Wij doen alles voor jouw geluk

De kracht van anders samen leven

Steeds meer draait het in de maatschappij om produceren en consumeren. De nadruk wordt vaak gelegd op het intellectuele en niet zozeer op gevoelens en intuïtie. Sterker nog, deze worden vaak als lastig ervaren. Het is nog steeds zo dat er in de sociale sector veel minder wordt verdiend dan in de zakelijke dienstverlening. Wat gebeurt er als geld weg valt? Wat gebeurt er als je structureel gevoelens negeert? Dit leidt tot crisis, stress, depressie. Een weinig positief beeld vind je ook niet?

Duurzamer samen leven

Gelukkig zijn we intelligente wezens en zit het in onze natuur om te groeien, te evolueren. In de natuur groeit alles naar het licht, het vind linksom of rechtsom een manier om te leven. Onze evolutie zou kunnen bestaan uit een nieuwe, andere, manier van samen leven en samen werken. Waar we andere manieren vinden om werk te verdelen, onderwijs te geven, geldsystemen in te richten en om te gaan met zorgverlening. Ook kunnen we nog grote stappen zetten door kwaliteiten en talenten op de juiste plaatsen in te zetten waar mensen mensen het beste tot hun recht komen. Dan ontstaat er duurzaam resultaat.

Samen uitvinden

De kunst is om met elkaar een gezondere, betere, leukere manier van samen leven uit te vinden. Dit betekent de dingen niet meer vanuit gewoonte doen, maar ze op een nieuwe manier aanpakken. Nieuwe mogelijkheden ontstaan door met een andere bril te kijken naar samenleven, wonen, werk, school en zorg. Er zijn diverse initiatieven die al op een andere manier samenleven, zoals bijvoorbeeld Damanhur in Italie.

De kracht van een gemeenschap

De kracht van anders samen levenDe grondwet van Damanhur stelt dat je altijd positief moet denken en dieren vol vertrouwen tegemoet moet treden. De filosofie is gebaseerd op actie, optimisme en de basisgedachte dat iedereen leeft met het doel iets van zichzelf aan anderen over te brengen. Spiritualiteit speelt een grote rol, maar er is niets zweverigs aan het dagelijks leven in Damanhur. Er zijn gemeenschappelijke taken, zoals opvoeden, koken, schoonmaken en de omgeving onderhouden en verfraaien.

Damanhur is gebaseerd op diversiteit en verandering en dit kan worden toegepast op alles binnen de gemeenschap. De filosofie is gebaseerd op actie, optimisme en de basisgedachte dat iedereen leeft met het doel iets van zichzelf aan anderen over te brengen en een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de samenleving.

Toegevoegde waarde

Om sociale, ideologische, religieuze of financiële redenen kun je kiezen om in een dergelijke gemeenschap te gaan wonen. Het kan een grote stap zijn, maar misschien wel net die stap die jouw leven de waarde geeft waarnaar je op zoek bent.

Bron: Gedeeltelijk van http://www.damanhur.nlPlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

75.4 2976 22