Reizen is bezinnen en tot rust komen

Ik ben niet geschikt voor een relatie

Bindings- en verlatingsangst

Wanneer we vroegere gebeurtenissen hebben meegemaakt die pijnlijk waren, vaak al in onze jeugd of kinderjaren, kan deze angst ontstaan. Een gevoel van onveiligheid, misschien zelfs wel (emotionele) verwaarlozing, zorgen voor een terugtrekkende houding: een schulp om je heen zodat je niet meer geraakt kunt worden. Onbewust meer afstand houden, intimiteit uit de weg gaan, kan het gevolg zijn. Voor de een zal dat intenser zijn dan voor een ander.

Eigenlijk zijn bindingsangst en verlatingsangst termen die verwijzen naar de manier waarop Blog: ik ben niet geschikt voor een relatie​je gehechtbent. Simpel gezegd: een belangrijke factor ligt in hoe je ouders of belangrijke anderen in je vroegere jeugd hebben ingespeeld op jouw gevoelens en behoeftes. Dit zet jij onbewust om in een plaatje over hoe jij met relaties dient om te gaan.

Vrijwel iedereen verlangt naar de geborgenheid van een intieme relatie, naar iemand om je leven mee te delen, je steun en toeverlaat. Wanneer echter de angst regeert, zal het gemis van een vervullende relatie toenemen. We doen daar vaak nog een schep bovenop door negatieve gedachten over onszelf te ontwikkelen zoals: ‘Ik ben niet goed genoeg voor een relatie’, ‘Ik kan het niet’, ‘Ik ben gewoon niet geschikt voor een relatie’ of ‘Mijn karakter is veel te lastig’.

Symptomen van bindingsangst:

  • Je bent al heel lang alleen en doet weinig serieuze pogingen iemand tegen te komen.
  • Je date wel maar hebt, eventueel na een korte periode van enthousiasme, altijd wel wat aan te merken op je dates. Tot een serieuze relatie komt het niet.
  • Je krijgt het benauwd bij het idee dat je ooit moet gaan samenwonen of trouwen en dergelijke.
  • Je valt altijd op types die jou niet zien staan, en wijst potentiële partners die op jou vallen af.

Je kunt kiezen voor een intensieve coaching reis of het Festival van Liefde

Blog: Ik ben niet geschikt voor een relatieWaarom deze reis?

Met zelfwaardering, in balans met jezelf word je gelukkig, vitaal en krachtig. Zet je passie en je wilskracht in om te bereiken wat jij wilt. 

Lef, loslaten en leven is een heerlijke, sprankelde week. Een coaching vakantie vol ingrediënten die de liefde voor jezelf voeden. 

Wij creëren in deze reis ruimte om uit te wisselen, vriendschappen te sluiten en elkaar te inspireren. Je merkt dat er veel manieren zijn om je leven vorm te geven.

Bindingsangst en verlatingsangst: er zijn oplossingen!

De coachingreis richt zich op:

  • bewustwording van je patronen, waardoor je eventuele niet helpende neigingen kan tegengaan en bewuster voor een juiste partner kan kiezen; en hoe je het anders kan doen.
  • inzicht krijgen van negatieve gedachten, piekergedrag en/of belemmerende overtuigingen en (bijvoorbeeld de overtuiging: “Als ik een emotionele band aanga wordt ik afgewezen en gekwetst”); en hoe je het anders kan doen.
  • het omgaan met angstgevoelens als de ander bijvoorbeeld te dichtbij komt in de relatie of te lang niets van zich laat horen; 
  • het opdoen van positieve ervaringen waardoor vertrouwen in de ander en de relatie ontstaat;
  • vergroten van zelfvertrouwen, communicatie verbeteren.

Bindingsangst en verlatingsangst: coaching helpt, doorbreek je cirkel! Ga eens mee op reis!►Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →