Wij doen alles voor jouw geluk

Het zit in de kleine dingen

Het zit in de kleine dingenHeb jij dat ook? De hele dag ben je druk, je staat op, poetst je tanden terwijl je je aankleedt, bekijkt je mail terwijl je snel een ontbijtje naar binnen schuift, je kamt je haar, doet je make-up terwijl je in de file naar je werk zit, bedenkt alvast wat je allemaal gaat doen vandaag, en dan is het nog niet eens half 9....

De hele dag gaat het zo door, ‘multitasken’ is het toverwoord. Terwijl je aan de telefoon zit met een collega open je alvast je post. Tijdens de lunch maak je nog even een klusje af, je rent je rot en ’s avonds ben je doodmoe. Snel snel eten terwijl je naar het journaal kijkt, daarna nog naar de sportschool/ouderavond/vergadering van de tennisclub. Je hebt een goed gevuld leven, bent succesvol en sociaal. Iedereen kan altijd op je rekenen, en toch wringt er iets.

In feite is het zo, dat alles wat je tegelijkertijd met iets anders doet, je maar half doet.

Het komt er dus op neer, dat je de dingen die je doet, maar half zo goed doet als je zou KUNNEN doen! Jouw potentieel is veel groter dan je nu waarmaakt! Ja, echt! Het toverwoord is

AANDACHT

Wat stel jij je voor bij aandacht?

Natuurlijk kun je niet van vandaag op morgen je hele leven omgooien, je hebt het nou eenmaal druk. Maar nu je je er van bewust bent, is het misschien wel mogelijk kleine veranderingen door te voeren in je dag en aandachtiger te gaan leven. Een paar suggesties:

  1. Sta iedere ochtend een kwartier eerder op en hou de radio/televisie/telefoon nog even uit. Ga niet meteen aan de slag, maar luister naar de vroege ochtendgeluiden in jouw buurt. Misschien hoor je de vogels fluiten, of het geblaf van een vroege hond. De buurman die zijn auto start om de file voor te zijn op weg naar zijn werk. Kijk naar de lucht, zie wat voor kleur die heeft. Is het al licht of zijn er nog sterren, of het allermooist, misschien zie je de kleuren van de dageraad. Of wie weet is het gewoon grijs.... Oke, en nu spring je je bed uit en begin je aan je dag! Je zult zien dat je stemming hierdoor heel anders is dan andere dagen, je leeft!

  2. Neem tijdens de pauze even echt de tijd om te lunchen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten, maar neem je broodje/salade of wat je dan ook eet mee naar een andere plek dan die waar je al de hele dag zit. Sluit even je computer af. Draai in ieder geval je stoel zo dat je naar buiten kunt kijken. Of nog beter, loop even naar buiten en maak een wandeling van 10 minuten. Zo laad je je veel meer op en ben je ’s middags veel effectiever dan wanneer je achterelkaar doorgaat.

  3. Creëer elektronica vrije ruimte in je dag. Zet radio, televisie, telefoon, computer uit voor een vastgestelde periode per dag, bijvoorbeeld tijdens het eten. Proef wat je eet, zie en luister naar de mensen met wie je de maaltijd deelt. Geef een welgemeend compliment aan de kok, luister (na het gemopper omdat hij zijn telefoon heeft moeten wegleggen) naar je zoon. Hij vertelt over zijn triomf over het proefwerk dat vandaag zo goed ging, het mooie meisje dat hij gesproken heeft of het werkstuk waar hij nog steeds niet aan begonnen is.... Of overdenk je dag, zonder gestoord te worden door berichtjes over de jurk van die-en-die, de ellende op de beurs of de laatste nieuwtjes uit politiek Den Haag. Straks weer!

  4. Ga naar buiten! Misschien heb je geen zin of tijd om iedere dag ruimte te maken voor meer aandacht in je leven, maar lukt het wel om iedere week een uur of twee uit te trekken om naar buiten te gaan. In plaats van naar de sportschool of het café gewoon door je eigen stad lopen Zien wat er zoal te zien is op straat levert al een heleboel op. Zie je die gevelversiering bij de bioscoop? Heb je dat ene raam wel eens gezien boven de drogist, waar die mooie plant voor staat? Hoe vaak ben je al door deze straten gelopen zonder ze daadwerkelijk waar te nemen? Op deze manier worden deze straten echt van jou, omdat je ze echt gezien hebt! En als je thuiskomt is het net of je een hele reis achter de rug hebt, terwijl je als toerist door je eigen omgeving liep.

  5. Geef de natuur een plek in je leven. Misschien heb je geluk en woon je vlakbij een rivier, bos of heideveld, misschien heb je een tuin of Het zit in de kleine dingenbalkon, zelfs al heb je alleen maar een vensterbank waar een plantje kan staan.... Lekker bezig zijn in het groen levert een lagere bloeddruk en een betere gezondheid op volgens onderzoekers, maar vooral geeft het rust. Ook hier geldt weer, je hoeft je hele leven niet om te gooien. Als je weinig tijd hebt kan het dagelijks liefdevol verzorgen van een plantje al heel veel voldoening geven. Aandacht voor wat groeit en bloeit geeft je het gevoel terug onderdeel uit te maken van een levende wereld!

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om aandachtiger te gaan leven. Als je de smaak te pakken hebt gekregen kun je gaan mediteren, of op een spirituele reis gaan. Leer weer leven als een klein kind voor wie ieder miertje, ieder geluidje, iedere ervaring rijk en nieuw is. Wordt je weer bewust van het wonder dat het leven is!Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

118.5 3082 22