Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema mindfulness-reizen

17okt

Klank als weg naar stilte

Muziek is een wonder dat niet in woorden te vatten is. Muzikanten – met of zonder succes – spelen vaak om de ziel te helen. Want muziek is als een meditatie, als een weg naar een heilig mysterie, naar stilte: het dramatische moment na de eerste vier noten van de Vijfde Symfonie van Beethoven.

Muziek en stilte liggen heel dicht bij elkaar, ze kunnen niet zonder elkaar. Het moment van verstilling, draagt je mee naar een volgende klank. Een klank kan je op haar doorgaande echo meedragen de stilte in. Als een harmonie die je aandacht naar binnen en buiten laat bewegen. Klank speelt met wat er in je hoofd, hart en lichaam aanwezig is en kan ruimte laten ontstaan om je gedachtewereld los te laten, om je emoties te laten stromen of de trilling van de klink je lichaam te laten raken. Om daar misschien wel verstilling teweeg te brengen.  

Stilte retraite Andalusië

Herontdek jezelf in deze 8 daagse stilte retraite in het schitterende Andalusië in Spanje. Een afwisselend programma van stilte meditatie in een bijzondere combinatie met live flamenco muziek. Deze muzikale begeleiding door gepassioneerde flamenco muzikant helpt om de stilte te verdiepen. Het programma omvat naast traditionele stilte- en muziekmeditatie zoals Vipassana ook klankheling, stilte wandelingen en zachte lichaamsoefeningen zodat je ontspannen, uitgerust en met nieuwe inzichten naar huis gaat.

Vipassana meditatie is in feite erg eenvoudig. Het principe is: ‘aandachtig zijn’, je bewust zijn van wat er hier en nu plaats vindt. Dat kan eigenlijk van alles zijn, je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of je emoties. Maar ook je zintuigen: iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft. Het is een proces van jezelf observeren met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren van negatieve gedachten en onzuiverheden als woede, haat, hebzucht en angst. Naarmate de invloed hiervan zwakker wordt, krijgen positieve eigenschappen zoals wijsheid, liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid vanzelf meer ruimte.

Flamenco muziek

Is de taal van de ziel. Rauw en gepassioneerd vertelt ze haar verhaal: over de pieken, de dalen, de pijn én de liefde voor het leven! Tijdens deze speciale sessies voel je je verbonden met de zielvolle en rijke wereld van de flamenco. Eke noot, elke trilling en ritmisch gebaar trekt je mee in haar verhaal en zorgt ervoor dat jouw eigen verhaal tot uiting kan komen. In de veilige omgeving van je eigen geest of besproken in de groep, dat is aan jou...

Heb jij ook zin in een unieke ervaring om terug bij je eigen essentie te komen? Ga dan mee met Atmani Blok en geniet van de muzikale begeleiding van Ziggy el Gato tijdens de

“Stilte - Flamenco muziek reis” in Spanje van 1 tot 8 februari 2015.

Stilte-Flamenco reis febr. 2015 met Atmani

 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod