Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema mindfulness-stress

17aug

Vipassana meditatie

Gast Blogger Atmani:

Vipassana meditatie
Ik besloot mee te doen aan een 10 daagse Vipassana retraite. 2500 jaar geleden ontwikkelde Gautama de boeddha deze methode om te oefenen in dit moment te blijven. De recent overleden indiase leraar SN Goenka was een fervent beoefenaar en heeft in de hele wereld centra opgericht waar je deze kunt beoefenen in 10 daagse retraites. Een prachtig maar wat verstoft hotel in Karlsruhe, gelegen op een heuvel met geweldig uitzicht, was de perfecte locatie. Tijdens de retraite werden mannen en vrouwen van elkaar gescheiden, dit zou alleen maar afleiden van het mediteren.
Ik sliep op een kamer met een oostenrijkse jongen, dit had ik de eerste dag begrepen want daarna gingen we volledig in stilte. SN Goenka

Speciale uurtje
‘s Ochtends om 5 uur ging de wekker en om 6 uur begon de eerste sessie. Op een groot videoscherm verscheen SN Goenka die ons de hele 10 dagen door de retraite zou leiden. Hij legde de beginselen van de meditatie uit; zit comfortabel rechtop, sluit de ogen en ga met de aandacht naar de in en uitademing door de neus en voel hoe deze subtiel afkoelt bij de inademing en warm word bij de uitademing. Wanneer je merkt dat je gedachten afdwalen ga je weer met je aandacht hier naar toe. Na het ontbijt de tweede sessie en na de lunch het ‘speciale uurtje’. In dit uur gaf Goenka de instructie om volledig stil te blijven zitten. Niet krabben als je jeuk hebt, niet verzitten als je been in slaap valt. Aan het gesteun en gekreun te horen had niet iedereen het hier even makkelijk mee. Na de eerste keer kreeg ik de smaak te pakken en bleef ik ook tijdens de andere sessies roerloos zitten. Na de 10 dagen terug in de trein werd ik verliefd op een meisje die ook mee had gedaan, helaas stapte zij een halte eerder uit. De stilte doet wonderen, maar ik blijf een biologisch wezen.

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod