Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema persoonlijke-ontwikkeling

17aug

Waarom de ziel uit de psychologie verdween

Boek: De onttovering van de waanzin

Boek: de onttovering van de waanzin

 

Waarom de ziel uit de psychologie verdween.

 

Psychologie in de tijd van de ondergang van het magisch universum en de opkomst van de wetenschap. In De onttovering van de waanzin wordt verteld hoe tussen 1550 en 1700 in West-Europa werd gedacht over de werking van de menselijke geest en over waanzin in het bijzonder. De meeste mensen kennen wel de donkere kant van de toenmalige menskunde, de heksenvervolgingen en demonenuitbanningen, maar niet de scholen voor levenskunst uit de Renaissance en de kleurrijke menskunde van hoofd, hart en buik als drie zielencentra.  

In korte tijd, een ruime eeuw, is de ‘oude’ menskunde vervangen door een nieuwe, op hersens en zenuwen gerichte psychologie. Hoe is dat gebeurd? In dit boek wordt de opkomst van het moderne mensbeeld gereconstrueerd, een mensbeeld dat in onze westerse cultuur zo gewoon geworden is dat we het niet meer als mensbeeld herkennen, maar dat in 1600 nog zo vreemd was dat mensen het zich niet eens konden voorstellen [......]

Aan de ene kant zien we spectaculaire vernieuwing en verdieping. Maar tegelijkertijd kunnen we ons afvragen: zijn we niet ook belangrijke inzichten kwijtgeraakt?

Lees verder op de website van Marius Engelbrecht.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod