Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema persoonlijke-ontwikkeling

22mar

Fietsvakantie Vennbahn

Op zoek naar een fietsvakantie in de regio België, Luxemburg, Duitsland en Nederland? En houdt u ervan om door mooie heuvelachtige gebieden te fietsen? Dan is een fietsvakantie over de Vennbahn de perfecte keuze voor u! De Vennbahn is een oude speerweg in de Oostkantons, die door het Verdrag van Versailles aan België toegewezen werd. De Vennbahn is ongeveer 125 km lang en slingert door 3 verschillende landen. Tijdens uw fietstocht passeert u gebieden al s de Hoge-Venen en Eifel en steden met elk hun eigen landelijke uitstraling en cultuur.

Fietsvakantie Vennbahn; 125 km aan prachtige heuvelachtige gebieden

Tijdens uw fietstocht langs de Vennbahn zult u veel prachtige heuvelachtige gebieden tegenkomen. Onder natuur- en fietsliefhebbers is dit dan ook een zeer populaire fietsroute. U hoeft echter niet bang te zijn dat de heuvels u tijdens het fietsen te zwaar worden. Door de verkeersvrije wegen en voormalige spoorbanen fietst u met minimale inspanning in alle rust uw fietstocht uit. Daarnaast is de gemiddelde stijging van de gehele Vennbahn nog geen 2%. Doordat u fietst door verschillende landen en gebieden, zult u zich tijdens uw fietstocht niet gauw gaan vervelen. Deze fietsroute biedt namelijk een grote diversiteit in natuur, landschap, historie en cultuur. Onderweg komt u ook nog eens langs mooie steden als Eupen, Monschau en Aken.

Bezienswaardigheden die u tijdens uw fietsroute niet mag missen

De eerste bezienswaardigheden vindt u in de Belgische stad Eupen, waar u vele prachtige kerken en herenhuizen tegen zult komen en daarbij een eigen parlementsgebouw. Na de grote Wesertalsperre (stuwdam) en bijbehorend meer vindt u het natuurpark De Hoge Venen in, een erg populaire bestemming onder wandelaars en fietsers. Het drielandenpunt Luxemburg-Duitsland-België is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, en even verderop vindt u het stuwmeer gelegen aan de Bütgenbach. Wat ook niet mag ontbreken tijdens uw fietstocht is een bezoekje aan Aken, hier vindt u de beroemde Dom van Aken en daartegenover het gotische stadhuis. Dit en nog veel meer staat u te wachten tijdens een prachtige fietsroute langs de Vennbahn.

Fietsvakanties Vennbahn

Een fietsvakantie langs de Vennbahn belooft u veel pracht en praal in verschillende landen en gebieden. Bij Eigenwijzereizen.nl, uw specialist in fiets- en wandelvakanties, boekt u de 8-daagse fietsvakantie Vennbahn. Bezoek de website van Eigenwijzereizen.nl voor een overzicht van alle wandel- en fietsreizen.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

19mar

Je vlucht is vertraagd, krijg je geld terug?

Iedereen die het weleens heeft mee gemaakt weet hoe lastig het is om geld terug te krijgen voor een vertraagde, geannuleerde of overgeboekte vlucht. Waar moet je dan terecht om een klacht in te dienen en hoe krijg jij je geld snel terug.

Om er even wat cijfers in te gooien: in 2017 hebben 385.000 passagiers die via Nederlandse luchthavens vlogen recht op in totaal 135 miljoen euro. Dat is gemiddeld €350 per persoon! Zonde als je dat aan je voorbij laat gaan. Er is nu een gratis tool die voortaan al je vluchten, ook die van tot drie jaar terug, checkt of ze voor compensatie in aanmerking komen. Handig!

Website AirHelp lanceerde eerder deze week een tool die je in een druk op de knop laat zien voor welke vluchten je een zogenoemde claim in kunt dienen. Niet alleen recente vluchten, maar ook die tot drie jaar terug! Plus: de tool houdt automatisch je nieuwe vluchten bij, zodat jij ook vanzelf een seintje krijgt wanneer je eenmaal weer terug bent en recht hebt op geld.

Je vlucht is vertraagd, krijg je geld terug?

Hoe werkt de tool?

Eigenlijk heel simpel: je hebt een mailaccount nodig bij Google, Outlook of Hotmail. Krijg je je tickets of bevestigingen via een andere aanbieder binnen, dan is het wél mogelijk om mails door te sturen naar een van deze drie opties. Op die manier kun je alsnog gebruik maken van de tool. Ook is het mogelijk om meerdere inboxen aan te melden binnen een AirHelp-account. Handmatig toevoegen is nog geen optie, wordt het in de toekomst wel.

Daarna geef je AirHelp toestemming om je mailbox door te spitten op tickets en/of bevestigingen. That’s it! AirHelp heeft gemiddeld 40 seconden nodig om een check te doen, en je krijgt gelijk de status te zien. Zit er een vlucht bij die in aanmerking komt voor een claim? Dan komt er een rode stip op je kaart te staan en kun je AirHelp met een klik toestemming geven om ermee aan de slag te gaan. Toekomstige vluchten worden automatisch meegenomen: zolang je ingelogd bent wordt namelijk elke 22 uur een update doorgevoerd. Log je toch liever elke keer uit? Dan start de volgende check wanneer je opnieuw inlogt op de site.

Wil je meer weten? Ga gelijk dan naar de website

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

17mar

De Spirituele Allochtoon – Eindelijk Vrij 

Hoe bevrijd je je van een verleden van geweld, onderdrukking en hardnekkige dogma’s? Samira Ahale schreef een boek over de gevolgen van haar onveilige jeugd, en de stappen die ze heeft gezet om zichzelf te bevrijden.

Gebaseerd op Een cursus in wonderen en kennis van de chakra’s.
Samira is mindful- en transpersoonlijk coach en woont en werkt in Paterswolde, waar ze coaching, trainingen en workshops geeft en mensen helpt om licht en vrij te leven. Haar boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk vrij verschijnt 31 maart bij uitgeverij Booklight.

Een onveilige jeugd met fysiek, verbaal en emotioneel geweld leidde tot een vlucht. Na haar scheiding, die ze angstvallig geheim hield voor haar familie, kwam ze in een diep dal terecht. Maar ze hervond zichzelf en klom eruit. Ze startte met haar praktijk ‘De huiskamer voor mindfulness’ om mensen te helpen innerlijke vrede te vinden.  

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij kan lezers inspireren hun eigen weg te banen uit de situatie waarin ze terecht zijn gekomen. Zodat ze een nieuw en fris begin kunnen maken en schade uit het verleden geen belemmering meer is voor de toekomst.

Samira Ahale (1977) is opgegroeid in Antwerpen en van Marokkaanse afkomst. Ze woont sinds 2001 in Nederland. Ze is moeder van twee kinderen. De Spirituele Allochtoon – Eindelijk Vrij is geïnspireerd door, een cursus in wonderen en de werking van de chakra’s. In 2018 verwacht ze ook een biografie uit te geven onder de naam De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis, waarin ze haar dubbelleven en haar vlucht naar vrijheid beschrijft.

Wil je het boek kopen? Klik hier

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

17mar

De keuze - leven in vrijheid

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

'Je moet sterk zijn om te vergeven. Vergeven is niet kwijtschelden of rechtvaardigen. Vergiffenis heeft niks te maken met gerechtigheid. Vergiffenis is een egoïstische daad om jezelf te bevrijden van de beheersing van het verleden.' – Dr. Edith Eger

Over de auteur:
Edith Eger werd geboren in Hongarije. Na de oorlog verhuisde ze naar de Verenigde Staten, waar ze psychologie studeerde. In haar praktijk behandelt ze onder meer militairen en oorlogsveteranen, en slachtoffers van lichamelijke en geestelijke mishandeling. De keuze is haar eerste boek.

Wil je het boek kopen? Klik hier

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod