Wij doen alles voor jouw geluk

We zijn dol op echte mensen

We houden niet van mensen die ’nep’ zijn, die zichzelf en de omgeving voor de gek houden. We houden van echte mensen. Die zichzelf blootgeven, die helemaal zichzelf durven zijn. 

1. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen

Echte mensen zijn..Kwetsbaarheid houdt in dat je jezelf durft bloot te geven. Dat je jezelf in situaties zet waarin je gekwetst zou kunnen worden, maar dit risico toch neemt omdat kwetsbaar zijn je leven mooier maakt.

We zijn bang om ons bloot te geven, en dat is logisch. Het is ook eng. Maar hoe reageer jij als iemand zich kwetsbaar opstelt?

  • Een vriendin vertelt je dat ze al jaren een eetstoornis heeft.
  • Je zoontje komt uit de kast en vertelt dat hij op jongens valt.
  • Een vriend vertelt dat hij in een burn-out terecht is gekomen.
  • Een vriendin deelt een van haar grootste onzekerheden met je.

Krijg je dan de neiging om die persoon meteen te pakken op zijn kwetsbaarheden? Natuurlijk niet. Je krijgt de neiging om je over de ander te ontfermen. Om een knuffel uit te delen. Je hebt het gevoel dat je dichter bij elkaar komt.

Door kwetsbaar te zijn laat je zien dat je mens bent. Hierdoor maak je beter en dieper contact met de mensen om je heen. Dat, en je kunt stoppen met jezelf beter voordoen dan je bent. Omdat je simpelweg kunt laten zien wie je bent, zonder dat je je ervoor hoeft te schamen.

2. Stop met oordelen

Oordelen over mensen is onze manier om ons beter te voelen over onszelf. Het is ook bijzonder niet-authentiek. Als jij namelijk echt leeft vanuit wie je van binnen bent, dan voel je geen drang om anderen te veroordelen.

Dan heb je juist eerder de neiging om iedereen in z’n waarde te laten. Stop met roddelen, stop met oordelen over de mensen in je leven. Houd het lekker bij jezelf. Dat is uiteindelijk veel makkelijker, en ook veel puurder.

3. Besef dat je imperfect mag zijn

Zoals je bent, ben je goed. Dat heb je vast al vaker voorbij zien komen, maar het is lastig om dat écht zo te voelen.

Het accepteren van je ’imperfecties’ is een goede manier om authentieker te leven. Je schaamt jezelf niet voor de dingen die ’verkeerd’ aan je zouden zijn, en je doet niet meer krampachtig je best om die eigenschappen te veranderen.

Blog Echte mensen zijn...Ja, ten opzichte van het ongrijpbare ’ideaalbeeld’ heb je gebreken. Ik weet dat dat voor mij geldt:

  • Ik vind mezelf te lui.
  • Ik vind m’n buik niet plat genoeg.
  • Ik vind mezelf niet sociaal genoeg.
  • Ik vind mezelf niet capabel genoeg.

Maar ik leer om mijn ’imperfecties’ te omarmen, en van mezelf te houden. Ook al ben ik niet perfect. Natuurlijk kun je vanuit daar nog werken aan jezelf. Een spirituele reis kan je daar mee helpen! Gun het jezelf!

 

Bronvermelding SoChicken Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

68.9 2976 22