Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema boeken-persoonlijke-ontwikkeling

28jan

Boek: Helen van Seksueel misbruik van Ivonne Meeuwsen

Bijzonder om te zien hoe levens elkaar ontmoeten. Ik ontmoette Ivonne door haar werk bij tientjes. Ivonne is samen met Erna Smeekens oprichter van deze stichting. (Tientjes is in het kort gezegd een netwerk, waarvan je voor een tientje lid kunt worden). Ik had een collega van Ivonne gevraagd om mee te schrijven voor mijn boek. Dus ineens zaten we in onze boeken. Nu is een boek schrijven, in mijn situatie "samenstellen, interviewen en coachen" een heel creatief proces waarbij zeventien vrouwen inspirerend aan mee hebben gewerkt.

Het boek "Helen van seksueel misbruik " is naar mijn inziens een belangrijke bijdrage voor therapeuten en mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Belangrijk aan dit boek is dat het "slachtofferschap" ter sprake komt. In de reguliere hulpverlening waar ik zelf ooit heb gewerkt is het vrij normaal dat men spreekt over incest slachtoffer of seksueel misbruik slachtoffer. Als je er goed over nadenkt werkt deze benaming nogal bevestigend dat het om een slachtoffer gaat. Nu is dat ook zo in eerste instantie. Helaas binnen de reguliere hulpverlening blijft dat ook zo. Eens slachtoffer altijd slachtoffer.

Het gaat er nu juist om dat jezelf de verantwoordelijkheid in je leven durft op te pakken en ervoor gaat staan. Daarmee breek je met het slachtofferschap en ontstaat er iets nieuws, dat nieuwe is "JIJ". Je bent veel meer en grootser dan....

Ivonne vertelt over het onderwerp ‘seksueel misbruik’. Hierbij maakt ze geen gebruik van vakjargon, vertelt juist over het menselijke verhaal erachter. Zij maakt duidelijk dat het helen van seksueel misbruik mogelijk is en je dus niet automatisch levenslang hoeft te hebben.

Fijn dat dat ik een pagina mee mocht schrijven in je boek waarin ik mijn visie toelicht en hulp aanbied voor mannen en vrouwen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

Dank Ivonne voor je enorme openheid en inzet en dat vele mensen mogen realiseren dat er nog een andere weg bewandeld kan worden....de weg van de held of heldin!

Diana Bergsma    


COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod