Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema mindfulness-reizen

08feb

Ben je soms ook zo aan rust toe?

Ik zie het om me heen, mensen zijn druk met volle agenda's en ze moeten nu eenmaal die 24 uur opmaken. Gelukkig zit er dan nog wel “slaaptijd” in die 24 uur. Alhoewel ik ook hoor dat veel mensen niet genoeg slaap krijgen of slaapproblemen hebben. "Geen tijd hebben is de meest fundamentele ervaring van onze tijd geworden", zegt filosofe en schrijfster Joke J. Hermsen (1961).

Ja, dat kan ik wel bevestigen maar het hangt er wel van af waar je woont in deze wereld denk ik dan, terugdenkend aan mijn twaalf jaar wonen in Zuid Spanje. In ieder geval is mijn leven drastisch verandert sinds 2009. Het jaar van mijn terugkeer en een nieuwe start om vanuit Nederland mijn bedrijfje op te zetten.

Ik ren nu ook rond met een drukke agenda, de ooit eens Spaanse rust en siësta's heb ik al lang vergeten want ik moet mee in deze hectiek wil ik ook zichtbaar zijn voor mijn klanten. Ik word overvoerd met marketing strategieën, netwerken, promotie strategieën en linken met andere websites. Het is een race geworden tegen de klok, ik kan helaas niet meer uren in een dag proppen al zou ik dat soms willen want ik heb altijd het gevoel "ik ben niet klaar" en erger nog "ik kan mijn innerlijke klok niet meer voelen".

Dus naast al het marketing werk had ik in Spanje nog het gevoel echt nodig te zijn in mijn werk en dat kon ik ook zonder te rennen maar in therapeuten land als Nederland lukt mij dit dus echt niet. Dat brengt toch wel een andere vraag naar boven: ben ik als coach - counselor echt nodig in Nederland?

Eerlijk gezegd: Nee, ben ik niet. mensen kunnen kiezen aan een overvloed van therapieën, spirituele reizen, retraites e.d. van alternatief tot regulier. Mensen kunnen ook kiezen uit allerlei prijsklasse, duurzaamheid, van zweverigheid tot praktisch, kortom de klant bepaalt. En zo hoort het ook!

Ik vind het eigenlijk ook best fijn gevoel om niet nodig te zijn, weten dat het leven door draait ook zonder mij. Een verlichting van verantwoordelijkheidsgevoel.

En toch doe ik mee, ik organiseer retraites, niet voor de mensen hier, ik ben goed in wat ik doe, maar Nederland zit heus niet specifiek op mij te wachten. Tijdens zo'n retraite kom ik tot rust, even geen telefoon, geen agenda, geen marketing. Ik vind dan voor even mijn innerlijke klok. Dan weet ik weer voor wie ik het doe: MEZELF.

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod