Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema vakantie-tips

07dec

Liever in de zon dan het kerstdiner?

Veel Nederlanders kijken niet echt uit naar de (gedwongen) gezelligheid van kerstmis. Als ze mochten kiezen, zou 40 procent de feestdagen liever op een zonnige bestemming doorbrengen dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Dat blijkt althans uit het winterzon-onderzoek van Corendon, die ruim 1500 reizigers ondervroeg over hun voorkeuren tijdens de kerstdagen.

Vooral zonaanbidders uit de provincies Drenthe en Flevoland verkiezen de zonnige vakantie boven de feestmaaltijd op Eerste of Tweede Kerstdag. Het is trouwens niet zo héél slecht gesteld met het vooruitzicht van een dagenlang verblijf tijdens donkere dagen rond een kerstboom, kaarsen en rijkelijk gedekte tafels. Andersom zou 29 procent van de Nederlanders een zonvakantie namelijk liever omruilen voor een 4-gangendiner met hun familieleden.

Gemiddeld 10 procent van de ondervraagden viert daadwerkelijk de komende feestdagen in de zon, wellicht om verplichte kerstdiners te ontlopen. Curaçao en de Canarische Eilanden zijn de populairste bestemmingen. Een klein deel van de vakantievierders (1 procent) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is.

Slechts 4 procent viert zowel kerstmis als oud en nieuw tijdens een vakantie in de winterzon. Er zijn ook nog een hoop twijfelaars: een derde van de Nederlanders is nog aan het nadenken of ze hun 4-gangendiner op Eerste Kerstdag verruilen voor een vakantie in de zon. Overigens is december niet de meest favoriete maand voor een winterzonvakantie – dat is februari.
Bron is www.corendon.nl/winterzon-onderzoek

Dus boek snel onze Zeilreizen naar de Caribbean!

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod