Reizen is bezinnen en tot rust komen

Moederschap in een ander vorm

Met mijn hoofd in mijn handen zit ik vooruit te staren. Mijn denken zit vast en ik zit er midden in, gedachten dwarrelen en in mijn hoofd zit een eindeloze tol die niet stopt met draaien. Ik zie geen andere weg dan er maar aan over te geven. Opgekropte gevoelens vinden een weg, de tranen komen.

Diep van binnen weet ik dat “ik” het niet ben, er lijkt een universum tussen te zitten. Ik twijfel over mijn moederschap, was dit het? Twintig jaar weg? Het lijkt heel ver weg, mijn zoon en de afgelopen twintig jaar. 

BLOG: MoederschapEenzaamheid overspoelt me

Vanaf mijn blauwe bank kijk ik naar het grijze weer, zo grijs is het ook in mijn hoofd. Een eenzaam gevoel gaat door me heen. Hij is uit huis, leeft zijn eigen leven en ik....zoek opnieuw de balans in mijn leven.

Beelden vormen zich voor mijn ogen, het is net een kleine slideshow:  kleine handen die de mijne vasthouden, blonde haren die uitsteken de tussen de knalrode tomaten,  sprinten door de vallei naar zijn vriendje, geiten voeren, dansen en zingen in de studio van zijn vader, stoere lange haren, 1ste autorijles, en de meetlat die verteld dat hij groter is dan ik...

Onschuld

De volgende dag zit ik met de dochter van mijn zoon op schoot, ik kijk in de diepte van haar ogen, in de complete onschuld van het menszijn. Ze lacht en met haar ogen verteld zij haar verhaal. Ze is gelukkig, ze straalt, er zit geen denken in de weg. “Zij is.”

Nadat mijn zoon en kleindochter weg zijn gun ik mezelf nog wat mijmeringen, mijn moederschap is anders geworden. Hoe? Dat weet ik niet.

De nacht

In de nacht word ik wakker en een klaar wakkere stem in mij zegt “ik ben.”

Mijn hoofd is leeg, mijn emoties zijn opgelost, zo ook mijn twijfels. Ik adem diep door, en het universum gaat door me heen als een transparant bewustzijn. Ik zie alles naast elkaar, er is niets weg. De afgelopen twintig jaar dansen om mij heen. Ik adem alles in en voel me intens blij en verbonden.

Mijn gevoel van eenzaamheid is verdwenen als een druppel water in een plas. Ik kijk naar de kringen die ontstaan. Er is geen begin en geen einde. Ik trek het dekbed over me heen, ik lach en voel de gloed van liefde door me heen trekken.

Ik weet het weer, ik ben altijd moeder, steeds weer in een andere vorm.

Bewuste Moeders

Iedere moeder dat opvoeden bestaat uit verschillende fases. Meegroeien, inspelen, creatief zijn, rolmodel zijn, nadenken over je opvoeding, overtuigingen en normen, het vraagt nogal wat van je. In de hele opvoeding kom je vooral jezelf tegen. Dat levert gevoelens en emoties op die niet altijd makkelijk zijn. Je wordt gespiegeld door je kind of je wilt of niet en je gaat nadenken over de opvoeding die jij hebt gehad en wat het jou heeft gebracht. 

Een kind grootbrengen is de moeilijkste taak in het leven. Daar is geen opleiding voor. Wat je wel kunt doen is jezelf een bezinnings week geven.

Samen staan we sterker.

Diana Bergsma
Eigenaar en Coach
Spirituele Vakantie Reizen

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →