Wij doen alles voor jouw geluk

Kan jij je vakantie naar Turkije om boeken?

Velen mensen hebben een vakantie geboekt naar Turkije maar is het nu wel verstandig om van de zomer daarheen te gaan? Kan je je vakantie en vlucht annuleren?

Dit is een reactie van sunweb gegeven op hun fb site.

Beste ....,

Begrijpelijk dat je dit vraagt. Op dit moment is het reisadvies van de Rijksoverheid voor Turkije ongewijzigd (zie http://bit.ly/2i2PFRV).

Het is daarom helaas niet mogelijk om je vakantie naar Turkije kosteloos te annuleren of om te boeken naar een andere vakantiebestemming. Je kunt je vakantie wel annuleren tegen annuleringskosten. Daarna kun je een andere vakantie boeken. Als je een Premium Annuleringsverzekering via ons hebt afgesloten dan kun je 75% van de annuleringskosten proberen te claimen bij de verzekering. Europeesche Verzekeringen zal de aanvraag beoordelen en beslissen of een deel van de annuleringskosten worden vergoedt. Hier kunnen wij helaas geen uitspraak over doen.

Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en houden we contact met onze lokale vertegenwoordigers ter plaatse. Zodra er wijzigingen zijn in de situatie zullen wij deze opnieuw beoordelen. Indien nodig dan nemen we uiteraard contact met je op.

Wil je ook de reacties lezen op de site van Sunweb? 

De laatste ontwikkelingen

Blijf in heel Turkije alert. Vermijd demonstraties, samenscholingen en drukke plaatsen. Demonstraties kunnen leiden tot geweld.

Op 16 april 2017 vond in Turkije een referendum over de aanpassing van de Grondwet plaats. De campagne in aanloop tot het referendum leidde tot veel spanningen. Deze spanningen zijn er nog steeds. Houd rekening met protesten. Tijdens politieke bijeenkomsten en in de (sociale) media kunnen kritische en soms ook dreigende uitlatingen worden gedaan. Bijvoorbeeld over Nederland, andere Europese landen en hun inwoners.

Volgens de Turkse wet worden Nederlanders die ook de Turkse nationaliteit hebben, op Turks grondgebied als Turks burger behandeld. Daardoor kan het gebeuren dat de Nederlandse ambassade niet automatisch wordt geïnformeerd door de Turkse autoriteiten als er problemen zijn. (zie ook de rubriek ‘Lokale wetten, regels en gebruiken’).

Noodtoestand

In Turkije geldt sinds 21 juli 2016 de noodtoestand. Deze is op 19 juli 2017 weer met 3 maanden verlengd In heel Turkije vinden regelmatig politieke demonstraties plaats. Deze leiden vaak tot geweld. Vooral in de grotere steden. De politie treedt dan vaak hard op. Vermijd samenscholingen, mensenmassa’s en demonstraties. Volg het plaatselijke nieuws via de media. Vraag bij uw hotel om informatie.

Ga naar de website van de rijksoverheid

Inspiratie mail ontvangen?Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

69.1 3032 22