Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema spirituele-vakantie

12sep

Biodanza: Dans van het leven

Blog: wat is BiodanzaBiodanza is de dans van het leven. Het voorvoegsel ‘Bio’ komt van het griekse ‘bios’, wat ‘leven’ betekent. Samengetrokken met het spaanse ‘danza’ ontspringt de metafoor van Biodanza als de ‘Dans van het Leven’. Biodanza is dansen met bewegen vanuit een impuls, een gevoel. Je hoort muziek. Die muziek doet iets met je en dat gevoel laat jou bewegen.

De grondlegger van Biodanza, Rolando Toro; psycholoog, medicus en antropoloog, werd in 2002 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn werk. Hij introduceerde Biodanza als een organisch systeem van oefeningen. Dit systeem stelt je in staat om in je eigen tempo en in een veilige omgeving te groeien, meer zin te krijgen in het leven en je zelfvertrouwen te vergroten.

Ook word je aangemoedigd je creatieve vermogens aan te spreken, je gevoelens van liefde en respect te uiten en te beseffen dat je niet alleen in het leven staat.

De dansen en oefeningen leren je dat je intens kunt genieten van elk moment door de vijf lijnen te beleven en te helen :

  • Vitaliteit: het leven met energie tegemoet treden.
  • Affectiviteit: tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde.
  • Creativiteit: je creatieve vermogens aanspreken.
  • Seksualiteit: het ervaren van verlangen en plezier in je vrouw-/man-zijn en je eigen sensualiteit.
  • Transcendentie: het uitstijgen boven je ego om hogere niveaus te bereiken van eenwording met de mensheid, de natuur en de kosmos.

Biodanza gaat ervan uit dat bij iedere persoon één of meerdere lijnen voor een deel geblokkeerd zijn. Biodanza stimuleert de minder ontwikkelde lijnen en helpt ze te integreren en harmoniseren.

Door de beweging van binnenuit, ontstaat er ook  innerlijke kracht en lenigheid. Om zo te kunnen bewegen dat het klopt, dat je voelt dat je leeft. Biodanza kan je ondersteunen om een nieuwe manier van leven te creëren.
Terwijl je danst, kun je niet oordelen. Kun je jezelf niet loskoppelen van het leven, want als je danst ben je vol leven in de dynamiek van jouw dans.

Ook wij geven workshops waarin Biodanza verweven is. Ga je een keer mee? Schrijf je in op onze online magazine!

​​

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod