Wij doen alles voor jouw geluk

Langs dezelfde meetlat

Zeg jij wel eens tegen je beste vriendin: ‘'Jij bent echt zo stom, je kunt echt niets. Waarom maak je er altijd zo'n bende van? Wat is er nou zo moeilijk aan? Je bent echt een mislukkeling zeg!''? Waarschijnlijk niet...

Waarom eigenlijk niet? Verdient ze dat niet of lieg je tegen haar? Waarschijnlijk vind je het niet helpend en weet je dat ze er meer aan heeft als je haar aanmoedigt en positieve tips geeft. Daar heeft ze meer aan dan dat jij zegt; ‘'Nou, inderdaad je bent behoorlijk idioot zeg.''

Waarom ga je dan wel zo met jezelf om?

Dezelfde meetlat

Het is vaak een gewoonte dat je harder bent voor jezelf, dan voor een ander. Een ander willen we vaak snel vergeven, terwijl je jezelf vaak nog tijden veroordeelt om een stommiteit. Deze vorm van meten met 2 maten is weinig helpend en constructief. Stop met die twee maten en leg jezelf eens langs dezelfde meetlat als de mensen waar je van houdt. Misschien heel ongemakkelijk in het begin, maar oefening baart zonder meer kunst.

Geen smoesjes!

Ook als iets goed gaat zeg je misschien al snel ‘'Ach, dat komt omdat ik geluk had.'' Of ‘'Ik had dan misschien wel een hoog cijfer, maar het was gewoon een makkelijke opgave''. Allemaal overtuigingen die tegen je werken. Op die manier maak je eigenlijk alles dat van waarde is weg met een smoesje, een leugentje waardoor jouw positieve kanten minder waard maakt.

Focus op positief

Je kunt hiermee door blijven gaan natuurlijk, maar je kunt er ook voor kiezen te stoppen met het wegwuiven van complimentjes en ze binnen te laten komen. Schrijf bijvoorbeeld elke dag op wat anderen positief aan jou vonden of wat er goed is gegaan. Wuif het niet weg met flauwe excuses.

Wordt alles wat mooi, goed en leuk aan jezelf is overruled door de hatelijke opmerkingen en gedachtes die je naar jezelf toe maakt? Trakteer jezelf dan op een ontmoeting met Diana Bergsma, je personal coach. De personal coaching is confronterend, verdiepend en geeft inzicht in wie jij bent en wie jij wilt zijn in relatie tot jezelf en in relatie tot je werk, familie en sociale omgeving.

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

65.1 3032 22