Wij doen alles voor jouw geluk

Fietsvakantie Vennbahn

Op zoek naar een fietsvakantie in de regio België, Luxemburg, Duitsland en Nederland? En houdt u ervan om door mooie heuvelachtige gebieden te fietsen? Dan is een fietsvakantie over de Vennbahn de perfecte keuze voor u! De Vennbahn is een oude speerweg in de Oostkantons, die door het Verdrag van Versailles aan België toegewezen werd. De Vennbahn is ongeveer 125 km lang en slingert door 3 verschillende landen. Tijdens uw fietstocht passeert u gebieden al s de Hoge-Venen en Eifel en steden met elk hun eigen landelijke uitstraling en cultuur.

Fietsvakantie Vennbahn; 125 km aan prachtige heuvelachtige gebieden

Tijdens uw fietstocht langs de Vennbahn zult u veel prachtige heuvelachtige gebieden tegenkomen. Onder natuur- en fietsliefhebbers is dit dan ook een zeer populaire fietsroute. U hoeft echter niet bang te zijn dat de heuvels u tijdens het fietsen te zwaar worden. Door de verkeersvrije wegen en voormalige spoorbanen fietst u met minimale inspanning in alle rust uw fietstocht uit. Daarnaast is de gemiddelde stijging van de gehele Vennbahn nog geen 2%. Doordat u fietst door verschillende landen en gebieden, zult u zich tijdens uw fietstocht niet gauw gaan vervelen. Deze fietsroute biedt namelijk een grote diversiteit in natuur, landschap, historie en cultuur. Onderweg komt u ook nog eens langs mooie steden als Eupen, Monschau en Aken.

Bezienswaardigheden die u tijdens uw fietsroute niet mag missen

De eerste bezienswaardigheden vindt u in de Belgische stad Eupen, waar u vele prachtige kerken en herenhuizen tegen zult komen en daarbij een eigen parlementsgebouw. Na de grote Wesertalsperre (stuwdam) en bijbehorend meer vindt u het natuurpark De Hoge Venen in, een erg populaire bestemming onder wandelaars en fietsers. Het drielandenpunt Luxemburg-Duitsland-België is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, en even verderop vindt u het stuwmeer gelegen aan de Bütgenbach. Wat ook niet mag ontbreken tijdens uw fietstocht is een bezoekje aan Aken, hier vindt u de beroemde Dom van Aken en daartegenover het gotische stadhuis. Dit en nog veel meer staat u te wachten tijdens een prachtige fietsroute langs de Vennbahn.

Fietsvakanties Vennbahn

Een fietsvakantie langs de Vennbahn belooft u veel pracht en praal in verschillende landen en gebieden. Bij Eigenwijzereizen.nl, uw specialist in fiets- en wandelvakanties, boekt u de 8-daagse fietsvakantie Vennbahn. Bezoek de website van Eigenwijzereizen.nl voor een overzicht van alle wandel- en fietsreizen.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

93.5 3069 22