Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema mindfulness-stress

16dec

Vakantietrends 2016 volgens de ANWB

Het is 2016, het begin van een nieuw jaar. Tijd om vakantieplannen te maken. Wordt het een lange roadtrip naar een ver land in Zuid-Europa of ga je je eigen vakantie mixen door bijvoorbeeld luxueus te kamperen middenin in de natuur? Of laat je het allemaal van het toeval afhangen en durf jij blind op vakantie te gaan met naar bestemming onbekend? Echte durfals gaan in hun eentje op reis en ontmoeten zo de locals. Trendwatcher Tessa aan de Stegge van trendbureau Cherry Picker weet wat er 'in' is op het gebied van vakantie. Zij tipt de nieuwste trends voor jouw vakantie in 2016! 

Op avontuur met onbekende gelijkgestemden

De eerste trend voor het nieuwe jaar is: doe het samen. Oftewel: ervaringen en inspiratie opdoen samen met gelijkgestemden. Zo logeer je komend jaar op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs met je caravan naast de beurs en ontmoet je zo al gelijkgestemden voor op de camping.

Chic kamperen, kan dat?

Het was lange tijd ondenkbaar: buiten overnachten en toch slapen in luxe. In het nieuwe jaar worden goedkoop en chic gematcht: een outdoorbeleving gaat gepaard met luxe overnachtingen. TerraVelo organiseert bijvoorbeeld fietstochten waarbij je ’s nachts logeert in luxe tenten en bij Eurocamp kun je heerlijk slapen in, jawel, een luxe boomhut.

Ultieme vrijheid: roadtrip

In het dagelijks leven zit je waarschijnlijk een groot gedeelte van de dag met je telefoon in je hand. Als je ergens heen gaat, zet je gewoon je navigatie aan en je komt er. Wil je de ultieme vrijheid ervaren? Ga dan eens op rondreis en laat je navigeren door de sterren of vraag de lokale bevolking onderweg naar de weg. Toch nog even online? Kijk dan op de site Hipcamp waar je origineel kunt kamperen bij de boer!

Voor durfals: alleen op reis

Is je man/vrouw weer eens een weekend weg om te fietsen met vrienden of vriendinnen? Geen zorgen, ga gewoon in je eentje op avontuur! Als je alleen reist, leer je jezelf beter kennen en wie weet wie je nog allemaal tegenkomt. Ga eens een dag uitwaaien op de Wadden in je eentje of cultuursnuiven in Krakau, en zie wat dit je brengt!

Lees verder

Natuurlijk willen we de spirituele vakantie reizen ook even in het zonnetje zetten! 

 

 

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

15dec

Vergeving

Sommige ervaringen zijn moeilijk te vergeven, bijvoorbeeld bij een delicaat onderwerp als seksueel misbruik. Veel mensen vragen zich af of je zoiets wel kunt vergeven. Zo’n gebeurtenis heeft zulke vergaande gevolgen.

Wanneer het besef daarvan begint door te dringen komt er vaak niet alleen woede bij jezelf naar boven, maar ook een roep naar revanche. Vergeving staat zeker niet vanzelfsprekend op de eerst plaats.

Tijd nodig?

Vergeving is niet iets dat je af kunt dwingen, ook niet bij jezelf. Tijd speelt hierin een belangrijke rol. Maar is het vergeven van de dader noodzakelijk om te kunnen helen? Is het nodig de dader te vergeven om verder te kunnen gaan? Misschien is het essentieler om de keuze te maken om verder te gaan en de ervaring achter je te laten, om jezelf te vergeven. Tenslotte is vergeving vooral helend voor jezelf, niet voor de ander.

Wanneer je gezonde grenzen in je leven hebt ontwikkelt, ben je klaar voor een volgende stap: loslaten. Dit betekent dat de de boosheid over het verleden laat gaan. Je zegt daarmee niet: ‘Het was niet erg wat er gebeurde’. Je praat niets goed. Het enige wat je zegt is: ‘Ik laat het los’. Vanaf dat moment is de dader een stuk minder belangrijk. Je bevrijdt jezelf.

Op een Amerikaanse website vonden we een helder verzoek aan hulpverlening van iemand die seksueel misbruikt is:

 • Als je mij wilt helpen, houd hier dan rekening mee.
 • Heb geduld met me terwijl ik uitvogel of ik je durf te vertrouwen.
 • Laat mij je mijn verhaal vertellen. Het hele verhaal. Op mijn eigen manier.
 • Accepteer dat wat ik ook gedaan heb, ik mijn best heb gedaan. Ik heb gedaan wat mij indertijd het beste leek.
 • Ik ben niet een statistiek. Ik ben deze persoon, uniek en bijzonder.
 • Oordeel niet over mij. Ik ben niet goed of slecht, ik ben wie ik ben en dat is alles wat ik kan zijn.
 • Ga er niet vanuit dat je het beter weet dan ik. Jij weet alleen wat ik jou vertel over mij. Dat is maar een deel van wie ik ben.
 • Denk nooit dat je weet wat ik moet doen. Dat weet je niet. Ik mag in de war zijn, maar ik ben nog steeds de expert van mijn eigen leven.
 • Belast me niet met jouw verwachtingen, ik heb genoeg moeite om met die van mij om te gaan.
 • Luister naar mijn gevoelens, niet slechts mijn woorden en accepteer ze allemaal. Als jij dat niet kunt, hoe zou ik het dan ooit moeten leren?
 • Red mij niet. Dat kan ik zelf wel. Ik was slim genoeg om hulp te zoeken, toch?’

In de kern gaat seksueel misbruik over je grens, het schendt je persoonlijke integriteit en je hebt boosheid nodig om je grens te kunnen (her)stellen. Kan jij je boosheid nog geen plaats geven?  Wil je graag een veilige mogelijkheid om deze ervaringen zoveel als kan te verwerken? De pijn los te laten, je eigen lichaam weer terug te nemen, je identiteit te herstellen en te helen?

 

 

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

15dec

Is MEDITATIE NET ZO KALMEREND ALS RITALIN

Blog van MITCHELL RIETVELD van Manners.nl

Tegenwoordig is het niet iets dat enkel door monniken in oosterse tempels wordt gedaan: meditatie. Wij in het westen maken mindfulness en meditatie ook steeds meer een onderdeel van ons leven. Toch zien veel van ons het nog als iets te zweverig, hebben velen geen idee wat het nu eigenlijk écht is en al helemaal niet wat het oplevert.

Dit terwijl het in principe alleen maar voordelen met zich meebrengt. Het is niet voor niets dat een grote ondernemer als Richard Branson zich bezighoudt met mindfulness en meditatie. Laten we eens beginnen met een simpele, maar duidelijke omschrijving van mindfulness: bewust in het hier en nu, zonder oordeel te geven, je aandacht ergens op richten. Oftewel: objectieve focus.

Simpelweg focus, zonder een oordeel te vellen over hetgeen waar je op focust. In de huidige tijd waarin we drieduizend dingen tegelijk willen, terwijl we in ons hoofd zitten met gebeurtenissen uit het verleden en ons zorgen maken over de toekomst, daarin kan een beetje focus wonderen verrichten. Mindfulnesstraining – waaronder meditatie – kan helpen die focus te verkrijgen. Het heeft een soortgelijk effect als ritalin, maar daar komen we zo op terug.

Hoe dan?

Je kent het gezegde ‘oefening baart kunst’: daar is niks van gelogen. Tijdens een meditatiesessie probeer jij je te focussen op één ding. Bijvoorbeeld je ademhaling, (de tinteling in) je vingertoppen of elk lichaamsdeel om de beurt. Tijdens zo’n sessie merk je – althans, dat is een soort van de bedoeling – dat je gedachten zullen afdwalen naar… wat dan ook. Zodra je dit opmerkt, er bewust van bent: mindful, dan is dat juist goed en moet je de focus weer leggen op hetgeen waar je mee bezig was.

Hoe vaker je dit doet, hoe beter jij in staat gaat worden die focus te behouden en hoe sneller je een afdwaling opmerkt. En dan, dan zit je op de goede weg. Tijdens zo’n sessie verminderen de stresshormonen in je lichaam, verlaagt je bloeddruk, kalmeert je lichaam en uiteraard ook je geest. En dat al met slechts 5 minuten per dag.

Wat levert het dan praktisch op?

Die getrainde focus ga je terugzien in alle handelingen die je verricht. Of het nu op de werkvloer is, tijdens het sporten, tijdens een presentatie of tijdens het voorbereiden/maken van een tentamen. Overal zul jij je beter kunnen focussen en beter presteren. Merk je dat al na 1 sessie? Absoluut niet. Sterker nog: na je eerste twee of drie sessies voel jij je wellicht zelfs slechter. Daarna ga je beetje bij beetje het positieve verschil echt merken.

Belangrijk is wel dat je het blijft doen, maar dat is met alles zo. Stop je met sporten, verlies je ook spierkracht. Stop je met medicijnen, dan ga je dat ook merken. Hetzelfde geldt dus voor meditatie.

 

 

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod