Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema spirituele-vakantie

20mar

Journaliste Eva: Heldinnen Retraite Review

Langzaam laat ik mijn lichaam meevoeren door de zwaartekracht. Ik val van voor naar achter en van links naar rechts. Zeven paar vrouwenhanden vangen mij op en duwen mij weer weg. Mijn ogen zijn dicht en mijn lichaam heeft zich overgegeven en is ontspannen. Ik leer weer te voelen en vertrouw er op dat deze vrouwen mij niet laten vallen. We hebben samen gelachen, gehuild en geschreeuwd. We luisterden aandachtig naar elkaars verhalen en durfden ons kwetsbaar op te stellen. Allemaal hebben we onze thuissituatie achtergelaten en kwamen we hier bijeen in een villa. Hier hebben we ruim een week samen gereisd op zoek naar onze vrouwenkracht, een wonder - baarlijke innerlijke zoektocht naar de heldin in onszelf. Een pad dat we samen, hand in hand, bewandelden.

Heldinnen retraite

“Het moedercomplex is niet mijn moeder. Het is mijn complex. Het is de manier waarop mijn psyché mijn moeder in zich heeft opgenomen” quote Diana. We schilderen ons eigen zelfbeeld samen met het beeld dat we van onze moeder hebben. Moedercomplexen komen uitgebreid aan bod in deze heldinnenweek, want door je moeder af te wijzen, wijs je je eigen vrouw-zijn af. We kijken naar onze identificatie met onze moeder en reflecteren wat voor gevolgen die voor onze levens heeft gehad. Bijvoorbeeld door middel van familieopstellingen, waarbij Diana actief werkt met soundhealing. Allemaal om weer in contact te komen onze eigen vrouwelijke essentie.

Onzichtbaar

Ik krijg te horen dat ik onzichtbaar ben, dat ik me als een kameleon voortbeweeg en nauwelijks merkbaar ben totdat ik praat. Bij het maken van mijn zelfportret teken ik een muur om me heen, want ik weet zelf eigenlijk ook wel dat die onzichtbaarheid er zit. Ik vind het fijn om onzichtbaar te zijn, zodat ik rustig kan observeren en waarnemen wat er gebeurt. Mijn eerste reactie is dan ook: ‘daar hoef ik toch niet van af!’ Toch, na er meer over gepraat te hebben realiseer ik me dat het fijn zou zijn wat vaker over die muur heen zou kijken. Het blokkeert me soms in nieuwe situaties en ik lijk anders over te komen dan ik zou willen, of misschien wel anders dan ik werkelijk ben. Maar waar komt die muur toch vandaan? “De persoon die je nu bent, past niet bij het zelfbeeld dat je nu hebt” is een observatie die ik van Diana krijg. Dat komt hard bij me binnen. We bekijken de bekende dader-slachtoffers-redders driehoek en iedereen herkent verschillende rollen. Terugdenkend aan het gezin waarin ik opgroeide en aan mijn moeder in het bijzonder, kom ik er achter dat ik mezelf vaak als dader zag en nog veel schuld.

Intensief

Heldinnen retraiteMet Diana ga je intensief, maar ook creatief aan de slag en ze daagt je uit om jezelf niet meer te ontlopen. Aan het einde van de week lijkt iedereen veranderd en verlicht, het is net alsof iedere vrouw meer straalt. Met een mooie slotceremonie wordt de retraite afgesloten. De drempels, zelfbeelden en moedertekeningen worden ritueel verbrand, zodat we kunnen loslaten en uit volle borst onszelf een heldin kunnen noemen. De laatste avond heeft iedereen iets voorbereid om de groep te bedanken. Algemeen, maar ook individueel op iedere deelnemer gericht. Ter afsluiting schrijf ik mijn gedicht aan de vrouwengroep. Ik ben blij deze vrouwen ontmoet te hebben en ga met voldoening, afsluiting, maar ook met nieuwe inzichten weer terug naar huis.  gevoelens in me heb. Verschillende gebeurtenissen, vanaf mijn jeugd tot vandaag-de-dag, hebben ertoe geleid dat ik mezelf toestond om een muur om mij heen te bouwen. Ik ga mezelf proberen te zien als mijn eigen redder, schuldpatronen doorbreken en de muur neerhalen.

Ik werd gezien

Ik was vergeten hoe mooi het is om vrouw te zijn, maar ik heb het weer ervaren dankzij deze vrouwen hier om mij heen. Ik voel het weer; hoe krachtig we zijn, vol energie, liefde en compassie. Deze week werd ik weer gezien, echt gezien zonder behoefte te hebben aan de muur die mij onzichtbaar maakt. Mijn ogen keerden zich even naar binnen en ik kwam er achter dat meer was dan ik dacht te zijn. Ik zag mijn moeder, vader, broer en zus. Ik vond de patronen waar ik in zat en hoe ze me gevormd hebben tot wie ik was. Maar nu ben ik de drempel overgegaan en zie mezelf zoals ik ben. Ik moet nog groeien, ontdekken, vechten en overwinnen. Maar dankzij mijn zusters die mij met open armen hebben ontvangen en meegedragen op de weg naar binnen, weet ik dat ik het kan: want ik ben een heldin.’  

Uit Magazine Onkruid. Tekst en foto: Journaliste Eva van der Veen ( Zij heeft meegedaan aan de Heldinnen retraite in Spanje)

Wil je mee met de Heldinnen Retraite? Kijk NU op onze home page voor ons andere aanbod.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod