Wij doen alles voor jouw geluk

Een verhaal uit mijn coaching praktijk en vanuit mijn nieuwe e-book : Het wonder leven. Diana Bergsma organiseert spirituele vakanties.

De kracht van klanken

De kracht van klanken​Toeval bestaat niet, zegt men. Dat geloof ik ook. Ik zie tijdens onze reizen dat de groepen in samenstelling afgestemd zijn op elkaar. Dat juist deze mensen elkaar treffen die week is niet gepland, maar ook niet toevallig. Ze brengen thema' s met zich mee waar de andere groepsleden zich in herkennen.
Een van mijn vaardigheden is om die dynamiek in te zetten in een groep, dat het lijkt alsof die ontmoetingen tussen de mensen als vanzelfsprekend verlopen.
Soms is een groep buitengewoon op elkaar afgestemd en kan ik als coach direct meer de diepte in. Met diepte bedoel dat ik andere lagen aanspreek, die nog verborgen, maar heel erg mooi zijn.

Het raakt me altijd weer bijzonder als ik zie hoe liefde en respect zich op een natuurlijke wijze ontvouwen tussen de mensen. Ze vertrouwen elkaar de meest intieme momenten toe.
Als dit gebeurt ontstaat er een magie in een groep, een buitengewone energie die helend is voor iedere deelnemer. En ook voor mij.
Deze energie geeft een opening tot iets nieuws, een andere dimensie waarin mensen diepe wonden kunnen helen. We gaan dan voorbij het spreken, het begrijpen, voorbij de ratio. We zijn aangekomen bij het wonder van het leven.

De helende werking van soundhealing

Ik heb door de jaren heen geleerd me over te geven aan deze energie, aan dit wonder wat zich ook in mij voltrekt. Ik vind het belangrijk om te werken met deze energie. Op zo’n moment is de techniek van het soundhealen een mooie aanvulling. Meestal begin ik samen met de groep te klanken: we vormen een oo, een uu, een aa. De klanken samen vormen een geheel, er ontstaat een trilling. Als groep worden we opgenomen in iets dat groter is dan onze individuele ‘ik.’ ‘Ik’ word ‘wij.’ Het klanken maakt verborgen emoties los. Emoties waarvan je zelf niet wist dat ze er zaten soms…

Een voorbeeld: de transformatie van een vrouw

Het is ook op zo’n moment dat een van de deelnemers voor het eerst haar diepe pijn voelde en zich eraan kon overgeven tijdens de soundhealing. De groep trok zich wat terug en ging zitten. Ik kon doorgaan met mijn klanken, samen met haar. Ik zag haar veranderen van een volwassene in een kind. Met grote, angstige ogen keek ze me aan, huilend. Ze riep om haar moeder.
Ik gunde haar deze ervaring en ging door tot ze tot rust kwam en weer haar volwassen ‘ik’ was.
De spanning in haar lijf en gezicht waren verdwenen. Ze straalde zelfs. Iets nieuws was tot bloei gekomen, doordat ze dwars door de pijn en de emotie gegaan was. De pijn had plaats gemaakt voor opluchting en nieuwe kracht.
Een kracht die haar leven verder zou veranderen.

Na zoveel jaar coachen blijft het voor mij een geschenk om in overgave het wonder ‘leven’ niet te begrijpen, maar haar te voelen. Dat is mijn kracht. 

 

Vraag NU GRATIS het e-book aan "het leven wil je

Diana Bergsma schrijft mooie coaching verhalen:Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

60.0 3035 22