Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Noorwegen in zijn puurste vorm

Sander, de trainer en gids van de spirituele reizen, woont in Stavanger in het zuiden van Noorwegen. Noorwegen is een groot en langgerekt land met prachtige fjorden, meren, wilde natuur en maar zo’n 5 miljoen mensen. Sander is een uitgesproken natuur man en waardeert de natuur die niet aangeharkt of bijgehouden is. Grote gebieden hebben geen mobiele telefoon bereik, geen wegen, geen elektriciteit of andere voorzieningen, alleen maar de natuur is zijn puurste vorm.

Noorwegen in zijn puurste vorm

Water drink je gewoon uit een beekje

Noorwegen is een schoon en milieuvriendelijk land. Er is maar weinig vervuilende industrie en alle elektriciteit is groen en wordt geproduceerd met waterkracht. Ook is tegenwoordig de helft van alle auto’s die verkocht worden elektrisch. De natuur is schoon en zonder rommel of vuil. Het water is daardoor ook zeer schoon. Zo hoef je op een wandeling in de natuur geen voorraden met water mee je sjouwen, je kunt het gewoon uit een beekje drinken! 

Noorwegen in zijn puurste vorm

Overnachten op de meest fantastische plekken 

Om deze uitgestrekte natuur toegankelijk te maken is er een netwerk van zo’n 400 blokhutten gebouwd. Deze liggen op de meest prachtige plekken midden in de natuur en zijn zowel in de zomer als in de winter te gebruiken. Als je hier na een lange dag wandelen aankomt zijn er bedden met matrassen, dekbedden en kussens. Je kunt er eten en drinken pakken en je maaltje koken. Een houtkachel zorg voor warmt en sfeer. Dit zijn plekken met eenvoud aan spullen maar, die samen met de natuur daardoor juist een overweldigende spirituele rijkdom bieden.

Maar er is geen opzichter! De blokhutten staan altijd onbeheerd en zijn voor iedereen open het gehele jaar lang. Gasten gebruiken de blokhutten, maken hun eigen rekening op en betalen voor de overnachting, het eten en drinken met creditcard of op het internet achteraf. Je ruimt op en maakt schoon voor degene die na jouw komen. Dit systeem van 400 blokhutten is dus volledig op vertrouwen gebaseerd. 99% van alles wat gebruikt wordt wordt netjes betaald. Het is uniek in de wereld.

Onze sneeuwwandelvakantie in Noorwegen

Wil je ook eens in een blokhut slapen, te midden van sneeuw en natuur? Laat je meenemen op adembenemende sneeuwwandelingen over uitgestrekte sneeuwvlaktes, langs bevroren watervallen en sneeuw bedekte bergtoppen. Waar de verse sneeuw onder je schoenen kraakt en de frisse berglucht door je haren waait.
Lees verder over de sneeuwwandelvakantie

Blog is geschreven door Sander, trainer en gids van de sprirituele reizen naar Noorwegen.

Wil je via je werk op reis gaan?

Bezoek dan onze andere website: Zakelijke Coachingsreizen.

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →