Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema persoonlijke-ontwikkeling

24jul

Een verhaal uit mijn coaching praktijk en vanuit mijn nieuwe e-book : Het wonder leven. Diana Bergsma organiseert spirituele vakanties.

De kracht van klanken

De kracht van klanken​Toeval bestaat niet, zegt men. Dat geloof ik ook. Ik zie tijdens onze reizen dat de groepen in samenstelling afgestemd zijn op elkaar. Dat juist deze mensen elkaar treffen die week is niet gepland, maar ook niet toevallig. Ze brengen thema' s met zich mee waar de andere groepsleden zich in herkennen.
Een van mijn vaardigheden is om die dynamiek in te zetten in een groep, dat het lijkt alsof die ontmoetingen tussen de mensen als vanzelfsprekend verlopen.
Soms is een groep buitengewoon op elkaar afgestemd en kan ik als coach direct meer de diepte in. Met diepte bedoel dat ik andere lagen aanspreek, die nog verborgen, maar heel erg mooi zijn.

Het raakt me altijd weer bijzonder als ik zie hoe liefde en respect zich op een natuurlijke wijze ontvouwen tussen de mensen. Ze vertrouwen elkaar de meest intieme momenten toe.
Als dit gebeurt ontstaat er een magie in een groep, een buitengewone energie die helend is voor iedere deelnemer. En ook voor mij.
Deze energie geeft een opening tot iets nieuws, een andere dimensie waarin mensen diepe wonden kunnen helen. We gaan dan voorbij het spreken, het begrijpen, voorbij de ratio. We zijn aangekomen bij het wonder van het leven.

De helende werking van soundhealing

Ik heb door de jaren heen geleerd me over te geven aan deze energie, aan dit wonder wat zich ook in mij voltrekt. Ik vind het belangrijk om te werken met deze energie. Op zo’n moment is de techniek van het soundhealen een mooie aanvulling. Meestal begin ik samen met de groep te klanken: we vormen een oo, een uu, een aa. De klanken samen vormen een geheel, er ontstaat een trilling. Als groep worden we opgenomen in iets dat groter is dan onze individuele ‘ik.’ ‘Ik’ word ‘wij.’ Het klanken maakt verborgen emoties los. Emoties waarvan je zelf niet wist dat ze er zaten soms…

Een voorbeeld: de transformatie van een vrouw

Het is ook op zo’n moment dat een van de deelnemers voor het eerst haar diepe pijn voelde en zich eraan kon overgeven tijdens de soundhealing. De groep trok zich wat terug en ging zitten. Ik kon doorgaan met mijn klanken, samen met haar. Ik zag haar veranderen van een volwassene in een kind. Met grote, angstige ogen keek ze me aan, huilend. Ze riep om haar moeder.
Ik gunde haar deze ervaring en ging door tot ze tot rust kwam en weer haar volwassen ‘ik’ was.
De spanning in haar lijf en gezicht waren verdwenen. Ze straalde zelfs. Iets nieuws was tot bloei gekomen, doordat ze dwars door de pijn en de emotie gegaan was. De pijn had plaats gemaakt voor opluchting en nieuwe kracht.
Een kracht die haar leven verder zou veranderen.

Na zoveel jaar coachen blijft het voor mij een geschenk om in overgave het wonder ‘leven’ niet te begrijpen, maar haar te voelen. Dat is mijn kracht. 

 

Vraag NU GRATIS het e-book aan "het leven wil je

Diana Bergsma schrijft mooie coaching verhalen:

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

22jul

Een Deelnemer: Een onvergetelijke spirituele reis

Het ontbreken van kracht en energie waren voor mij redenen om me in te schrijven voor de week “Een ontmoeting met jezelf”. Voor mij een perfecte combinatie om tot rust te komen en te kijken naar mezelf onder begeleiding van een ervaren coach zoals Diana Bergsma.Diana Bergsma

Diana heeft mij geholpen mijn innerlijke kracht weer te voelen door de diverse technieken die ze inzet in de spirituele reis.

Door te zingen, te schilderen en te spelen werd ik me bewust van mijn innerlijke blokkades en de controle die ik telkens weer wilde vasthouden. Ik leerde manieren om deze blokkades te doorbreken en te durven loslaten en te vertrouwen op mezelf en om wat er zich aandiende.

Ik ben bedreven in het acteren vanuit mijn ratio en niet te luisteren naar de signalen die mijn lichaam mij geeft. Diana heeft mij geleerd en laten ervaren dat ik meer kan en mag vertrouwen op mijn intuïtie en gevoel. 

​Diana werkt niet met een vast programma en kijkt elke dag opnieuw wat er zich bij ons aandient en speelt daar goed op in. Er is voor iedereen voldoende ruimte en aandacht en ook van ervaringen van anderen uit de groep heb ik veel geleerd.

Ik heb genoten van de schitterende plek Tuscania in Italië waar we warm werden ontvangen door Petra en Maurizio. De lunch en het avondeten werden verzorgd door Italiaanse koks en dat was elke dag weer een cadeautje. De accommodatie ligt op 33 ha grond, waar meer dan voldoende tijd is om te ontspannen tussen de olijfbomen en wijngaarden. Er is een heerlijk zwembad met fijne ligbedden en de accommodatie was ruim en netjes. 

In Viterbo, niet ver van Tuscania, zijn er zwavelbaden die we hebben bezocht. De baden zijn gloeiend heet en tussen de Italianen hebben we genoten van het gezonde zwavelwater. Het was heel ontspannen en gezellig om in zo’n natuurlijke jacuzzi te zitten. 

Deze spirituele reis heeft mij geweldig goed gedaan omdat ik persoonlijk grote stappen heb gemaakt en daarnaast ook nog eens genoten van een vakantie. Ik heb veel handvatten gekregen om de kracht, het vertrouwen in mezelf en de eigen liefde te voelen en deze te blijven ontwikkelen en om vol overgave zelf verder te gaan. Lieve Diana, dank je wel voor deze onvergetelijke spirituele reis, Anja 

Zin om ook mee te gaan op een spirituele reis?

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

15jul

Mens durf te leven..

​Trek jij Geluk aan in je leven? Kijk eens met andere ogen naar jezelf en wees verrast...  

Geluk, wie wil dat nou niet? Het liefst willen we ons altijd gelukkig voelen. Oké, misschien zo nu en dan heel eventjes niet, alleen voor de vorm. Zodat we daarna weer een euforisch gevoel van geluk kunnen ervaren. Altijd geluk in je leven, sprookje of niet?

Het leven van alledag laat voor de meesten onder ons toch met enige regelmaat het toneel zien van strubbelingen, lastige momenten, strijd, weerstand, teleurstelling, onaangename verrassingen. Heb jij andere ervaringen? Gaat bij jou over het algemeen de ene week net zo soepel als de volgende? Dan heb je geluk! Wat kan het geheim daarvan nou zijn?

Wat maakt nou dat de ene persoon zich vrijwel nooit uit het veld laat slaan en zich ronduit gelukkig voelt, terwijl een ander het ongeluk over zich af lijkt te roepen en weer een ander het ene moment helemaal happy is en het volgende moment met teleurstelling rondloopt.

Je Mindset

Het antwoordt ligt waarschijnlijk besloten in de mindset die je hebt. Natuurlijk zal er ook gewoon een element van heel positieve genen hebben in meespelen. Vaker zal het hebben van een positieve mindset bepalend zijn voor je gelukservaring. Veerkracht is ook een essentieel ingrediënt, als ook enig relativeringsvermogen. Want niet alles gaat over jou. Of eigenlijk, alleen jouw innerlijke wereld gaat over jou! De rest behoort de innerlijke wereld van anderen toe. En dat is meteen goed nieuws: als jij alleen over jouw innerlijke wereld gaat, heb je ook meteen de touwtjes in handen om met jezelf aan de slag te gaan als je meer geluk in je leven wilt ervaren.

Trek jij geluk aan in je leven?

Wat kun je nou zelf vanuit jouw innerlijke wereld doen om meer geluk in je leven te ervaren? Een positieve mindset, veerkracht, relativeren. Mooi als je dat kunt. Maar er is een diepere laag. Een laag die geraakt wordt als je echt eens anders naar jezelf gaat kijken. Wat valt er dan te ontdekken? Anders naar jezelf kijken doet je misschien versteld staan over delen van jezelf waar je het bestaan niet van wist. Overtuigingen die jou heel erg parten spelen in je dagelijkse dosis gelukt, of misschien wel eigenschappen die veel meer schoonheid in zich dragen dan je zelf doorhebt.

Ben je veel krachtiger dan je denkt? Is juist je sensitiviteit op een andere manier bezien ineens een grote kracht?

Mens, durf te leven. Durf met andere ogen naar je zelf te kijken je jezelf het grootste geluk van de wereld te gunnen!

Een spirituele reis heeft invloed om gelukkiger te worden, vele deelnemers zijn je voorgegaan, lees maar.

Vraag Nu GRATIS E-book aan; Het leven wil je

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

13jul

Een verhaal uit mijn coaching praktijk en vanuit mijn nieuwe e-book : Het wonder leven. Diana Bergsma organiseert spirituele vakanties.

Mijn helend hart

Dat was ze dan: een vrouw van 34 jaar, moeder, happily getrouwd en een dijk van een carrière met haar hoge functie in een mannenwereld.
Geld, mooi huis, vrienden en familie, vakanties, een leven waar velen van dromen. Of niet...? Dichterbij kijkend hadden paniekaanvallen en angsten haar leven overgenomen. Maar waarom?
Ze ging mee op reis naar Italië. De zon zou haar goed doen. Ze wilde tot rust komen en inzicht krijgen in hoe ze anders met haar situatie kon omgaan.

Hart-verscheurend

Op een middag tijdens het programma vroeg ik haar een collage te maken van haar hart. Knippen, plakken en scheuren: ze zat met gekruiste benen op de grond, intens verdiept in haar hart. Er kwam rode en zwarte verf bij. De penseelstreken werden heftiger. En toen zette ze een dikke, zwarte lijn op het midden van het hart.

Boem… in een keer stond het erop! Ze schrok er zelf van, maakte zich klein en begon te huilen. De tranen waren de eerste deze week. Ze werd duizelig, voelde zich niet goed en dook nog meer ineen. Ze wilde wel verdwijnen, schaamde zich voor haar tranen. Verbaasd vroeg ze zich af waar ze ineens vandaan kwamen.

Ik ging bij haar op de grond zitten en sloeg een dekentje om haar heen, zodat ze warm zou blijven. ‘Rust nu maar. Ga lekker liggen,’ zei ik.
Uitgeput legde ze zich neer. Ik zag dat iedereen aangedaan was door haar huilen. Ik vroeg de groep ook lekker te gaan liggen om naar mooie muziek te luisteren.
Woorden waren op dit moment niet nodig.

Ik wilde haar tijd geven om verder tot rust te komen, dus liet ik de schildering even voor wat het was. Een paar dagen later vroeg ze me of we er samen naar konden kijken. Ik vroeg de groep of ze mee wilden kijken. Samen zo op de grond zittend zei ze: ‘Dit is mijn hart zoals ik het al jaren voel. Ik wist het eigenlijk niet, totdat ik het schilderde.’ Ze vertelde haar verhaal voor het eerst, nu zonder tranen, maar met boosheid. Heel veel boosheid!
‘Ik heb het opgegeven vrouw te zijn en heb me volledig aangepast aan de mannenwereld. Ik zou niet weten wie ik ben als vrouw, als meisje...’

Een trotse vrouw

Mijn helend hartHet was de laatste avond van de reis toen ze verscheen in haar net gekochte jurk. Zo’n jurk had ze al jaren niet meer gedragen. Ze stond voor de groep en toonde een nieuwe collage, vol trots.
‘Kijk!’ zei ze, ‘Mijn hart is nog niet geheeld, maar ik ben op weg. Ik durf weer te dromen, te verlangen en mezelf vrouw te voelen.’
Dit keer was het de groep die huilde van ontroering.

Jaren later kwam ze bij me voor een coachingsessie. Ik opende de deur en zag het doorleefde gezicht van een mooie vrouw. Ik keek dieper in haar ogen en glimlachte. Gelukkig, het meisje leefde ook in haar.

Diana Bergsma schrijft mooie coaching verhalen:

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

12jul

De kunst van Innerlijke vrijheid

We kennen allemaal het gevoel van innerlijke vrijheid. We kennen ook het gevoel dat we tegen de grenzen van deze vrijheid aanlopen. Dat kan op fysiek, emotioneel of geestelijk vlak zijn. Bijvoorbeeld wanneer we te veel hebben gewerkt, we in een conflict met een ander komen of wanneer er tegengestelde belangen zijn. Omdat alles continu verandert, krijgen we hier regelmatig mee te maken.

De kunst van innerlijke vrijheid is....

om kalm en gelijkmoedig met veranderingen mee te bewegen en tegelijkertijd trouw te blijven aan dat waar jij in gelooft. Om openheid te bewaren voor het geloof van een ander en de waan van de dag waarin zich tal van situaties aandienen. Je bewust zijn van de innerlijke vrijheid die er altijd is, zorgt ervoor dat je op een afstand situaties kunt bezien en ruimte schept voor bewuste keuzes; passend bij wat jij echt wilt.

Want hoe verleidelijk is het om je te verschuilen achter sociale maskers? We handelen naar wat we denken dat ‘correct’ gedrag is en negeren we vaak wat we zelf voelen of denken, om de goedkeuring van de mensen om ons heen te krijgen. Door onze maskers voelen we ons misschien wel veilig en comfortabel, maar juist comfort is vaak een van de grootste oorzaken van ontevredenheid.

We denken dat onze maskers...

en het comfort dat zij brengen ons gelukkig zullen maken, maar in werkelijkheid weerhouden ze ons ervan te groeien en voelen we ons beperkt en ontevreden. Je maskers afzetten vereist moed. Maar als je het eindelijk doet, zul je meer goedkeuring dan ooit tevoren krijgen, niet alleen van anderen maar meer nog van jezelf, omdat je nu jezelf goedkeurt. Resultaat? Innerlijke vrijheid...

 

Ga mee op reis..

Sinds jaren bieden wij bijzondere en verrassende spirituele reizen. Bewustwordingsreizen op een inspirerende plek in Spanje en Italië, die jouw laten bloeien en groeien als mens! Hier krijg je direct inzicht in waar het in de essentie bij jou om draait.
Dat levert fundamentele inzichten, veranderingen, integratie en heling op en kan een doorbraak in je leven betekenen. 

Wat kun je verwachten?

Alle spirituele reizen gaan over persoonlijke groei, bewustwording, vitaliteit en stress management. Ze helpen je zelfvertrouwen, inzicht, intuïtie, verlangen, liefde, eigenwaarde, energie, wilskracht, communicatie, passie, balans in en tussen werk en privé te krijgen en talenten te vergroten en te verdiepen. Zodat jij je potentieel kunt leven!

Onder onze spirituele reizen hebben wij een aantal Coaching Vakanties. Wij zijn dé deskundige op dit gebied en werken alleen samen met professionele begeleiders met een flinke dosis ervaring binnen therapie, coaching en counseling. Ieder heeft zijn eigen specialisme en volgde erkende opleidingen in zijn vakgebied. Bekijk onze spirituele reizen.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

08jul

Zet je kwaliteiten in als intrinsieke kracht


Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.

Het is ons licht, niet onze duisternis, waarvoor we het meeste bang zijn.

We vragen onszelf af: “Wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?”

Je bent een kind van God. We zijn geboren om de pracht die in ons is, te openbaren.

En als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen

toestemming hetzelfde te doen.

Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn,

bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

- Marianna Williiamson -

 

De tijd waarin we leven doet een stevig beroep op onze innerlijke kracht. De maatschappelijke dynamiek brengt vaak onzekerheden met zich mee. Dit vraagt om een antwoord dat te vinden is in zekerheid die van binnenuit komt. Bijvoorbeeld door het verder ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. Immers wat je in je hebt, is er. Die zekerheid heb je.

Zet je kwaliteiten in als intrinsieke krachtMaar hoe kunnen we dit realiseren in de dagelijkse praktijk? Hoe bied je de uitdagingen het hoofd die de waan van de dag met zich meebrengt? Hoe zorg je voor de ontwikkeling van je kwaliteiten? Er zijn tal van korte termijn oplossingen, die uiteindelijk tot niets wezenlijks leiden. Duurzame oplossingen ontstaan wanneer je ruimte maakt om je kwaliteiten tot wasdom te laten komen en je de moed hebt  om deze optimaal in te zetten. Om keuzes te maken die passen bij wie je werkelijk bent en wat bij je hoort. Ook midden in een oceaan van chaos is deze innerlijke bron altijd aan te spreken.

Ken je het gevoel dat je in een noodsituatie precies weet wat je te doen staat? Zonder nadenken weet je precies wat er nodig is en zet je automatisch je kwaliteiten in. Dat is de natuur, het ‘oer’ in je. Het is ons vaak afgeleerd om deze kracht in te zetten in bijvoorbeeld het werkende leven. Dan ontstaat er op den duur disbalans, stress, burn-out.

Vanuit persoonlijk leiderschap kun je aan het roer blijven staan en koersen op jouw unieke kracht, je kwaliteiten en vaardigheden die je opgedaan hebt in je geleefde tijd. Het vraagt om moed om naar binnen te gaan, telkens weer. Om van daaruit de antwoorden te vinden en je keuzes te maken. Jou leidend naar een duurzame vorm van zekerheid en meer geluk. Dat is wij wij jou mee kunnen helpen! Ga eens mee op reis.
 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

08jul

Samengestelde gezinnen: een nieuw nest bouwen

Je hebt een hele weg achter de rug, meestal een weg met aardig wat hobbels en bobbels: gescheiden en samen de zorg voor jullie kinderen. Na een heel proces ben je blij: een nieuwe relatie ziet het licht en jullie hebben zin om samen verder te gaan. Samen... met jullie kinderen.

Jullie willen het natuurlijk goed doen; een fijn, warm en gezellig nieuw gezin. Vol enthousiasme slaan jullie een nieuwe weg in. Maar wat kun je allemaal tegenkomen op die weg?

Even wat ‘feiten’

Samengestelde gezinnen: een nieuw nest bouwen​66% Van de nieuw samengestelde gezinnen blijkt jammer genoeg weer uit elkaar te gaan. In 34% van de situaties gaat het wel goed. Wat kun je doen om bij die groep aan te sluiten?

Het is belangrijk om elkaar te steunen en, hoe kan het ook anders, communicatie is essentieel. Helder communiceren over je verwachtingen en verlangens. Daarbij ook onbevooroordeeld luisteren naar de ander zodat er echt ruimte is om verwachtingen en verlangens naast elkaar te leggen. Zo kun je samen kijken hoe je ruimte kunt gaan maken voor elkaar.

Kinderen vinden het vaak ook nog lastig dat hun ouders gescheiden zijn en juist door weer een nieuwe gezinssituatie kunnen die gevoelens naar boven komen. Wijs dus om ook daarvoor ruimte te maken. Het mag er zijn...

Een aantal tips

* Wees geduldig en realistisch

Een nieuw gezin begint altijd uit een verliessituatie. Het kost tijd voor kinderen en ex-partners om dit te verwerken, te accepteren en een plekje te geven. Streef niet naar het perfecte nieuwe gezin.

* Neem als stiefouder niet de ouderrol over

Een kind heeft maar één biologische moeder en één biologische vader. Kinderen zijn loyaal aan hun ouders. Neem als stiefouder niet de ouderrol over. Zorg er zeker in het begin voor dat je een ‘extraatje’ bent voor de kinderen. Bouw samen aan een vertrouwensband.

* Blijf investeren in je relatie

Nog meer als in een ‘gewoon’ gezin is de relatie tussen jou en je partner van essentieel belang voor je samengestelde gezin. De verbindingen in het samengestelde gezin vallen of staan met de partnerrelatie.

Het blijkt dat samengestelde gezinnen ruwweg een viertal fases doorlopen (Heybroek & Overgaauw, 2004):

Fase I: de droomperiode. De ouder en nieuwe partner zijn verliefd en denken alles aan te kunnen. Ze gaan er van uit dat als zij hun best maar doen, alles goed komt.

Fase II: de periode van wakker liggen. De ouder en nieuwe partner hadden bedacht welke problemen ze tegen zouden kunnen komen in hun nieuwe gezin, maar de praktijk blijkt anders te zijn. Er ontstaan spanningen. De stiefouder krijgt irritaties en negatieve gevoelens richting de stiefkinderen, maar weet niet goed of hij/zij hierover kan praten met de partner. Veel stiefouders liggen wakker en piekeren over deze problemen. Ze doen zo hun best en het lukt niet. De kinderen verwachten van alles van de stiefouder maar lijken weinig terug te geven. De stiefouder heeft het gevoel er niet toe te doen.

Fase III: de periode van de nachtmerries. Negatieve gevoelens jegens de stiefkinderen komen de stiefouder steeds hoger te zitten en het is onmogelijk om de teleurstelling langer te verbergen. Er is frustratie omdat er zoveel verwachtingen waren die niet uitkomen. Een stiefouder ervaart dat er veel minder tolerantie is voor het stiefkind dan voor de eigen kinderen. Spanningen en conflicten lopen op. Meestal geeft de stiefouder aan zo niet langer verder te kunnen gaan. In deze fase gaat men met elkaar praten, wendt zich eventueel tot de hulpverlening of wordt in het uiterste geval de relatie beëindigd.

Fase IV: de periode van droom en werkelijkheid. De nachtmerries zijn overleefd en er is een redelijke harmonie ontstaan. Een periode van geven en nemen is begonnen en daarmee de integratie van het samengestelde gezin. Maar het blijft een illusie dat het samengestelde gezin net zo hecht zal worden als een kerngezin. Op bepaalde, vooral emotionele, momenten is het toch weer duidelijk dat er sprake is van verschillende partijen.

Zoals blijkt uit bovenstaande is het een belangrijke taak voor samengestelde gezinnen om verwachtingen die er zijn ten opzichte van elkaar en van de nieuwe rol als stiefouder en stiefkind met elkaar te onderzoeken. Ook het bespreken van de voorrangsregels die er in het samengestelde gezin zijn, is belangrijk (Cottyn, 2012). Komt men hier samen niet uit en/of blijven er spanningen bestaan, dan kan gezinstherapie een uitkomst bieden.

Natuurlijk wil je een nieuwe start maken en een hecht team vormen met je partner en samen weer een fijn en liefdevol nest bieden aan de kinderen. De hobbels en bobbels kunnen pijnlijk zijn, oud zeer oproepen bij zowel jullie als partners maar ook bij de kinderen. Het is goed om daar niet alleen mee rond te blijven lopen en je licht eens op te steken bij specialisten die jullie op weg kunnen helpen. Zoals al eerder benoemd: communicatie over wensen en verlangens zijn heel erg belangrijk. Maak daar iets speels van, iets dat vanuit plezier gedeeld kan worden met elkaar door bijvoorbeeld met een collage aan de slag te gaan.

Neem ook de tijd om deze nieuwe weg met elkaar te leren kennen, het is een ontdekkingsreis met elkaar waarbij je samen allerlei nieuwe elementen met elkaar gaat uitvinden.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

03jul

Als het even niet vanzelf gaat...

Depressie; we hebben allemaal wel eens mindere momenten als een blue monday, een gevoel van eenzaamheid of het idee dat de hele wereld het op je gemunt heeft. Meestal is dat na een paar dagen wel weer overgewaaid. Maar wat als dat niet zo is?

Wanneer je je depressief voelt, is het niet eenvoudig om erachter te komen wat de oorzaak is. Vaak komt een depressie niet voort uit één oorzaak, maar vloeit eerder voort uit een combinatie van factoren. Dat kan een traumatische gebeurtenis zijn, levensomstandigheden, een genetische aanleg. Zo zijn er zeker nog meer oorzaken van depressiviteit.

Een aantal redenen waarom mensen depressief raken:

Chronische Stress

Een beetje stress kan best goed voor je zijn. Wanneer het chronisch wordt, raakt je stress-hormoon permanent verhoogd en raken je hormonale processen uit balans. Langdurige stress kan tot depressie leiden.

Financiële schulden

Er is geen twijfel dat geld belangrijk is in de samenleving. Chronisch geldgebrek of zelfs schulden kunnen je een algemeen gevoel van hopeloosheid geven.

Een negatief beeld over je lichaam

In een samenleving geobsedeerd door het 'ideale lichaamstype' ligt het op de loer jezelf steeds de maat te nemen en als verre van ideaal te gaan zien. Je zelfbeeld en zelfliefde hebben hier onder te lijden.

Verbroken relaties

Een relatiebreuk is een van de meest stressvolle ervaringen, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer je vol vertrouwen met een partner leefde en je je emotioneel sterk gehecht voelde, kan een breuk een grote invloed op je gemoed hebben. Ook het gevoel dat je niet goed genoeg bent wordt vaak op dit soort momenten versterkt.

Om het hoofd te kunnen bieden aan depressieve gevoelens helpt het om positieve mechanismen te ontwikkelen. Wanneer je op onderzoek gaat naar innerlijke conflicten, kun je inzicht krijgen in welke punten jou stress brengen. Dit inzicht geeft je ruimte om nieuwe keuzes te maken, die jou innerlijke rust brengen.

Het kan heel fijn zijn om de hulp van iemand in te roepen die er voor jou is, onbevooroordeeld, om je door jouw proces heen te helpen. Een coach of therapeut kan je helpen om een nieuwe balans te vinden, om je positiever over jezelf te gaan voelen. Een coach kan je vooral ook laten zien hoe je zelf je innerlijke kracht weer kunt oppakken.  

Wat helpt?

  • Zorg voor een fijne routine in je dagelijkse dingen
  • Doe aan beweging, het maakt gezonde stoffen aan in je hersenen
  • Eet gezond; het is letterlijk en figuurlijk voeding
  • Neem voldoende rust

Laaf je aan de juiste mensen. Zoek een omgeving waar jij je comfortabel voelt. Dat kan al heel klein zijn; een plekje in de natuur. Probeer creatief te zijn, positief ingestelde mensen te ontmoeten. Onthoud dat je elk moment de keuze hebt hoe je omgaat met de dingen die zich in je leven aandienen. Zet gewoon de eerste stap, ook al is het een mini-stap. Schaam je zeker niet om hulp in te roepen. Wees trots op jezelf!

Een spirituele reis of een individuele coaching traject heeft al vele mensen geholpen. Zet NU die eerste stap!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod