Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema mindfulness-meditatie

30aug

De Stilte in Atmani

De Stilte in Atmani
Ik ben ontzettend dankbaar dat ik met deze voor mij zeer belangrijke leerschool in aanraking ben gekomen, het heeft mij geholpen weer mezelf te mogen zijn; boos als ik boos ben en blij als ik blij ben. Het klinkt simpel maar voor mij was dat het zeker niet. In 1996 ben ik de 3 jarige Encounter training gaan doen op de Humaniversity, encounter betekent ‘ontmoeting’, in deze training leer je feedback geven aan anderen en ontvangen, soms op zeer intense wijze. Heel wat dagen kon ik alleen nog maar fluisterend een drankje aan de bar bestellen omdat ik mijn stem was kwijt geraakt in een van de schreeuwsessies. Nadat ik de training had afgerond was ik een ander mens, ik voelde me krachtig en sterk, met het gevoel dat ik voor niemand zijn emoties meer bang hoefde te zijn.  

Wat ik echter miste in de Humaniversity was de stilte. Ik ging bijeenkomsten, Satsangs, bezoeken van spirituele leraren op zoek naar innerlijke rust. Ik was dan niet zo bang meer voor anderen, de gedachten in mijn eigen hoofd konden me nog steeds de stuipen op het lijf jagen. Wat een ongelooflijke rotzooi konden mijn hersenen produceren, hoe klein konden mijn eigen gedachten me maken. Hoe meer van deze gedachten hoe kleiner ik leek te worden en er leek geen einde aan te komen. Bij een van deze bijeenkomsten kwam ik min of meer toevallig terecht bij de Satsang van Tyohar, een Israelische DJ die ook claimde ‘verlicht’ te zijn. Sceptisch ging ik naar binnen, ik had al heel wat mafkezen gezien en ik had mijn setje oordelen al klaar. Echter het moment dat ik de zaal binnenliep voelde ik dat dit anders was, een serene rust hing in de lucht. Een paar muzikanten speelden zachte meditatieve muziek en op het moment dat Tyohar plaats nam op de stoel wist ik dat deze man inderdaad de innerlijke rust had waar ik al zo lang naar op zoek was. Ik besloot ter plekke zijn spirituele centrum, zijn ‘ashram’ te gaan bezoeken. Ik nam een baantje als teamleider in een callcentre en werkte als bedrijfsleider in discotheek Trancebuddha. Na 10 maanden had ik het geld bij elkaar om naar Costa Rica te gaan waar zijn ashram ‘Pachamama’ zich bevond. Mijn plan om 6 weken te gaan hield geen stand tegen de rust en de schoonheid die ik daar ervaarde en ik verscheurde mijn retourticket.

Gevonden
Echter de situatie vroeg dat ik na 3 maanden weer terug moest naar Nederland. Ik werkte een heel seizoen keihard en aan het einde van de zomer zat ik weer in het vliegtuig naar Costa Rica. Ditmaal bleef ik 9 maanden, werd onderdeel van de gemeenschap en ging o.a. de AUM meditatie leiden. De structuur van Pachamama bestond uit het doen van werkzaamheden, in mijn geval het verzorgen van het geluid tijdens de Satsangs, en elke 6 weken een 10 daagse stilte retraite waarin het leven gewoon doorging, echter helemaal in stilte. Na de retraite was het altijd feest, Tyohar draaide de hele nacht zijn mooiste platen en iedereen ging uit zijn dak. Tijdens een van de retraites op een avond terwijl de hele gemeenschap bijeen kwam om te mediteren viel bij mij het kwartje. Een moment waarin de stilte opeens voelbaar werd, een moment waarin geen plaats meer was voor gedachten, een moment van eeuwige tijdloosheid…dit moment. In een vreemd soort roes liep ik na afloop naar mijn tentje. Ik had gevonden waar ik mijn hele leven naar op zoek was geweest.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod