Wij doen alles voor jouw geluk

Hoe is het met jouw verlanglijstje?

Heb je ooit een ‘To do’ verlanglijstje gemaakt? Ze zijn ongelooflijk verleidelijk en populair. Vooral ook het lezen van andermans lijstjes is erg interessant. Maar ook er echt even voor gaan zitten en je verlanglijst samenstellen is een fijne bezigheid.

Maar... wat gebeurt er als je zo’n verlanglijstje maakt?  

Je zet best een grote druk op jezelf om alles op de lijst te realiseren. Alsof je niet al genoeg op je to-do-lijst hebt!
Als je het niet goed doet, of het lukt je niet om de punten op je lijst te volbrengen, ga je je schuldig voelen of voel je je een slappeling.

En, wanneer het je wel lukt om alle punten op je lijstje te volbrengen, is het je misschien ontgaan om je bezig te houden met meer verrijkende en verdiepende activiteiten.

Het blijkt namelijk dat er op verlanglijstjes vaak zaken staan die leuk en interessant lijken. De realiteit is dat het lijstje merendeels bestaat uit de ideeën in onze hoofden en niet erg verbonden zijn met zaken van grotere betekenis.

Ga een op spirituele reis

Jouw verlanglijstjeWe zetten dingen als "Skydiven", "Een bezoek aan een bijzonder land" en "Naakt dansen in de regen" - op zo’n verlanglijst. Allemaal leuk om te doen, maar de echt wezenlijke zaken, zou jij die er op zetten? Zoals “Wezenlijk van betekenis zijn voor iemand”, “Zinvol werk voor de maatschappij doen”, of “Meer tijd maken voor de mensen die belangrijk voor me zijn”.

Dus waarom zou je jezelf onder druk maken over een populaire en interessante verlanglijst met van alles wat we dan ‘moeten’, terwijl dat niet hoort bij de echt waardevolle dingen in je leven? Als je je lijstje niet waarmaakt, ga je je waarschijnlijk een nietsnut voelen. Waarom zou je het maken van die lijstjes dus niet gewoon laten gaan? En meer tijd maken voor jezelf, tot rust komen en jezelf eens een reis gunnen waarin je de diepte van jezelf gaat begrijpen? Vele mensen zijn je al voor gegaan, nu jij! Kies uit een van de mooie spirituele reizen!

Gewoon waar je nu bent

Het leven bestaat toch niet uit lijstjes over het optimaliseren van je de dingen in je leven. De meest bijzondere ervaringen zijn gewoon recht tegenover je, precies waar je nu bent. We hoeven niet allerlei acties te ondernemen om bijzonderheden te zien, het leven zelf is een wonder om te ervaren. Het kan veel uitdagender zijn om je daar helemaal voor open te stellen!

Je kunt, hier en nu, precies waar je nu bent, ook zinvol werk doen. Dus hoe korter je lijstje, hoe meer je gewoon op dit moment de dingen kunt doen die voor jou echt waarde hebben. Als je niet weet wat zinvol is voor je, dan weet je wat je te doen staat. Dan is het tijd om naar binnen te gaan en een spannende deep dive in de wereld van je hart en verlangens te nemen.

 


Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

70.8 2988 22