Wij doen alles voor jouw geluk

Moet je of mag je?

In onze hectische samenleving is het nodig goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor je lijf door gezond te eten, genoeg te slapen, te bewegen en te rusten.

Ook je geest heeft verzorging nodig. Veel piekeren, negativiteit uit je omgeving, een focus op problemen en beperkingen kan tot een neergaande spiraal leiden waaruit het lastig ontsnappen kan zijn. Hoe zorg je er nu voor dat je hier uit blijft?

Blog:Moet je of mag je?​De kern is: kijk met liefde naar jezelf.

Geef jezelf, GUN jezelf datgene wat je je geliefden gunt. Word je verdrietig van het kijken naar het 8 uur journaal? Je hoeft niet te kijken..... Krijg je het gevoel dat jouw leven niet ‘leuk’ genoeg is als je alle facebookberichten van je vrienden ziet? Je hoeft ze niet te volgen.... Teveel focus op anderen, jezelf steeds vergelijken kan een behoorlijke aanslag zijn op je geestelijk welzijn. Wees lief voor jezelf. Jouw levensweg is niet die van de buren, je bent niet verantwoordelijk voor alle ellende van de wereld. Focus op wat jou blij maakt, vier het leven met de mensen die je na staan en maak daar iets moois van. Geniet van de kleine dingen van alledag, een verse boterham met bosbessenjam, een vogel in de boom voor je huis, de kat die zich uitstrekt in het zonnetje. Die kat is echt niet meer bezig met die hond die boos naar hem blafte eerder die dag, of met piekeren over de winter die er weer aan zit te komen. Die kat geniet van dit moment in de zon, z’n buikje rondgegeten.

Dankbaarheid

Een andere houding kan ook veel bijdragen aan een gelukkiger leven en een betere geestelijkeBlog: moet je of mag je? gesteldheid. Dankbaarheid inzetten iedere keer als je het gevoel hebt dat je tekortschiet is een heel mooie oefening. Iedereen heeft genoeg om dankbaar voor te zijn. Ja echt, jij ook! Maak eens een moment tijd en schrijf een paar dingen op waar je blij mee bent, waar je dankbaar voor kunt zijn. We zijn zo rijk, als je er bij stil kunt staan!

Dit brengt mij direct bij het volgende wat je kunt doen voor jezelf. Schrap het werkwoord ‘moeten’ uit je vocabulaire. Een overmatig gevoel van verantwoordelijkheid kan zwaar op je drukken, maar toch lijkt dit de kern uit te maken van onze relatie tot elkaar en de wereld. Alsof het een heilige plicht is. Toch las ik laatst dat het hele woord ‘verantwoordelijkheid nergens voorkomt in de Bijbel, enkel het woord ‘bereidheid’. Doe dus datgene waartoe je je bereid voelt, maar moeten... dat is er niet meer bij! Oef wat een lucht geeft dat!

Kortom, wees lief voor jezelf

Wees blij met alles waar je blij van kunt worden, hou van de mensen om je heen en geniet van elkaar, en vooral: je MOET niks! Zo zorg je voor een betere geestelijke gezondheid, en daarmee ook voor een fijner leven.

Spirituele Vakantie Reizen: Ontdekken wie je werkelijk bent - keuzes maken - in beweging komen - naar je hart luisteren - onderzoeken wat je wilt!Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

91.0 3136 24