Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema spirituele-reizen

20feb

Mijn reis bestaat uit dat ik weet dat ik "bewustzijn" ben.

Ken je dat gevoel dat als je weer wakker wordt vanuit een ziek lichaam je zo energiek kan voelen? Dat is precies hoe ik me nu voel, 5 dagen ontspannen toegelaten dat me lichaam rust nodig had, griepje, snotneus en koorstaanvallen.

Heerlijk om niets te doen, nou ja niets doen past niet bij me. Ik ben nog in gedachten teruggegaan naar mijn eerste retraite van dit jaar "een nieuw begin". Dat was het voor mij ook! Ik realiseer me hoe ouder ik word, ik meer getraind raak om opnieuw te beginnen. Geen wonder misschien als je elke maand op een "spirituele reis" met jezelf bent, want in feite is dat mijn werk. Door met groepen te werken heb ik de mogelijkheid om elke maand een week mijn eigen reis te maken.

Mijn reis bestaat uit dat ik weet dat ik " bewustzijn " ben, en dat ik mij bewust ben van het feit dat ik bewustzijn ben. Ha, ja dat is waarnemen vanuit verschillende dimensies. Kan jij je voorstellen dat jij invloed hebt op jouw bewustzijn, dat je een shift kan maken door je negatieve gedachtes om te zetten naar positieve?

Dit is een mooie oefening daarvoor: kies 1 mantra, die je de aankomende twee weken elke dag 2 uur oefent. Een mantra kan zijn: ik ben liefde, ik ben krachtig, ik ben ...als het maar positief is! Probeer eens groot te denken, probeer het je voor te stellen dat je al je mantra bent. Voel eens wat er met je gebeurd met deze gedachte? Schrik je terug? Mag je het niet zijn? Als dat zo is dan ben je aangekomen bij een oude overtuiging, die heeft je tot nu toe verteld "dat ben je niet waard" e.d.

Kijk deze oude overtuiging maar in de ogen en realiseer je dat jij, alleen jij, nu dus met jouw bewustzijn invloed hebt! Soms is er nog pijn of een andere emotie achter je oude overtuiging, laat het toe, voel het maar. Het mag er óók zijn! Vul je zelf op met liefde, liefde heelt!

Terug naar mijn reflectie en mijn reis met de groep van de retraite "een nieuw begin". Deze tien mensen maken nu een shift, kan jij je voorstellen wat een impact zij maken op hun omgeving, als ze hun mantra worden?

Wat wordt jou mantra? Liefde Diana

 

 

 

 

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

08feb

'Een Kluizenaar, is dat echt een talènt?

Ik vecht al mijn hele leven tegen die neiging in mezelf van veel behoefte hebben aan alleen zijn, aan stilte en rust, aan me regelmatig willen terugtrekken. Want dat is toch geen 'normale' behoefte, dat is toch....ik weet niet, ráár?! Dat denk ik tenminste, wie heeft dat nou...'

De opluchting die het haar gaf, een vrouw van ergens in de 50, om te ontdekken dat deze 'neiging' een archetypische kracht vertegenwoordigt, en geen 'afwijking' is, was ontroerend om te zien.

Aan het einde van de dag ging ze naar huis met de rijkdom van haar 12 talenten en in het bijzonder voor het eerst in haar leven gelukkig met haar Kluizenaar.

Hoe goed ken jij jezelf en waardeer je 'neigingen en behoeften' die misschien afwijken van de norm, afgekeurd zijn toen je opgroeide of zijn ondergedoken omdat ze niet passen in je zelfbeeld?

Bureau WonderWell in Zutphen

De thema's talentontwikkeling en bezieling zijn steeds belangrijker in onze kantelende samenleving. Het behoort tot mijn missie om mensen bij te staan in het proces van het (her)vinden van hun intrinsieke kracht en bestemming, zodat angst en onzekerheid kunnen transformeren naar vertrouwen en verhoogd bewustzijn. 

Bron blog en talentontwikkeling Michèle Wattel
Haar website is: http://www.wonderwell.nl/htm_nl/agenda.htm

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

02feb

Waarom is knuffelen goed voor je

Hoe heerlijk is het om na een lange (rot)dag geknuffeld te worden door je geliefde, een vriendin of je mams? Iedereen wil het! 

Wist je dat...wat het knuffelen nóg fijner maakt?

1. KNUFFELEN GOED IS VOOR JE GEZONDHEID? 
Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, een stofje in je hersenen. Gevolg? Je bloeddruk gaat omlaag en je voelt minder stress. 

2. KNUFFELEN JE SEKSLEVEN (EN DUS OOK JE RELATIE) EEN BOOST GEEFT? 
De meest onschuldige, lieve knuffels met je partner leiden in de meeste gevallen tot een vrijpartij. Een aanraking tijdens een knuffel kan ervoor zorgen dat erdopamine vrij komt. Dit hormoon verhoogt je seksuele verlangens! Oelala. 

3. KNUFFELEN WOORDEN OVERBODIG MAAKT? 
Zeg het met een knuffel! Niet iedereen staat te springen om zijn/haar gevoel onder woorden te brengen. Ook als je simpelweg een keer geen zin hebt om
te praten kan je de ander met een (innige) omhelzing net zoveel zeggen. 

4. KNUFFELEN HELPT OM BETER TE COMMUNICEREN? 
Knuffelen is heel erg fijn: je bent dicht bij elkaar en dat voelt vertrouwd. En als je je vertrouwd voelt, deel je makkelijker wat er op je hart ligt. Daarbij helpt het je om 'de juiste woorden' te vinden én te gebruiken. Je psychische intimiteitneemt toe en je communiceert beter waardoor je relatie verbetert. Score!

Festival van Liefde5. KNUFFELEN GELUKKIG(ER) MAAKT? 
Zoals eerder genoemd, wordt tijdens het knuffelen het hormoon oxytocine aangemaakt. Ditzelfde stofje verhoogt je geluksgevoel. Dat betekent dus niet alleen een gelukkigere jij en een kostbaar moment, maar ook een fijnere relatie, vriendschap en/of familieband. Wil je dit versterken en heb je een boost nodig kom dan naar het Festival van Liefde - thema relaties 27-29 mei 2016

 

 

Bron van de tekst is Metronieuws.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

01feb

Online coachen en begeleiden

Iedere dag online contact met de coach

Het grote voordeel is:

 • Dat op elk moment van de dag via de mail online contact gemaakt kan worden met de e-coach,
 • Doordat de mogelijkheid aanwezig is voor de gecoachte om op elk minuut van de dag of nacht contact gezocht kan worden met de coach online, geeft dat veel clienten het gevoel dat de coach werkelijk op elk gewenst moment aanwezig is!

Exclusief: de e-coach helemaal alleen voor jou

Online coachen en begeleidenDe coach online is er helemaal voor jou! De gecoachte kan rustig de tijd nemen om de vragen van de coach rustig te overdenken. De gecoachte stuurt pas een mail terug naar zijn coach als hij de vragen goed heeft doordacht en een passend antwoord heeft gevonden, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht.
Deze manier van werken geeft clienten het bijzondere gevoel dat de online-coach exclusief bezig is voor jou en voor niemand anders.

Kern van het online coachen

 • Vergroten van levens kwaliteit 
 • Toekomst mogelijkheden te ontwikkelen 
 • De talenten en kwaliteiten onderzoeken
 • Bevorderen van zelfstandigheid

Wat gebeurd er precies met online coaching?

 • De coach stuurt een bevestiging van het ontvangstbericht van de client waar de coach uitlegt welke mogelijkheden er zijn van het online coachen.
 • Vervolgens moet er worden vastgesteld hoe lang de periode van het online coachen gaat duren. Welke kosten zijn er?
 • Afhankelijk welke periodes coaches hanteren, kan de client kiesen uit mailen met de online coach:
 • Per etmaal,
 • Per week of,
 • een traject van een aantal weken.
 • Waarin de client de coach kan mailen wanneer de client wil of wanneer de client er behoefte toe voelt om contact te zoeken met de coach online.
 • De client maakt een keuze uit hoelang de periode van het online coachen gaat duren.
 • De coach zal uitleggen hoe coachen en online coachen werkt.
 • Betaling aan de coach online geschiedt  - vooraf.
 • Wil de client anoniem blijven dan bestaat er een mogelijkheid dat een ander voor de client de betaling doet.

Voordelen mailen met de coach online

Coachen via de mail is een uitkomst voor iedereen die een druk en onregelmatig leven heeft,

 • Veilig, omdat niemand je direct kan beoordelen,
 • De anonimiteit van het mailen geeft veel meer gelegenheid tot openheid,
 • In je eigen tijd, op welk tijdstip van de dag of nacht dan ook, kan er contact gezocht worden met de e-coach,
 • In je eigen vertrouwde omgeving zoek je contact met de e-coach.
 • Voordeel coaching online versus telefonisch coachen

Tijdens een coaching sessie door de telefoon, zal de client direct moeten reageren en antwoorden op de coach. Via de mail kan er echter alle tijd genomen worden door de gecoachte om goed na te denken op de vragen van de coach voordat de gecoachte zal reageren. Mailen met de e-coach geeft een diepgang dat telefonisch coachen mist.

Waarom werkt online coaching zo goed?

Wat is de reden dat het online coachen zo goed werkt? De online hulpverlening en online coaching heeft in Nederland de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling gemaakt. De reden van het grote succes van het online coachen is dat het zo goed werkt omdat:

 • De structuur van het online coachen overzichtelijk is,
 • E-coachen effectief is: als gecoachte weet je ook precies waar je je bevind tijdens het coachingproces,
 • De concentratie van de gecoachte op het probleem zeer hoog is,

Vraag Nu je online coaching aan! 

bron uit: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod