Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Duurzaam Toerisme

Duurzaam Toerisme is “vakantie vieren met op de bestemming rekening houden met het milieu, de mensen, de natuur en de cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is” (MVO Nederland).

Het is een verantwoordelijke vorm van reizen die het milieu op de bestemming geen schade toebrengt en het welzijn van de lokale bevolking bevordert. Spirituele Vakantie Reizen werkt mee aan duurzame oplossingen.

Vele spirituele reizen hebben een duurzame en ecologische projecten, goede doelen. Bij elke reis staat vermeld onder het kopje "Duurzaam" wat de duurzame elementen zijn in de reis.

Vliegen

We zien steeds meer dat mensen nadenken over hun vlieg gedrag en over hoe ze CO2-uitstoot kunnen compenseren.
Mensen nemen ook vaker de trein i.p.v. een vliegtuig.

Wil jij CO2-uitstoot compenseren?

Trees for All is een stichting die je helpt CO2-uitstoot te compenseren. Via hun bosprojecten in de tropen kan jouw CO2-uitstoot worden gecompenseerd. Hun projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd. Als bewijs voor compensatie ontvang je een uniek en genummerd certificaat op naam. Door CO2 te compenseren via één van onze projecten, draag je bij aan een gezonder klimaat en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Lees hier meer over.

 

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →