Wij doen alles voor jouw geluk

Liefde zie ik als de levensweg naar transformatie

Als jong kind werd mij voorgeleefd om vanuit angst te handelen. Niet bewust, maar omdat mijn ouders dit ook zo hadden geleerd. Om dan als volwassene volledig voor de kosmische energie Liefde te kiezen, ervaar ik als een hele uitdaging. En daarmee ook een innerlijke strijd om angsten te overwinnen en bewust voor Liefde te kiezen.

Voor mij is de keuze om te scheiden daar een krachtig voorbeeld van in mijn leven. Ik zat op een zondagochtend in stilte op de grond met intense hartenpijn. Al lange tijd worstelde ik met de vraag of ik mocht kiezen voor een scheiding.

Met 2 kleine kinderen en de innerlijk stemmetjes die mij keer op keer lieten twijfelen en mij de kracht en moed ontnamen om voor Liefde te kiezen. Moe werd ik er van. Heel erg moe. Zo erg, dat ik in een soort van overlevingsmodus was beland.

Gek genoeg had ik zelfs de illusie dat iemand mij zou komen redden en dacht dat dat mijn enige redding kon zijn. Op die bewuste zondagochtend zat ik dus in stilte op de grond.

Elke cel in mijn lijf schreeuwde het uit van onmacht en vroeg om een troostende arm waar ik op kon uitrusten en die mijn last met me mee zou dragen. De tranen liepen onophoudelijk over mijn wangen. Ik wist niet meer wat te doen. Voelde mij hulpeloos en alleen. 'Wie ben ik, dat ik mag kiezen voor een scheiding?' 'Geef ik werkelijk niet te vroeg op?' 'Heb ik echt mijn uiterste best gedaan om dit huwelijk te laten slagen?'

En terwijl ik daar zo zat met gesloten ogen en geheel verzonken in mijn eigen gedachten, hoorde ik ineens de woorden 'Blessings are there'. Ik schrok 'wakker' uit mijn overweging en keek geschrokken om me heen.

Wie had dit tegen mij gezegd?

...maar ik zag al snel dat ik alleen was. Deze 3 belangrijke woorden betekenen namelijk voor mij;

'Het is goed...Volg je pad, er wordt voor je gezorgd'. De kosmos had mij op deze manier een antwoord gegeven.

Direct viel een zware last viel van mijn schouders en uit dankbaarheid begonnen de tranen weer te lopen. Dit was wat ik nodig had om voor mijn eigen geluk te kunnen kiezen. Het was een opening van een deur die ik stevig gesloten hield. En vanaf dat moment kreeg ik door de Liefde voor Mezelf de kracht om te doen wat ik te doen had.

Het meest bijzondere vind ik, dat op het moment ik echt niet meer wist wat er ging gebeuren of wat ik kon doen aan de situatie, ik ruimte gaf voor Liefde. Toen ik mij 'verslagen' voelde of eigenlijk meer een gevoel van overgave had, toen kon het niet anders zijn, dan dat de onophoudelijke stroom van Liefde weer kon binnenkomen. Dat er ruimte kwam om het te ontvangen.

Ik geloof dat Liefde er altijd is en zal zijn, want dat is wie we in essentie zijn.

Blog is geschreven door een deelnemer die is meegeweest naar het Festival van LiefdePlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

74.2 3079 22