Reizen is bezinnen en tot rust komen

Vakantietrends 2016 volgens de ANWB

Het is 2016, het begin van een nieuw jaar. Tijd om vakantieplannen te maken. Wordt het een lange roadtrip naar een ver land in Zuid-Europa of ga je je eigen vakantie mixen door bijvoorbeeld luxueus te kamperen middenin in de natuur? Of laat je het allemaal van het toeval afhangen en durf jij blind op vakantie te gaan met naar bestemming onbekend? Echte durfals gaan in hun eentje op reis en ontmoeten zo de locals. Trendwatcher Tessa aan de Stegge van trendbureau Cherry Picker weet wat er 'in' is op het gebied van vakantie. Zij tipt de nieuwste trends voor jouw vakantie in 2016! 

Op avontuur met onbekende gelijkgestemden

De eerste trend voor het nieuwe jaar is: doe het samen. Oftewel: ervaringen en inspiratie opdoen samen met gelijkgestemden. Zo logeer je komend jaar op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs met je caravan naast de beurs en ontmoet je zo al gelijkgestemden voor op de camping.

Chic kamperen, kan dat?

Het was lange tijd ondenkbaar: buiten overnachten en toch slapen in luxe. In het nieuwe jaar worden goedkoop en chic gematcht: een outdoorbeleving gaat gepaard met luxe overnachtingen. TerraVelo organiseert bijvoorbeeld fietstochten waarbij je ’s nachts logeert in luxe tenten en bij Eurocamp kun je heerlijk slapen in, jawel, een luxe boomhut.

Ultieme vrijheid: roadtrip

In het dagelijks leven zit je waarschijnlijk een groot gedeelte van de dag met je telefoon in je hand. Als je ergens heen gaat, zet je gewoon je navigatie aan en je komt er. Wil je de ultieme vrijheid ervaren? Ga dan eens op rondreis en laat je navigeren door de sterren of vraag de lokale bevolking onderweg naar de weg. Toch nog even online? Kijk dan op de site Hipcamp waar je origineel kunt kamperen bij de boer!

Voor durfals: alleen op reis

Is je man/vrouw weer eens een weekend weg om te fietsen met vrienden of vriendinnen? Geen zorgen, ga gewoon in je eentje op avontuur! Als je alleen reist, leer je jezelf beter kennen en wie weet wie je nog allemaal tegenkomt. Ga eens een dag uitwaaien op de Wadden in je eentje of cultuursnuiven in Krakau, en zie wat dit je brengt!

Lees verder

Natuurlijk willen we de spirituele vakantie reizen ook even in het zonnetje zetten! 

 

 

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →