtige manier om even los te komen van de dagelijkse dingen en om op te laden, zodat je je weer vitaal voelt en de energie en tijd hebt om na te denken over wat jouw dromen zijn. Juist het stappen uit je comfort-zone geeft je nieuwe inspiratie en brengt je op creatieve ideeën.

Het maken van een reis is een van de dingen in het leven waar je van groeit. Gooi je haren los, stap uit je comfort zone, ontdek en geniet van je ervaringen. Ga mee op reis!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

26mei

Het zit in de kleine dingen

Het zit in de kleine dingenHeb jij dat ook? De hele dag ben je druk, je staat op, poetst je tanden terwijl je je aankleedt, bekijkt je mail terwijl je snel een ontbijtje naar binnen schuift, je kamt je haar, doet je make-up terwijl je in de file naar je werk zit, bedenkt alvast wat je allemaal gaat doen vandaag, en dan is het nog niet eens half 9....

De hele dag gaat het zo door, ‘multitasken’ is het toverwoord. Terwijl je aan de telefoon zit met een collega open je alvast je post. Tijdens de lunch maak je nog even een klusje af, je rent je rot en ’s avonds ben je doodmoe. Snel snel eten terwijl je naar het journaal kijkt, daarna nog naar de sportschool/ouderavond/vergadering van de tennisclub. Je hebt een goed gevuld leven, bent succesvol en sociaal. Iedereen kan altijd op je rekenen, en toch wringt er iets.

In feite is het zo, dat alles wat je tegelijkertijd met iets anders doet, je maar half doet.

Het komt er dus op neer, dat je de dingen die je doet, maar half zo goed doet als je zou KUNNEN doen! Jouw potentieel is veel groter dan je nu waarmaakt! Ja, echt! Het toverwoord is

AANDACHT

Wat stel jij je voor bij aandacht?

Natuurlijk kun je niet van vandaag op morgen je hele leven omgooien, je hebt het nou eenmaal druk. Maar nu je je er van bewust bent, is het misschien wel mogelijk kleine veranderingen door te voeren in je dag en aandachtiger te gaan leven. Een paar suggesties:

 1. Sta iedere ochtend een kwartier eerder op en hou de radio/televisie/telefoon nog even uit. Ga niet meteen aan de slag, maar luister naar de vroege ochtendgeluiden in jouw buurt. Misschien hoor je de vogels fluiten, of het geblaf van een vroege hond. De buurman die zijn auto start om de file voor te zijn op weg naar zijn werk. Kijk naar de lucht, zie wat voor kleur die heeft. Is het al licht of zijn er nog sterren, of het allermooist, misschien zie je de kleuren van de dageraad. Of wie weet is het gewoon grijs.... Oke, en nu spring je je bed uit en begin je aan je dag! Je zult zien dat je stemming hierdoor heel anders is dan andere dagen, je leeft!

 2. Neem tijdens de pauze even echt de tijd om te lunchen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten, maar neem je broodje/salade of wat je dan ook eet mee naar een andere plek dan die waar je al de hele dag zit. Sluit even je computer af. Draai in ieder geval je stoel zo dat je naar buiten kunt kijken. Of nog beter, loop even naar buiten en maak een wandeling van 10 minuten. Zo laad je je veel meer op en ben je ’s middags veel effectiever dan wanneer je achterelkaar doorgaat.

 3. Creëer elektronica vrije ruimte in je dag. Zet radio, televisie, telefoon, computer uit voor een vastgestelde periode per dag, bijvoorbeeld tijdens het eten. Proef wat je eet, zie en luister naar de mensen met wie je de maaltijd deelt. Geef een welgemeend compliment aan de kok, luister (na het gemopper omdat hij zijn telefoon heeft moeten wegleggen) naar je zoon. Hij vertelt over zijn triomf over het proefwerk dat vandaag zo goed ging, het mooie meisje dat hij gesproken heeft of het werkstuk waar hij nog steeds niet aan begonnen is.... Of overdenk je dag, zonder gestoord te worden door berichtjes over de jurk van die-en-die, de ellende op de beurs of de laatste nieuwtjes uit politiek Den Haag. Straks weer!

 4. Ga naar buiten! Misschien heb je geen zin of tijd om iedere dag ruimte te maken voor meer aandacht in je leven, maar lukt het wel om iedere week een uur of twee uit te trekken om naar buiten te gaan. In plaats van naar de sportschool of het café gewoon door je eigen stad lopen Zien wat er zoal te zien is op straat levert al een heleboel op. Zie je die gevelversiering bij de bioscoop? Heb je dat ene raam wel eens gezien boven de drogist, waar die mooie plant voor staat? Hoe vaak ben je al door deze straten gelopen zonder ze daadwerkelijk waar te nemen? Op deze manier worden deze straten echt van jou, omdat je ze echt gezien hebt! En als je thuiskomt is het net of je een hele reis achter de rug hebt, terwijl je als toerist door je eigen omgeving liep.

 5. Geef de natuur een plek in je leven. Misschien heb je geluk en woon je vlakbij een rivier, bos of heideveld, misschien heb je een tuin of Het zit in de kleine dingenbalkon, zelfs al heb je alleen maar een vensterbank waar een plantje kan staan.... Lekker bezig zijn in het groen levert een lagere bloeddruk en een betere gezondheid op volgens onderzoekers, maar vooral geeft het rust. Ook hier geldt weer, je hoeft je hele leven niet om te gooien. Als je weinig tijd hebt kan het dagelijks liefdevol verzorgen van een plantje al heel veel voldoening geven. Aandacht voor wat groeit en bloeit geeft je het gevoel terug onderdeel uit te maken van een levende wereld!

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om aandachtiger te gaan leven. Als je de smaak te pakken hebt gekregen kun je gaan mediteren, of op een spirituele reis gaan. Leer weer leven als een klein kind voor wie ieder miertje, ieder geluidje, iedere ervaring rijk en nieuw is. Wordt je weer bewust van het wonder dat het leven is!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

22mei

De kracht van opstellingen

Je hebt vast wel eens van organisatie opstellingen of familie opstellingen gehoord. Het is een veelgebruikte methode voor zowel persoonlijke- als professionele ontwikkeling. Opstellingen worden ingezet bijvoorbeeld bij lifecoaching, organisatiecoaching en counseling zowel individueel als in groepsverband. Opstellingen vinden hun oorsprong in systemisch werken en kunnen op verschillende manieren plaatsvinden; een opstelling met mensen, maar ook met figuren of objecten kan een opstelling gedaan worden.

De kracht van opstellingenOpstellingen zijn een krachtige manier om dat wat zich onzichtbaar is, zichtbaar te maken. Om wat onder de oppervlakte speelt, naar boven te brengen. Het maakt onderliggende patronen zichtbaar. Het bijzondere is dat er gewerkt wordt met zowel het fysieke, energetische als emotionele krachtenveld. Door mensen of objecten op te stellen, wordt het krachtenveld met bijbehorende patronen zichtbaar gemaakt.

Tijdens een opstelling wordt beweging gebracht in stagnaties waardoor er een nieuwe balans ontstaat. De methode in organisaties toegepast om bijvoorbeeld te onderzoeken waarom er stagnaties zijn in de ontwikkelingen van een organisatie of waarom bepaalde conflicten terugkeren.

Opstellingen brengen inzicht en perspectief bij essentiële vraagstukken en problemen. Dit kan in de vorm van een In-company opstelling, relatieopstelling of persoonlijke thema gerichte opstelling. Een vraagstuk kan betrekking hebben op familie, loopbaan of organisatie.

Enkele voorbeelden van vraagstukken:

–   het gevoel je plek niet te kunnen vinden

–   een algemeen gevoel van onbehagen zonder aanwijsbare oorzaak

–   lichamelijke klachten zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak

–   terugkerende gevoelens van angst, boosheid, verdriet

–   relatieproblemen

–   gevoelens van schuld

–   niet in je kracht staan

–   verwerken van een ervaring

–   problemen om commitment aan te gaan

–   problemen bij besluitvaardigheid

–   negatieve projecties

–   verstoorde relaties in zowel familie als teams

–   leiderschap

Tijdens een een Coaching reis of Personal coaching traject wordt er met opstellingen gewerkt. In zo'n opstelling kunnen verschillende mogelijkheden rondom het vraagstuk onderzocht worden. Voor elke keuze waar je in het leven voor komt te staan, zou een opstelling ingezet kunnen worden. In feite is het mogelijk om voor iedere vraag, groot of klein en op elk gebied, een passende opstelling uit te voeren.

Door veranderingen in de opstelling aan te brengen, kan er een verschuiving in de dynamiek plaatsvinden waardoor de situatie voor de vraagsteller duidelijk wordt en zo met nieuwe inzichten verder kan.

 
COMMENTS
Marjo 2015-05-24 09:36:06 ik vind dit heel interessant.
Wat zijn de kosten om zoiets te laten doen bv in je relatie?
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

20mei

Egocentrisme is de kern van de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Hier komt bij dat ze een onderontwikkeld inlevingsvermogen hebben, geen rekening met andere houden, zich boven de wet verheven voelen en ontsteken in blinde woede bij tegenspraak. Ze zijn snel gefrustreerd en zeggen en doen dingen die een normaal mens niet in zijn hoofd zal halen! Het is moeilijk om een compromis te sluiten met deze mensen. Ze zijn nooit verkeerd. Wie aan deze stoornis lijdt, gedraagt zichzelf als geniaal en superieur. Overdrijft de eigen goede eigenschappen en prestaties en haalt die van anderen naar beneden. Narcisten zijn altijd op zoek naar aandacht en bevestiging en manipuleren anderen om hun doel te bereiken.

Narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS)

Narcisme wordt storend als iemand een onstilbare behoefte heeft aan de blik van de ander. Het wordt problematisch als iemand heel snel beledigd is bij kritiek en eist dat je speciaal rekening met hem moet houden. Bij sommige narcisten ligt de behoefte aan bewondering en bewieroking er zo dik bovenop, dat ze zich niet eens meer bewust zijn van hun gebrekkige gevoel van eigenwaarde. Deze narcisten hebben een dijk van een pantser om hun lage zelfgevoel heen zitten. Dan praat je echt over mensen die behoren tot de groep die een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) heeft.

gezond en ongezond narcismeGezond / ongezond narcisme

Waar ligt eigenlijk de grens tussen gezond en ongezond narcisme? Allereerst is het goed om te benadrukken dat de meeste van ons narcistische trekjes hebben. Echter, soms is er bij iemand sprake van extreme persoonlijke eigenschappen en hinderlijk gedrag, zodat hij daar zelf last van heeft en iemands gedrag zo onberekenbaar of egocentrisch is dat de omgeving er last van heeft. En dat niet af en toe, maar vrijwel voortdurend. Het functioneren van iemand is dan zo gestoord dat het onoplosbare problemen kan veroorzaken op de werkvloer en in de relatie met de partner, familie en vrienden.

Narcisten wie zijn ze?

Dus wat is narcistisch gedrag? Waar moet je naar op zoek? In plaats van de negen criteria die in de DSM IV (lijst die in de psychiatrie wordt gebruikt) genoemd worden, ontwikkelde ik mijn eigen lijst van specifieke gemeenschappelijke gedragingen, die ik heb gevonden in een grote verscheidenheid van mensen met ongezond narcisme. Van die met slechts trekjes, tot die met een 'full-blown' narcistische persoonlijkheidsstoornis. Het maakt namelijk niet uit in welke categorie ze vallen, het maakt wel uit welk gedrag ze vertonen en wat voor invloed dat op jou heeft.

Verschillende type narcist

Er zijn verschillende theorieën over mogelijke subtypes in de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een van de theorieën suggereert dat er drie narcistische persoonlijkheidsstoornis sub types zijn. Deze drie zijn grandioze / kwaadaardig, kwetsbare en de 'high-functioning'/exhibitionist.

De grandioze of kwaadaardige wordt gekenmerkt door arrogantie, minachting voor anderen en een overtuiging dat ze alleen moeten associëren met andere speciale mensen zoals zijzelf. Een fragiele narcistische persoonlijkheid vertoont de typische kenmerken die verband houden met de stoornis, maar zijn meestal ook moedeloos en depressief. Het derde subtype, het goed functionerende, is sociaal goed, maar vertoont een vergroot opgeblazen gevoel van eigenwaarde.

'Check-list' narcisme

Hoewel er dus verschillende typen narcisten zijn, zul je je misschien afvragen; hoe herken ik het? Een van de dingen waaraan je kunt merken dat je met en narcist te maken hebt, is dat je het kunt voelen.

Narcisten herken je aan dat: 

 • ze een gebrekkig geweten hebben;
 • ze nooit tevreden zijn;
 • ze als een stoomwals over je heen denderen;
 • ze goed in het afdwingen van bewondering zijn;
 • ze je gebruiken, claimen en manipuleren;
 • ze geen geweten hebben en geen schuldgevoel kennen;
 • ze alle energie uit je zuigen;
 • ze alleen op zichzelf gericht zijn;
 • ze enorm achterdochtig zijn;
 • ze streven naar macht en (seksuele)controle;
 • ze niet alleen kunnen zijn;
 • ze een negatieve levensinstelling en nauwelijks plezier hebben;
 • ze het bewustzijn van een kind hebben;
 • ze altijd hun zin moeten hebben;
 • ze niet kunnen communiceren, altijd aan het woord willen zijn;
 • ze steeds van normen en waarden veranderen;
 • ze nooit genoeg aandacht van je kunnen krijgen;
 • ze amper geïnteresseerd zijn in jouw wel en wee;
 • ze uiterst gevoelig zijn voor jouw kritiek;
 • ze slechts in je zijn geïnteresseerd voor hun eigen doeleinden;
 • ze niet willen weten wat ze je aandoen,
 • ze niet zielsbewust zijn.

Overwegingen
Pathologisch narcisme is een spectrum van stoornissen en het is een complex fenomeen. Ik wil niet suggereren dat iedereen die overeenkomsten heeft met deze lijst een narcist is. Wat ik wel wil suggereren is dat mensen die lijden aan deze volledige, alles doordringende, geestelijke persoonlijkheidsstoornis veel overeenkomsten zullen vertonen met het gedrag omschreven in deze lijst. Deze kenmerken zijn ook te gebruiken als 'check-list' voor iedereen die nog twijfels heeft over of hij/zij nu wel of niet te maken heeft met een narcist.

Bronvermelding: INFO.NU

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

14mei

Positief voelen vanuit je hart

Sinds 1991 heeft het HeartMath instituut San Francisco in Californië een grote hoeveelheid overtuigend wetenschappelijk bewijs geleverd dat het inderdaad mogelijk is om liefde te maken. HeartMath toont aan dat emoties veel sneller en krachtiger zijn dan gedachten. En dat als het om het menselijk lichaam gaat het hart veel belangrijker is dan de hersenen. Positief denken met je hersenen is weliswaar zinvol. Maar positief voelen vanuit je hart geeft een geweldige impuls aan de gezondheid en aan effectief en creatief functioneren.

Een korte herbeleving van een dierbare herinnering maakt het hartritme in luttele seconden gelijkmatiger waardoor de afscheiding van de gezonde hormonen toeneemt, die van schadelijke stresshormonen afneemt, het immuunsysteem opveert, de bloeddruk daalt… en gezondheid en concentratie toenemen. Met een simpel recept dat bestaat uit een aantal oefeningen die iedereen op elke plaats in enkele minuten kan doen, op de details moet u nog even wachten, trekt HeartMath met succes ten strijde tegen de grootste bedreiging van gezondheid, geluk en vrede in deze wereld: stress.

Stress is de pest van onze tijd

Een epidemie die woest om zich heen grijpt. Twintig jaar geleden luidde de Wereld gezond heidsorganisatie (WHO) al de noodklok; sindsdien is het alleen maar erger geworden. Elke dag komen zo'n miljoen Amerikanen onaangekondigd niet op hun werk als gevolg van stress. De Europese Unie schatte in 2000 dat de jaarlijkse kosten van stress, ziektekosten en verloren productieve uren, jaarlijks zo’n drie tot vier procent van het bruto nationaal product van de EU bedragen. Stress is een van de belangrijkste oorzaken van de hoge bloeddruk waarmee een op de drie volwassen in Europa en Noord-Amerika kampt en die ten grondslag ligt aan vele ziekten. Stress ligt ook aan de basis van depressies en burn-outs. ‘Het goede nieuws is dat de negatieve gevolgen van stress effectief kunnen worden bestreden. Dat leidt ook tot betere prestaties. Het is voor elke organisatie dus een intelligente strategie om deze bron van kosten aan te pakken’, zegt Bruce Cryer, de directeur van HeartMath.

Dat inzicht is intussen doorgedrongen in vele bedrijven en instellingen. Managers gaan naar stress-seminars. Op hoofdkantoren worden yogalessen gegeven. En er zijn zelfs bedrijven die hun werknemers aanmoedigen vakantie te nemen. Maar erg effectief zijn zulke maatregelen niet zolang de organisatiecultuur doordrongen blijft van stress. Het opgeluchte gevoel van de yogales of van het weekeindje aan het strand gaat bij het eerste gesprek met een gefrustreerde collega bij de koffieautomaat vaak weer verloren. Een succesvolle anti-stress-strategie biedt resultaat juist op het moment dat de stress wordt ervaren. 

Het meten van innerlijke gemoedstoestanden met behulp van moderne instrumenten is op zich niet nieuw. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld met behulp van het elektro-encefalogram (EEG) dat mediterende yogi’s heel andere hersengolven produceren dan, zeg maar, aandelenhandelaren op Wall Street. Maar de hartgestuurde methodiek van HeartMath reikt veel verder dan ontspanning door meditatie. McCraty: ‘Meditatie is er meestal op gericht om je bewust los te maken van de werkelijkheid om je heen. Dat heeft heel andere fysieke gevolgen dan onze benadering die erop is gericht om actief positieve energie toe te voegen aan een bepaalde situatie.’

Hartritme

Om de reactie van het hart op gebeurtenissen te meten, maakt HeartMath, aldus McCraty, gebruik van een relatief nieuw begrip dat thans in het centrum van de belangstelling van de moderne geneeskunde staat als een indicator voor een gezond functionerend lichaam: hartritmevariatie (HRV). Onderzoek van dr Andrew Armour van de Dalhouse universiteit in Halifax in Canada wees zo'n tien jaar geleden uit dat het hart over een eigen neuraal (zenuw) netwerk beschikt. HRV, het ritme van de perioden tussen twee hartslagen, speelt daarin een centrale rol. Via dat hartritme blijkt het hart signalen door te geven aan de hersenen en aan het hormonale systeem.

Het maakt niet zozeer uit hoeveel slagen een hart per minuut maakt, juist het ritme van de hartslag is bepalend. Childre en McCraty hebben ontdekt dat bepaalde patronen van het hartritme corresponderen met een bepaalde emotionele gesteldheid. McCraty: ‘Met elke hartslag wordt informatie geleverd die onze emoties, onze fysieke gezondheid en de kwaliteit van ons leven beinvloedt.’ Zo leiden gevoelens van compassie, liefde, zorg en waardering tot een rustig glooiend coherent hartritme, terwijl gevoelens van boosheid, frustratie, angst en onveiligheid een hoekig en grillig incoherent beeld opleveren. Maar dit is meer dan een statistisch verschil. Onderzoek van HeartMath laat zien dat een ander hartritme leidt tot andere chemische en electrische reacties in het lichaam.

Simpelweg: wie liefde ervaart..

..voelt zich niet alleen blij en gelukkig, maar produceert bijvoorbeeld ook meer van DHEA, het hormoon dat onder meer veroudering, Alzheimer, geheugenverlies, diabetes, depressie en vermoeidheid tegengaat, en dat tegenwoordig in pillen veel wordt verkocht in drogisterijen en natuurvoedingswinkels. Tegelijkertijd vermindert de productie van schadelijke stresshormonen, zoals cortisol. Een liefdevol lichaam neemt minder cholesterol op waardoor de aderen minder dichtslibben en het produceert meer immunoglobuline A, een belangrijke indicator van de staat van het immuunsysteem. Verder daalt de bloeddruk. McCraty: ‘Er bestaat een duidelijk verband tussen ziektekosten en het bloeddrukniveau. Als de bloeddruk daalt, daalt het aantal artsenbezoeken…’ En dus concludeert HeartMath dat liefde een fysieke staat is: positieve gevoelens zoals liefde? produceren gezondheid. Het omgekeerde gaat ook op. Iemand die boos is, produceert juist minder DHEA en meer cortisol. 

Het onderzoek is overtuigend. Een groep managers van Motorola volgde een workshop van Heartmath en werd vervolgens na zes maanden op de resultaten van de dagelijkse oefeningen getest. Een kwart van de managers had bij de aanvang van het project een te hoge bloeddruk. Na zes maanden viel de bloeddruk van allen binnen de gewenste marges. De gemiddelde bloeddruk was gedaald van 147/89 naar 128/80. Ter vergelijking: zo’n verlaging komt overeen met meer dan tien kilo afvallen.

Een recent onderzoek onder werknemers van Unilever laat zien dat de productie van het gunstige hormoon DHEA na zes maanden gemiddeld met vijftig procent was toegenomen en na negen maanden zelfs met negentig procent. De oefeningen hebben ook effect in het geval van chronische ziekten. Diabetes-patiënten die wekelijks in totaal een uur oefeningen van HeartMath deden, scoorden bijvoorbeeld na zes maanden significant beter op een aantal voor hun gezondheid cruciale aspecten. Een ander onderzoek van HeartMath geeft aan dat de besparingen aan de kosten van gezondheidszorg en ziekteverzuim kunnen oplopen tot 700 dollar per werknemer per jaar. Voor een bedrijf met duizend werknemers zou dat een kostenbesparing van 700 duizend dollar per jaar betekenen.

Vooral ook het regelmatig gebruik van het Freeze Framer-programma helpt om stresspatronen te gaan herkennen. Je verwerft inzicht in je eigen gedrag. Wat dat betreft, werkt de Freeze Framer als een thermometer: op een gegeven moment hoef je de temperatuur niet meer op te nemen om te weten dat je koorts hebt. En daardoor wordt het steeds makkelijker om de ervaring van stress snel te corrigeren. Cryer zegt: ‘Het doel van HeartMath is niet om stress te elimineren. Het doel is dat je leert herkennen welke omstandigheden stress creëren zodat je je reactie op die situaties kunt veranderen. 

Maar er is meer: onderzoek toont aan dat het elektromagnetisch veld van het hart van iemand tussen. Maar het is belangrijk om te weten dat ji­j aantoonbaar een positief effect op de wereld kunt hebben. We kunnen de wereld veranderen, met een mens tegelijk. Maar het is belangrijk om te weten dat ji­j aantoonbaar een positief effect op de wereld kunt hebben. We kunnen de wereld veranderen, met een mens tegelijk één en twee meter van zijn of haar lichaam kan worden gemeten.

HeartMath heeft ontdekt dat een coherent hartritme van iemand een aantoonbaar positief effect heeft op een ander in zijn of haar nabije omgeving (waarbij het tegenovergestelde overigens ook waar is). Ofwel: als jouw eigen hartritme coherent is, neemt de kans toe dat ook jouw omgeving zich coherent zal gedragen. Ofwel: jouw eigen gezondheid is het begin van de gezondheid van je omgeving. Ofwel: de verandering van de wereld begint bij jezelf.

Bewuster willen leven? Ga eens spiritueel op reis...Spirituele Vakantie Reizen is gespecialiseerd in ontwikkeling van mensen!

Bronvermelding: http://www.heartmath.nl#sthash.i0A47Teb.dpuf

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

13mei

Een legende

Er was eens een man die een zoon had en een ezel. Hij wilde de ezel naar de markt brengen, een paar dorpen verderop, om hem te verkopen. Zo gezegd zo gedaan, en op een ochtend heel vroeg gingen de man, zijn zoon en de ezel op pad.

Algauw kwamen ze bij een dorp, waar de eerste mensen al op straat liepen. Nou ja! riepen de mensen verontwaardigd, een man en een jongen samen op een kleine ezel, dat is toch veel te zwaar voor dat dier! Ga zelf lopen!

De man en de jongen stapten van de ezel af, en liepen naast de ezel verder. Bij het volgende dorp riepen de mensen op straat naar de man: Nou ja zeg, laat jij je jongen lopen en je sterke ezel hoeft niks te doen? Belachelijk!

De man zette zijn zoon op de ezel, en zo gingen ze verder. In het volgende dorp was het al aardig druk, en de dag begon warm te worden. Op straat riepen de mensen naar de zoon op de ezel: Nou ja zeg, zit jij daar als een prins op de ezel en laat je je vader lopen? Belachelijk! Toon eens wat respect en ga zelf lopen, en laat je vader rijden!

De zoon stapte van de ezel, en liet zijn vader opstijgen. Bij het volgende dorp kwamen ze een oom tegen, die ook op weg was naar de markt. Nou ja zeg, laat jij je ezel jou dragen? Zo is dat dier straks veel te vermoeid, en maakt hij geen goede indruk op degene die hem wil kopen en krijg je nooit een goede prijs!

Een legendeDe man stapte van de ezel, en nam hem op zijn rug. Zo liepen ze door naar de markt. De kopers zagen hem aankomen en riepen: Hahaha, die ezel hoeven we niet hoor, als hij gewend is om gedragen te worden in plaats van te werken hebben wij niks aan hem!

Wat is nu de moraal van dit verhaal? Als je te veel luistert naar wat anderen zeggen, bereik je nooit je doel. Of: als je altijd probeert het anderen naar de zin te maken doe je het nooit goed. Dus blijf bij jezelf ! 

Vind je het moeilijk om bij jezelf te blijven? Laat jij je makkelijk beïnvloeden door anderen? Daar kan je wat aan doen. Denk eens aan Personal coaching of een boeiende Spirituele reis. Vele mensen zijn je voorgegaan en hebben zichzelf gevonden! 

Spirituele Vakantie Reizen organiseert per jaar ongeveer 9 persoonlijke ontwikkeling vakantie in Italië en Spanje. Je verblijft op een heerlijke locatie dicht aan zee of in de natuur, met zwembad en heerlijke wandelmogelijkheden, vegetarisch eten, rustig gelegen voor de nodige ontspanning.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

11mei

Buig voor jezelf en de ander

Ken jezelf
Accepteer jezelf
Versterk jezelf
Wees jezelf

Zelfrespect, het begint bij jezelf en het eindigt bij jezelf als een oneindige cirkel. Met een diepe buiging naar jezelf: je eigen waarde, wensen en mening die van gelijk belang is als die van een ander. Je eigen mening, emoties of voorkeuren ondergeschikt maken zal weinig brengen want uiteindelijk gaat niemand zich beter voelen door zichzelf kleiner te maken.

Buig voor jezelf en de anderIedereen is anders en gelijk

Wanneer je doet wat anderen van je willen of verwachten, dan zul je zelden doen wat je zelf wilt. Jammer, want daardoor wordt je geleefd. Is luisteren naar je eigen voorkeuren egoïstisch? Zeker niet, het getuigt juist van intelligentie, want op de lange termijn wordt iedereen er gelukkiger door. We hebben allemaal evenveel recht op geluk; op de mooie dingen in het leven, om te doen wat we willen en waar we ons goed bij voelen.

Een basis voor geluk, is zelfvertrouwen. Het is heel cliché en daarom ook o,zo waar... liefde voor jezelf, is de basis voor liefdevolle relaties en meer geluk in je leven. Zo binnen, zo buiten, straal vertrouwen en liefde uit en je leven wordt er harmonieuzer van.

Verdieping

Hoeveel tijd en ruimte maak jij voor jezelf om eens de diepte in te gaan? Om aandacht te geven aan hoe je je voelt, de keuzes die je maakt en de stem van je hart die het beste voor jou wil? Maak je tijd voor de diepgang van je hart en respecteer je jezelf hierin?  Zelfrespect betekent geloven in jezelf, ook al zie je twee dagen later een betere manier. Het gaat er om dat je jezelf toestaat om je goed te voelen over wie je bent en de keuzes die je maakt.

In de waan van de dag verzanden we er soms in gestrest te raken, rond te rennen, onzeker te zijn, harder te werken, beter je best doen, wat vaak niet leidt tot meer geluk. Respect voor jezelf en hetgeen werkelijk bij je past, vraagt soms om wat extra tijd en ruimte om de diepte in te kunnen gaan. Rust, spelenderwijs op zelfonderzoek, tijd voor stilte. Hiermee maak je een diepe buiging naar je zelf.

Buig voor jezelf en de anderMaak jij de keuzes die echt bij je passen?

Door het inzicht te ervaren wie je werkelijk bent, creëer je respect voor jezelf. Duik in de diepte van je hart. Respecteer jezelf in je gevoelens, woorden, gedrag, de weg en richting die jij volgt. Vanuit deze innerlijke kracht resoneer je in harmonie met mensen die jou respecteren zoals je bent. Als logisch gevolg van je innerlijke staat van zijn, zit jij met je omgeving meer op dezelfde golflengte. Ook voor jou zal het makkelijker zijn ruimte te ervaren voor de weg van de ander, je zult je namelijk vrijer voelen en je onafhankelijker kunnen verbinden: vanuit je hart.

Wil je meer vanuit je hart leven? Kom naar Festival van Liefde....

Het kan een avontuur voor je zijn, waarin je nieuwe mensen ontmoet, geniet van het samenspel van geven en ontvangen, nieuwe ideeën opdoet en je passie versterkt. Het is een ontdekkingsreis naar wat liefde betekent voor jou en hoe je dit in de praktijk brengt.

Na het Festival van Liefde stap jij helemaal fris en met vernieuwde energie en inzichten in je dagelijks leven.

Festival van Liefde voor jong en oud

De zomer is het seizoen van De Liefde en past dus helemaal bij Het Festival van Liefde! We hebben een bijzonder en inspirerend programma met top trainers, muziek, dans en vele boeiende workshops op een fantastische locatie in de Spaanse Pyreneeën.

Bijzondere trainers delen hun passie en liefde via hun vak tijdens de verschillende bijzondere en uitdagende workshops. Zij maken een festival mogelijk, waarop je geniet van een heerlijke workshops met spel, meditatie, muziek, gesprek, beweging, dans, klank en zang, verbeelding en je expressie geeft aan wat er in je leeft en de kracht van liefde die je voelt. 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

03mei

Festival van Liefde: In verbinding met jezelf

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord: als je in verbinding bent met jezelf, kun je de verbinding met een ander aangaan. Het gaat erom echte verbinding te maken met wat er in je leeft: wat je wensen, behoeften, gedachten zijn. Wat is de focus in jouw leven? Hoe wil je het allerliefst dat je leven eruit ziet? Hoe voelt dat? Sta jij hier wel eens bij stil?

De belangrijkste relatie

De relatie met jezelf, is de belangrijkste relatie in je leven. We hebben allemaal, in meer of mindere mate, levenservaringen die een appèl deden opFestival van Liefde: In verbinding met jezelf de mate van liefde die je voor jezelf kunt voelen. Mag je echt helemaal jezelf zijn? Veroordeel je jezelf op sommige fronten? Kun je je mindere eigenschappen met compassie zien? Liefde voor jezelf, voor wie je op alle fronten bent, schept ruimte voor een hechte verbinding en relatie met jezelf. En dat, spiegelt de wereld om je heen aan je terug.

Zelfvertrouwen, eigenwaarde, visie en focus op jouw levensweg; dit zijn bouwstenen om in je kracht te staan en jezelf goed te kennen. ‘Ken Uzelve’, prijkte boven de tempel van Apollo, waar de Grieken het Orakel van Delphi raadpleegden. Veel klassieke Griekse filosofen, zoals Socrates, waren overtuigd van het idee dat ware kennis over het leven start bij zelfonderzoek.  Sterker nog: ‘Een niet onderzocht leven is het niet waard geleefd te worden.’

Juiste verbindingen

Wanneer je een goede verbinding hebt met jezelf, dus met je kern, dan weet je wie je bent, wat je wilt en wat goed voor je is. Pas dan kan je beslissingen nemen die leiden tot echte voldoening in je leven. Zonder deze verbinding zul je altijd een gemis blijven voelen met betrekking tot de gebeurtenissen om je heen maar ook in de mensen om je heen want pas na een echte verbinding met jezelf ben je in staat de juiste verbindingen met anderen aan te gaan.

Op alle mogelijke manieren hebben we elke dag weer met verbindingen te maken. Met de mensen op ons werk, familie, gezin, vrienden, je geliefde. Hoe lukt het nou om met al die contactmomenten op een dag in verbinding te blijven? Om ruimte voor jezelf te ervaren en ook voor de ander? Een manier is door je bewust te zijn van wat je voelt en ervaart. Je verlegt je aandacht naar het hier en nu en zo creëer je ruimte om echt naar de ander te luisteren.

Het is dus een voortdurende afstemming die begint met luisteren, naar jezelf, naar de ander en van daaruit reageren. Zo zorg je voor gelijkwaardigheid en toon je respect aan de eigenheid van de ander waardoor er verbinding en ruimte om jezelf te zijn ontstaat.

Echt jezelf zijn

Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Eenvoud is echter niet altijd gemakkelijk... Echt jezelf zijn betekent dat je onzekerheden, onplezierig gevoelens, nukkigheden en al je eigenaardigheden er naast je gezellige en leuke kanten er met alle vanzelfsprekendheid ook mogen zijn. Jouw bewustzijn op alle lagen de ruimte geven, daar gaat het om. Dan voel je je volledig op je gemak met jezelf. Hoe heerlijk is het om bij iemand te zijn die zich totally relaxed voelt!?

Festival van LiefdeWil jij dat ook?

Helemaal lekker in je vel met alles wat je bent en liefde voor jezelf? Het is een boeiende en rijke ontdekkingsreis die je oneindige innerlijke vrijheid en verbinding geeft. Met een open hart ontstaan de mooiste verbindingen met de mensen om je heen en kan liefde stromen. Als alles er mag zijn, dan eren we liefde.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod