Reizen is bezinnen en tot rust komen

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie bestaat al zo lang als de mensheid, maar wat is het nu eigenlijk precies? Simpel gezegd is energetische therapie het overbrengen van kosmische of universele energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staan.

Maar waar komt die energie vandaan?

Alles is energie; het menselijke lichaam, de natuur, de dieren, de huizen, de tafel waar je aan werkt, de stoel waarop je zit. De muziek waar je naar luistert, de lucht die je inademt, het water in de zee en het vuur in de haard. Dingen die je weet. Alles wat waarneembaar is, maar ook alles wat niet waarneembaar is. Alles is energie en alles heeft een andere eigen samenstelling van energie, een eigen frequentie.

Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we van nature al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is. De kanalen waardoor deze energie van nature door het lichaam gaat, zijn bij veel mensen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd geraakt door pijnlijke en/of onverwerkte ervaringen. De levensenergie kan daardoor niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Bij het energetisch werken wordt gebruik gemaakt van het energiesysteem in- en om de mens.

Vanuit een holistische visie (kijkend naar het geheel) kun je zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel, een energetisch deel en een spiritueel deel. Wanneer één deel uit balans is, heeft dit effect op de andere delen. Door een beroep te doen op het zelfhelende vermogen ben je in staat jezelf te helen. Je neemt als het ware het heft (weer) in eigen handen en wordt de “chauffeur” van je eigen “voertuig” Het waarnemingsvermogen breidt zich uit en verdiept zich en je bent in staat verstoringen eerder op te merken en te helen.

 


Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →