Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema relaties

19jul

Werkende moeders hebben vaak succesvolle dochters

Uit onderzoek van de Harvard Business School blijkt dat de kinderen van werkende moeders beter af zijn. 

Werkende moeders hebben vaak succesvolle dochters​Werkende moeders hoeven zich niet langer schuldig te voelen dat ze niet op ieder moment thuis zijn. Uit onderzoek (pdf) van de Harvard Business School blijkt dat de kinderen van werkende moeders beter af zijn. De dochters hebben meer kans op een baan, een hoger salaris en een leidinggevende positie terwijl de zonen later juist weer meer in het huishouden doen, schrijft Quartz.

Het onderzoek keek niet alleen naar werkende moeders in de VS, maar ook in 23 andere landen. Verschillende data werden naast elkaar gelegd. Met bijna volledige zekerheid konden de onderzoekers zeggen dat dochters van werkende moeders 4,5 procent meer kans hebben om zelf te gaan werken dan dochters van moeders die niet werkten.

Dochters van werkende moeders vaker leidinggevend

Verrassender was het volgens de onderzoekers dat de dochters met werkende moeders meer kans op een leidinggevende positie hadden. Kathleen McGinn van de Harvard Business School zei tegen Quartz:

“We hadden verwacht dat het invloed zou hebben op de loopbaan, maar niet dat het van invloed was op leidinggevende verantwoordelijkheid.”

Werkende moeder geeft voorbeeld

McGinn vermoedt dat de werkende moeder een voorbeeld geeft wat normaal is voor dochters en zonen. Ze zegt ook dat werkende moeders het voorbeeld geven dat kinderen meerdere opties hebben in hun loopbaan.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het effect het grootst is in landen waar het voor vrouwen normaal is om ook te werken.

In de Verenigde Staten is het inkomen van dochters met werkende moeders uiteindelijk 5.200 dollar hoger dan het inkomen van dochters wiens moeder thuis bleef.

Bron: www.nrc.nl

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod