Wij doen alles voor jouw geluk

Waarom is knuffelen goed voor je

Hoe heerlijk is het om na een lange (rot)dag geknuffeld te worden door je geliefde, een vriendin of je mams? Iedereen wil het! 

Wist je dat...wat het knuffelen nóg fijner maakt?

1. KNUFFELEN GOED IS VOOR JE GEZONDHEID? 
Tijdens het knuffelen komt er oxytocine vrij, een stofje in je hersenen. Gevolg? Je bloeddruk gaat omlaag en je voelt minder stress. 

2. KNUFFELEN JE SEKSLEVEN (EN DUS OOK JE RELATIE) EEN BOOST GEEFT? 
De meest onschuldige, lieve knuffels met je partner leiden in de meeste gevallen tot een vrijpartij. Een aanraking tijdens een knuffel kan ervoor zorgen dat erdopamine vrij komt. Dit hormoon verhoogt je seksuele verlangens! Oelala. 

3. KNUFFELEN WOORDEN OVERBODIG MAAKT? 
Zeg het met een knuffel! Niet iedereen staat te springen om zijn/haar gevoel onder woorden te brengen. Ook als je simpelweg een keer geen zin hebt om
te praten kan je de ander met een (innige) omhelzing net zoveel zeggen. 

4. KNUFFELEN HELPT OM BETER TE COMMUNICEREN? 
Knuffelen is heel erg fijn: je bent dicht bij elkaar en dat voelt vertrouwd. En als je je vertrouwd voelt, deel je makkelijker wat er op je hart ligt. Daarbij helpt het je om 'de juiste woorden' te vinden én te gebruiken. Je psychische intimiteitneemt toe en je communiceert beter waardoor je relatie verbetert. Score!

Festival van Liefde5. KNUFFELEN GELUKKIG(ER) MAAKT? 
Zoals eerder genoemd, wordt tijdens het knuffelen het hormoon oxytocine aangemaakt. Ditzelfde stofje verhoogt je geluksgevoel. Dat betekent dus niet alleen een gelukkigere jij en een kostbaar moment, maar ook een fijnere relatie, vriendschap en/of familieband. Wil je dit versterken en heb je een boost nodig kom dan naar het Festival van Liefde - thema relaties 27-29 mei 2016

 

 

Bron van de tekst is Metronieuws.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

127.0 3072 22