Wij doen alles voor jouw geluk

Hoe denk jij over geld?

Geld en emoties lijken een innige relatie te hebben met elkaar. Ook al probeer je daar boven te staan, het zijn nog altijd onze emoties die het grootste deel van onze keuzes bepalen. Sommige mensen denken dat geld slecht is of je minder spiritueel maakt. Ze hebben negatieve gedachten over geld. Maar dat is zeker niet nodig.

Geld is niet goed of slecht, geld is ongelofelijk neutraal. Je kunt er wapens van kopen, of je kunt het weggeven aan Amnesty International. Geld is niet de oorsprong van al het kwaad, noch de bron van al het goede. Het is de intentie waarmee je het gebruikt, die bepaalt of het goed of slecht is.

Hoe denk jij nu over geld?​In het universum is een overvloed beschikbaar aan liefde, gezondheid, geluk, vrijheid en ook aan materie en geld. De meeste mensen hebben echter gedachten van schaarste en tekort en ze geloven niet echt dat overvloed ook voor hen is weggelegd. Een groot deel van deze gedachten en emoties vinden op onbewust niveau plaats. Je kunt dit vergelijken met een ijsberg, het grootste deel (onbewuste gedachten) bevindt zich onder water en het kleinste deel (bewuste gedachten) is zichtbaar.

Dus je onbewuste gedachten bepalen voor het grootste deel jouw financiële situatie. Deze gedachten zijn meestal niet eens van jezelf, maar het zijn de programmeringen en overtuigingen die je hebt overgenomen van anderen. Bijvoorbeeld van onze ouders:

● Het geld groeit me niet op de rug.

● Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.

● Geld verzoet de arbeid

Een overtuiging is de waarheid, zoals jij hem ziet. Als jij geld als bron van al het kwaad ziet en je voelt je daar prima bij, laat het dan zo. Maar als je denkt: “Misschien wordt het eens tijd om positiever over geld te worden”, kun je altijd je overtuigingen veranderen.

Is geld belangrijk? Natuurlijk. Het betaalt de schoenen aan je voeten, het dak boven je hoofd en het eten in je maag. Hoe zou je je voelen zonder schoenen, woning of eten? Geld is een middel om iets te ervaren. Het is echter geen vervanging voor geluk, je kunt geen vriendschappen kopen. Daarentegen is geluk is ook geen vervanging voor geld. Je kunt bij de bakker niet met een kilo geluk afrekenen. Ze hebben allebei een plaats en jij alleen bepaalt de balans.

Zo bepaal jij ook de balans in wat en hoe je wilt investeren in jezelf. Wat ben jij nu waard? Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

70.5 3032 22