Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema relatie-liefde

30dec

Mooi blog geschreven door Amber Schulze, teamlid van Festival van Liefde.

Wonderlijk toch dat we een oordeel hebben over het uiten van onze emoties. We doens ons best onze emoties in te houden, vaak met veel moeite. Ons gezicht verkrampt en vervormt om maar niet te laten zien dat we moeten huilen of boosheid ervaren. Schaamte uiten we liever niet en we generen ons voor onze rode wangen die ons verraden.

Je oordeel over het uiten van je emotiesWe leven in een wereld waarin we geleerd hebben dat er iets bestaat als: mens én natuur. Daardoor is de scheiding tussen ons en de natuur geboren, alsof we er geen onderdeel van uitmaken. Wij mensen denken zelfs dat we bóven de natuur staan; wij zijn het middelpunt van het universum. We willen de natuur controleren, bedwingen en beïnvloeden. Wij willen onze innerlijke natuur controleren. Wij accepteren onze natuur niet en we zijn er soms zelfs bang voor.
We zijn bang dat als we eenmaal gaan huilen we ons te kwetsbaar opstellen, bang om fouten te maken, of om in woede uit te barsten met misschien wel geweld tot gevolg. We zijn bang de controle te verliezen.

Emotie is een expressie van energie, E-motie= Energy in motion. Als de emotie wordt ingehouden, wordt de beweging van energie onderdrukt, het kan een ophoping van energie in de vorm van spanning worden die zich vast gaat zetten in het lichaam of eens ‘plotseling’ tot uitbarsting zal komen, net als een vulkaan. De ironie is dat we soms bang zijn voor die uitbarsting, waardoor we ons juist inhouden en daardoor de zogenaamde controle juist verliezen, dan worden we als het ware de emotie, dan neemt het ons in beslag.

We hoeven ons niet te identificeren met onze emotie. We zíjn bijvoorbeeld niet boos, maar we vóelen boosheid. Het is een beweging van energie waar we ons bewust van kunnen zijn en die, als we het laten stromen, ontspanning geeft en energie om tot essentiële actie over te gaan. Vrij zijn in onze expressie zorgt voor een vrije doorstroom van energie. Helemaal zijn met wat er is, dat voelt ontspannen en krachtig tegelijk. De natuur is niet te bedwingen, wel te accepteren én we kunnen leren er mee om te gaan. 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

18dec

Gedicht van Aart van Wijk

LIEFDE
Liefde is niet iets wat je voelt, 
hebt, zoekt of wilt

liefde is iets wat al je “bent” sinds 
jouw eerste ademteug in dit leven

het is de kern van wie jij ten diepste bent 
ook al ben je dat misschien vergeten 
of (deels) kwijtgeraakt

liefde is geen object dat je kunt hebben of bezitten

liefde heeft ook niets met een ander iemand te maken
want dat zou betekenen dat er geen liefde meer is 
als die ander ineens weg is

liefde is onze natuurlijke zijnstoestand 
het is de universele “state of mind” van de ziel

liefde wordt kapotgemaakt door ons denken. 
want onze “mind” verzint makkelijk 1.000 redenen 
waarom wij geen liefde kunnen “zijn” en waarom 
wij onze liefde niet aan de ander kunnen geven

liefde kent 1.000 vormen en 1.000 uitingen. 
met ieder mens die jou dierbaar is heb jij 
een unieke liefdesband

liefde is speels, creatief, zacht, stromend, sprankelend, tintelend, kalm, extatisch, spiegelend, confronterend, brandend, verbindend, oordeelloos, wild, helend, dienend, hemels, aards en zalig

liefde vergt aandacht, bewustzijn, oefening en discipline
totdat jij werkelijk liefde “bent” … want dan stroomt 
de liefde volautomatisch

liefde vraagt ook om waarheid … waarheid en liefde 
zijn de twee kanten van dezelfde medaille
leer de waarheid kennen en jij zult liefde “zijn”

wie in de waarheid groeit, groeit evenzeer 
in de liefde (en andersom)

wie liefde “is”, voelt eigenliefde 
dat is een universele wet van het bewustzijn

wie in liefde en waarheid “is”, leert God kennen
dat is de mystieke kant van liefde

liefde en angst zijn communicerende vaten
laat jouw angsten een voor een los
en je zult in jezelf steeds meer liefde ervaren

liefde “zijn” is het grootste cadeau 
dat jij jezelf kunt geven

liefde “zijn” kan enkel in het “hier & nu”
ook dat is een universele wet van het bewustzijn

wees liefde …en je bent volmaakt gelukkig

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Liefde is niet iets wat je voelthttp://uitgeverijbewust-zijn.nl/boeken/daar-is-liefde 

Dit gedicht is opgenomen in Aart zijn dichtbundel

"Dáár is liefde" met daarin 68 werken over de liefde en het hartsbewustzijn. 

Ga mee met onze Festivals van Liefde►

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

07dec

De kracht van klank in ieder van ons

Sound Healing is bewust gebruik maken van de energie van geluid om meer welzijn te scheppen. De trilling van de klank doet het werk. Niet alleen om je welzijn te verbeteren, maar ook om je bewustzijn te vergroten. Sound Healing is gebaseerd op het gegeven dat alle materie een vibratie heeft, klank dus ook, met een specifieke frequentie.

Veel oude beschavingen en moderne inheemse culturen hebben gebruikt geluid om te genezen en toegang tot een hoger niveau van bewustzijn voor duizenden jaren.

De kracht van klank in ieder van onsSound Healing wordt vaak als instrument ingezet om verandering te bewerkstelligen, bijvoorbeeld via meditatie en het creëren van meer ontspanning. Ook wordt geluid gebruikt om de staat van hersengolven te veranderen om bijvoorbeeld mensen met slaapstoornissen te helpen of creatieve expressie te vergemakkelijken.

Er zijn bijzondere momenten waarbij klank kan helpen, zoals bij moeilijke overgangen in het leven, zoals geboorte en dood. We zien steeds meer dat de medische gemeenschap gebruikt maakt van klank voor verschillende toepassingen zoals tijdens een operatie om pijn te verlichten, galstenen te breken en spieren ontspannen met ultrageluid. Artsen vinden steeds vaker de resonantiefrequentie van organen waardoor ze weer in een gezonde toestand te trillen zijn.

Jouw eigen sound heeft natuurlijk ook een trilling die je in kunt zetten voor je welzijn en ontwikkeling: stemexpressie. Veel mensen vinden het spannend om hun stem te laten klinken, omdat er een idee is dat ze niet kunnen zingen. Daar gaat het met stemexpressie absoluut niet om! Je gebruikt puur je klank die werkt als trilling door je lichaam dat als ware een klankkast is. De trilling van jouw klank, trilt door alle lagen van jouw lichaam. Met klank kun je een innerlijke reis maken door je chakra’s waardoor je op heel subtiele niveaus zowel fysiek en emotioneel meer ruimte, vrijheid en balans kunt scheppen.

Er zijn verschillende manieren om door middel van klank met delen van je lichaam in contact te komen. Je kunt klinken op je organen, maar ook op je chakra's of delen van je lichaam zoals bijvoorbeeld je bekken.

Werken met klank zoals stemexpressie brengt:

  • meer balans en harmonie; je fysieke, emotionele en mentale niveaus kunnen stress, vermoeidheid, spanning los gaan laten
  • je stem laten klinken, schept heel veel ruimte; het brengt een gevoel van vrijheid
  • waar je met je verstand niet bij kunt, kan de kracht van trilling wel bij komen
  • je raakt meer verbonden met je lijf en voelt je meer in je centrum, je fundament wordt steviger
  • je vitaliteit gaat weer stromen

En zo zijn er nog veel meer prachtige resultaten te benoemen. Bovenal: ga het zelf gewoon eens ervaren in onze spirituele reizen/retraite. Klik hier

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

02dec

Liefdevol leven is de moeite waard

De meeste mensen zullen het ermee eens zijn: meer liefde zal onze wereld mooier maken. En toch laten we ons regelmatig meeslepen door emoties die precies het tegenovergestelde teweeg brengen. Angst, haat, afgunst, wantrouwen, oneerlijkheid, woede. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien we er niet bepaald getraind worden in ‘lief hebben’. We worden vooral getraind in kritisch denken, in angst en negativiteit.

Wie leeft vanuit liefde ervaart geen stress, geen angsten, geen woede en haat. Op die manier wordt je leven mooier en ontwikkel jij je tot een milder, liefdevoller mens. Hierdoor vergroot je de positieve invloed die je hebt op de mensen om je heen.

Liefdevol leven is absoluut de moeite waard, maar vraagt wel enige bewustwording en training. Wat liefde laat groeien is bewust tijd nemen voor jezelf. Een korte pauze waarin je geniet van een heerlijke kop koffie thee of chocolademelk, een wandeling in het bos, een ontspannen bad of meditatie, waarbij je heerlijk tot rust komt. Besef dat gedachten die te maken hebben met het verleden dit niet kunnen veranderen en gedachten over de toekomst je weerhouden ECHT te genieten van je leven dat NU plaats vindt. Ons Festival van Liefde helpt je hierbij!

Blog: Liefdevol levenVoel liefde voor jezelf 

Je bent uniek met je eigen kwaliteiten en competenties. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar accepteer de verschillen die er zijn. Geloof erin dat als je geeft, je ook terug zult krijgen en meer dan genoeg. Als je terug kijkt naar de ware basis draait alles om liefde. Als je de dingen met liefde en aandacht doet, zal het zowel voor jou als voor anderen positief merkbaar zijn.

Het is ook mooi om jezelf te oefenen in de kracht van dankbaarheid. Door je te focussen op alles wat je wel hebt in plaats van je gedachten terug te laten komen naar wat je niet hebt. Denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent: de vriendschappen om je heen, je gezondheid en alle andere mooie dingen waar je blij mee mag zijn.

Natuurlijk neemt het leven ook onverwachte en niet altijd gewenste wendingen. Ga mee met de stroom van het leven en probeer je eigen leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Misschien kun je er iets uit leren, ook al is het een moeilijke periode. Door het te zien als een waardevolle les kun je er een positieve draai aan geven. 

“What most people need to learn in life is how to love people and use things instead of using people and loving things.”     -Zelda Fitzgerald

Ga mee met het festival van Liefde!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het GRATIS E-BOOK "Het leven wil je"

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod